GOD JUL

image27

Lite av varje

Känner mig elak. Vet inte varför, och vet inte hur jag ska lösa det. Har redan tagit ut lite aggression genom att skriva något spydigt i nångons blogg. Om du undrar, jag tänker inte säga vems, men jag var inte anonym, så det är inte omöjligt att ta reda på, om man är sån. Känner att jag borde släppa ut lite ånga innan det går ut över fel personer. Kanske ska dra igång ett spel eller nått... fast tillfredsställelsen... tveksamt. Vi får väl se.

Mina checklistor är vad som håller mig uppe just nu. Vet vad jag ska göra, och har en lagom mängd saker att välja på. Allt bör bli klart innan vi drar.

Idag åker vi till Uppsala. Hejdå Örebro, ses nästa år!

Allting snurrar

Inne i mitt huvud snurrar alla att göra-listor, packlistor och funderingar. Utanför mitt huvud snurrar omgivningen omkring, runt, runt. Blir yr i huvudet om jag fäster blicken för långt bort. Ta en hint? Jag? Tror inte det... det måste ordna sig. Om jag bara fokuserar på det som är nära näsan så snurrar omgivningen inte så farligt.

Erik ska för övrigt ut och snurra i centrum. Han har lovat att hämta mitt paket för mig. Han är bra söt.

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på för att få åtminstone omvärden att sluta snurra. Att det snurrar inne i huvudet är liksom inget problem. Det är lite bra, för rätt som det är så kommer den där centrifugeringseffekten fram och slänger upp något jag inte fokuserat på förut, och jag kan krafsa lite till på mina listor. Centrifugering är bra.

Allt annat... det ordnar sig. Det måste det.

Hur ska jag få ihop morgondagen?

Äh, det ordnar sig väl... bara man är fantastisk. Får bli en jävligt kort tur för att hämta det där paketet dock. Jodå, det har fastnat på Lucullus. Hur nu det gick till. Känner inte riktigt att jag har tid med det. Finns så mycket annat som måste fixas. Packning, listor, bokföra... ja, och så skriva lite mera... och ordna, och fixa... *suck* Vet inte alls hur jag ska få ihop det hela. Fler timmar på dygnet, någon? Ska i alla fall defenetivt gå upp hyfsat tidigt. DVS att det är dags att lägga sig snart.

Btw så ringde de från stadskansliet idag. Platsen gick till någon annan.

Ska ringa några telefonsamtal och sånt imorgon också.

Det ordnar sig. Allt ordnar sig. Det måste det.

Prioriteringar - oh yes!

Vansinne

Jag har beställt lite varor som kommer i ett paket på posten. Säger inte varifrån, för det innehåller julklappa också. Och jag säger inte heller till vem det är... nåväl... det finns i alla fall en funktion där man kan spåra paketen och se hur långt det kommit. Senaste stället paketet har registrerats på är Lucullus. Förstår inte alls vad det har där att göra. Nu återstår bara att se om det dyker upp något avi, eller om lista förlängs när paketet skickas vidare i Örebro. Och när kan jag hämta ut det?

För övrigt så har jag roat mig igårkväll och idag med att gömma små paket lite här och där i lägenheten för min pojkvän att hitta. Nu har han hittat alla, så, GRATTIS raring. Inte riktigt än som det är "halvvägs till hundra" :-P eller ens en tredjedel... fast kvarten är passerad.

Ännu mer mail

11 mail under natten och morgonen. 5 till medan jag svarade på de 11 första. Kul? Nja, allting är relativt. Ytterligare två mail har kommit under min lunch. Nackdelen med min utsrensning under helgen, kommer responsen med måndagen och arbetsveckan. Goda nyheter är dock att jag nu kan hämta hem min symaskin. Den har hälsat på en reparatör... jorå... mår lite dåligt över vad jag eventuellt får betala, men jaja, får väl se vart det landar. Dumt att ta ut sorger i förskott. Kan istället glädja mig åt att kunna sy igen, även om jag fått gjort en ganska bra del saker för hand ett tag också... så...

Jaja, dagens planering är att strukturera upp alla dessa dagar runt jul och nyår. När ska man hit eller dit, packning, pakteinslagning, dokument att skriva, jobb att söka. Har inte jättestress just nu, men jag har en känsla av ett berg som är på väg att torna upp sig strax utanför ögonvrån. Min tanke är att om jag tar berget och sorterar det över dagarna, så blir det max nån bula nån dag. Vi får väl se var jag landat när jag listat klart. En deadlinelista ska i alla fall skapas.

Sen ska jag diska. Alltid lika tråkigt, alltid lika nödvändigt. Och nu har jag inte ens några aggressioner att göra mig av med.

Jaja... det blir bra.

Tänk på vilodagen, så att du helgar den

Jorå, för fan så att... eh... det skulle man kunna tro serru. (Och ett litet ljud som jag inte kommer ihåg hur man stavar, och alltså inte skriver in i citatet)

I fredags var det spexets julfest. Jag var toastmaster för första gången i min spexkarriär (på tiden?), tillsammans med Cissi, vilket var trevligt. :-) Tror det blev en bra fest, är nöjd med mig och mitt i alla fall. Igår betade jag av en stor mängd mail (se tidigare inlägg) och på kvällen hade Cissi fest. Roligt, men jag gick rätt tidigt, för det är ju en dag idag med. Idag är det söndag, vilodagen, så jag har bokat in två möten. Först UHs Organisationsutskott och sedan spexets låtgrupp. Bara lite överlappande, bara minimalt dubbelbokad. Tänk på vilodagen, så att du helgar den. Det blir nog bra...

Gick in på min mail i morse. INGA ångest mail, och två mail totalt. Är ju helt otroligt. Ena rör lite julklappar... och andra var lite lätt efterlängtat. :-) Jag är nöjd, jag är glad.

Nä, nu är det nog snart dags att röra sig vidare. Ska kommunicera lite med min mobil och höra vad den har att säga om saken.

Abnorma mängder mail

Nåja, nu har jag betat av en hel del, samt några gamla dåliga samveten. Helt otroligt. Kan man bara hålla det så här så.... jorå... Imorgon blir det dubbla möten. Var jag ska få in middag har jag inte riktigt reflekterat över. Det ordnar sig nog. Det blir bra.
Först organisationsutskottet. Mycket årsmöte, givetvis. Och en del annat. Hur genomtänkt vissa saker som jag hört rykten om är... jag vet inte. Jag är tveksam, mycket tveksam. Antar att det ordnar sig när man får rätt material. Väntar väldigt ivrigt på ett visst protokoll i alla fall, det kanske kan få lite ordning... och de andra ryktena... det kan nog redas ut det med. Vet inte ens om rykten är riktigt rätt ord. Det ordnar sig.
Sedan blir det låtgruppen. Roligt, mysigt, trevligt, bra på alla sätt. Väntar också ivrigt på ett mail från en annan chef i samma förening. Behöver få lite koll på veckan som kommer.
Det börjar ju bli dags att packa och sånt. Det är ju snart jul. Snart dags att åka till Uppsala. Blir en lång tur, så jag får nog tänka rejält på packningen. Vad BEHÖVER jag? Vad får jag plats med? Hur långt orkar jag konka? Vad finns det för logistiska begränsningar? Örebro->Uppsala->Stange->Gräfsnäs->Örebro ev nån utflykt i Oslo. Bliar, bussar, tåg, hund, ospecifik mängd/storlek julklappar. Jul. Ångest, glädje... det blir nog bra. I slutändan.

Nä, att svara på en stor mängd mail, samt skicka ytterligare... det kräver en del hjärnkapacitet, och tid. Ska hålla nere mängden framöver nu. Det är trots allt snart jul.


Föreningsliv är en spännande företeelse

Det blev inget kostymande i förrgår. Vi kunde nämligen inte komma in i vår lokal, eftersom polisen spärrat av. Det var precis ovanför vår trappa som det hände, mordet. Konstigt känns det. Det är många som reagerat på olika sätt. För mig känns det mest overkligt. Tror det är likadant för andra också. Sett ur föreningens synpunkt är det polisavspärrningen som är ett problem. Vi kommer inte in i vår kostymlokal, och således inte heller i vårt KM-förråd. Fast det borde vi väl kunna nu?

Förutom DEN sortens spänning, som ändå är rätt extrem, och ganska overklig även om det verkligen hände så finner jag det spännande att se förberedelserna för kvällens fest (japp, helt annat ämne) så här lite från sidan av. Prinskorvar, bröd, transporter, nycklar, alkohol, toastmastrar, planering, när man ställer frågor, till vem och på vilket sätt. Jag har aldrig sett någonting så nära och samtidigt kännt mig så distansierad. Med den fasta föresatsen att inte ta på mig något som jag inte är redo att göra så har jag hållt min inblandning så icke-existerande jag kunnat. Förutom plankande av första planerningsmötets andra halva och besvarandet av vissa direkta frågor. Min hand är inte bara osynlig, den är obefintlig. Mina ord däremot (har jag en känsla av) ekar mellan de individer som har både händer, armar och framförallt tankar djupt nedgrävda i projektet.

Borde filosofera lite över vad som egentligen kan betecknas som ett projekt nån dag. Nu tänker jag ägna mig åt att ligga i blöt. Ett badkarsbad på det här!

Många tankar som rör sig

Det mesta rör föreningslivet, så klart. Jag är ju sån.

Nåväl, för det första så var jag i Stockholm måndag-tisdag. Trevligt som vanligt, men vad gör jag egentligen där? Kanske är en diskussion som får lyftas senare, beror på vad för ordförande vi får i april, kanske. Nåja, det ordnar sig. Sen är det tankarna om skoltemat på årsmötet. Och så tankarna på årsmötet 2009. Och HRFs kongress.  Det kommer nog bli en rad mail och annat innan mina tankar vilar. Och just det ja... valberedningen. Skönt i alla fall att jag valdes på två år, man vet ju aldrig hur folk röstar, och hur det kommer se ut på årsmötet 2008... vem sjutton kom på den där fåniga "kompromissen"? Det går inte att kompromissa ytterligheter, då blir det ingenting. Istället för ett bättre nytt system så valde man ett sämre gammalt. Ett försämrat gammalt. Folk är inte kloka. Så många tankar är det.

I den andra föreningen (sorry, ni kommer faktiskt som nummer två, det handlar om en seriositet ni aldrig ens kommer i närheten av, och ledare som VET). I den andra föreningen rör det på sig. Många saker att fundera på även där. En del orosmoln. Inte samma som alla andras dock. DEN gruppen har jag FULLT förtroende för, inklusive (kanske särskilt) för ledaren. Det är andra ledare jag funderar över. En i förhållande till hur trångsynt/enkelspårig man får lov att vara, och en som helt enkelt är ny. Jag funderar mycket, stödjer dem som borde veta/agera/prata med väl valda personer. Och jag iakttar. Jag tänker, och jag funderar. Och jag oroar mig, mer på det ena hållet än på det andra. Jag glädjer mig åt att arbetet går så bra i de grupper jag själv är med i. Och jag funderar.

Idag ska det kostymas. Egentligen mår jag väl inte helt bra, men eftersom tygerna nu är inhandlande (åtmintone de flesta, om jag förstod kostymchefens mail rätt) så känns det oemotståndligt att gå ner. Dessutom är jag inte smittosam, jag är bara trött och hängig. Ja, och så lovade jag att ta med mig en viss grön rock, och så råkar det vara jag som har nycklarna. Det senare går dock att lösa på andra vis om det skulle behövas.

Imorgon är det Lucia. Jag vet inte om Erik och jag var så kloka igårkväll, men med lite damage-control innan så blir det nog bra. Jag säger bara ett ord på DET ämnet: Gröt!

Japp, det var nog allt för nu, ikväll eller imorgon ska det skrivas texter, skickas mail etc för förening nr 1 i mitt hjärta.


God morgon, god morgon

Hör fåglar sjunga glatt. Men jag hör inga fåglar, jag hör bara det fallande regnet. Härligt. Ska bli skönt att komma ut. Synd bara att det är så tidigt på morgonen, men jag vaknar snart, och då är allt bättre.

Jo, du gissar rätt, jag ska till Stockholm igen. Och träffa HRF. De är så söta :-)

Hur som helst, jag har faktiskt inget emot att gå upp så här tidigt på morgonen, så länge det är för något meningsfullt. Som nu.

Dags att fortsätta bestyren, så att jag inte missar bussen, inte missar tåget, inte missar mötet. För det vore ju synd, nu när jag gått upp så tidiget.

Deprimerande

Tänk om man hade den där gåvan som gör att man kan få alla runt omkring att le. Det skulle jag vilja ha, det skulle jag vilja kunna. Det är så många som går omkring och mår dåligt. Inte mår jag så jävla lysande själv heller, då den ekonomiska situationen är påfrestande. Men jag har hopp, tro. Kärlek. Det kommer bli bättre jag. Jag vet det, och jag tror fast och fullt på det av hela mitt hjärta. Så om jag inte kan dela ut leenden så kanske jag i alla fall kan dela ut lite hopp? Eller lite tro? Nånting?

Annars kan man i alla fall alltid få en kram. Livet blir bättre med lite kramar då och då.Nu har vi ljus, här i vårt hus

Många ljus blev det som jag köpte. Billiga värmeljus, och sånna som luktar gott, och stora och små. Och så knäckebröd som Erik tycker om, och så knäckebröd som jag tycker om. Och vanligt bröd, och krossade tomater, och kryddor. Och ett knivställ, och något till Cissi (tur att Louise och jag är systrar i bus). Hmm... vad mer? En massa i alla fall, och tungt blev det. Försökte ringa hem och förvarna Erik, men icke... han hör verkligen ingenting med de där fåniga lurarna på. Kanske ska kommunicera med vissa igen, eller inte. Jag vet inte... det ger sig. Oroar mig mest över att Erik ska förstöra sin hörsel på det där viset.

Men varför ska jag alltid oroa mig över allting? Nä, lite lunch på det här, och sen kanske lite bokföring? Trrrrrrevligt...

Nordöst, väst, syd(öst) men (nord)öst?

Eller hur är det egentligen med väderstrecken?

Bokat och klart åt många håll i alla fall. Hur nu det ska stämma ihop. Man kanske ska utnyttja mellandagsrean nånstans på vägen? Nån nytta ska man väl ha av... ja, det hela.

Det är i alla fall bokat och klart nu.

  • Lördagen den 22 december åker vi mot Uppsala för att fira jul med Eriks familj. Blir nog bra.
  • Fredagen den 28 december tar vi tåg mot Stange, och min släkt i Norge. Två tågbyten blir det, i två huvudstäder. Lite kul på nått sätt. Lite symboliskt i alla fall. En huvudstad blir inte mer spännande än typ Hallsberg eller Herrljung på det viset.
  • Söndagen den 30 december åker vi i alla fall hem till Gräfsnäs. Jag räknar med att det blir trångt i bilen. Hela familjen, och Erik, och Freia. Jaja, det blir nog bra det med.
  • Det som inte riktigt är klart är var vi ska tillbringa nyår. Antagligen borde man kolla upp tåg och bussar och sånt på det med, helst förra månaden. Mig spelar det faktiskt inte så stor roll om vi firar nyår i Gräfsnäs eller i Örebro. Det blir bra.
Hur som helst, julen är under kontroll, så är det bara att fundera ut vad man ska göra av nyår.

Jag lovade ju bilder - bildbevis pepparkaksbak

Ja, i föregående (gårdagens) inlägg lovade jag ju bilder på varför man inte ska ha på glacyren innan man stoppar pepparkakorna i ugnen. Här följer de:
 


Det blir bättre utan:
image26

Pepparkaksbak

Erik och jag har roat oss idag. Påminn mig om att jag ska publicera på en bild på varför man inte ska ha på glacyren innan man stoppar pepparkakorna i ugnen.

För övrigt är nästa stopp att kostyma. Det är kul.

Dagens lunch: pepparkakor, soppa och mjölk.

Inte så dumt.

Dålig dag, melankolisk måndag

Känner verkligen inte för att göra nånting. Känner mig mest deppig och trött. Tror att jag kanske kan vara lite sjuk. Men om man ignorerar bort det? Läser en massa, tar en massa lungt? Ska ringa SJ idag. De säljer uppenbarligen inte biljetter på helger. Inte utrikes i alla fall, och det var ju dit jag ville, annars skulle jag tatt det via nätet. Livet är märkligt. Jaja...
Blev i alla fall fixa adventspynt och sånt. Städningen är dock fortfarande något eftersatt. Det ordnar sig säkert det med.

I övrigt..... tja... det ordnar sig. På något sätt.


Tro.

Pepparkaksdeg, advent, städning

Erik fixar med pepparkaksdegen, och jag ska snart städa lite. Har dock startat bra med citronsyra i en ho eller två. För övrigt är pluralet av ett mu givetvis flera mus. :-) Kom vi (jag) fram till igår när vi jobbade på Time Warp och Thriller. Bra texter blev det. Hmmm... tänkte boka biljetter till Norge idag, men si det gick inte. De säljer inte utrikesbiljetter på helgerna. Vansinnigt, men ok, får väl ta det imorgon då. *suckar*

Var adventsmys hos Becks igår. Var mysigt, och när de flesta gått hade Cissi, Becks och jag lite internpolitiska diskussioner. Starka åsikter? Jag? Nåväl... Det ordnar sig. Något har jag nog fått fram, och kanske igenom. Strukturera upp saker är ändå min speciallité. Och det var liiiiiiiiite väl många misstag i en enda beredning för att man bara ska låta det passera.

Näpp, dags att städa!