Konsert  Japp, igår var Erik och jag på Rytmik konsert. Väl investerad tid som jag uttryckte mig efteråt. Grannen var en av de som uppträdde. Mycket som var snyggt och coolt. Man blir så inspirerad av att se bra genomföranden. Roligt, roligt.

 Idag är det mera plugg som gäller. Ska jobba på riktigt flitigt, och har en rätt positiv känsla över det hela. Fast med vissa paniska inslag, förstås.

 Hur som helst.

 Tänkte också avsluta med ett par citat.

 


 HÄDANEFTER ÄR KRIG MELLAN SKANDINAVISKA BRÖDER OMÖJLIGT
 NORSKE OG SVENSKE FREDSVENNER REISTE DETTE MONUMENT 1914 MED TAKK FOR HUNDREÅRIG FRED


Det är som att bo med en slumpgenerator  Det händer så underliga saker. Konstiga saker. Saker som flyttar sig. Saker som inte uppför sig som de ska....

Det händer så underliga saker. Konstiga saker. Saker som flyttar sig. Saker som inte uppför sig som de ska....

Det händer så underliga saker. Konstiga saker. Saker som flyttar sig. Saker som inte uppför sig som de ska....

Det händer så underliga saker. Konstiga saker. Saker som flyttar sig. Saker som inte uppför sig som de ska....

Jag vet liksom inte hur jag ska hantera sånt. Jag är inte van. Där jag kommer ifrån finns det saker man kan lita på. Saker som uppför sig som de ska. Och i den ordning de ska.

 Otroligt att skrivare ska vara ett så gigantiskt problem.

Och att det ska vara så svårt att se vilka grytor och lock som hör ihop.

Fast det är helt olika historier. Det enda gemensamma är slumpgeneratorn. Örebro. Gräfsnäs. Mååååånga skillnader. Många, många.Egentligen har jag inget nytt att komma med men jag tyckte ändå att det känns som om jag behöver uppdatera lite.

 Få se nu... jobbar väl på, men känner mig allt mer efter. Får väl kanske satsa på deadline två istället för den första. Men å andra sidan är inte det heller hela världen. Jag fixar det.

 Snart december. DET känns overkligt. I helgen är det dags att plocka fram adventpyntet och så...

 Får väl se om det blir någon resa till Göteborg eller inte... förhoppningsvis blir det det i alla fall. Behöver miljöombyte. OCh Erik åker i alla fall till Uppsala, så...

 Hur som helst... det lunkar på som det har gjort just nu....

 Ska skriva lite mail och annat kul i eftermiddag.

 Aaaaaaaaanyway. Jag har i alla fall lite hopp. Det känns bättre så.

 

Ikväll är det FEST DET tycker jag är kul. Ska bli roligt att träffa alla människor och se hur galna de egentligen är. De sju dödssynderna... lockar ju verkligen fram det (bästa?) i folk, eller? Nåväl, kul kommer det bli i alla fall.

 Hmmm... får väl försöka skriva lite mera under dagen. Fast mest ska jag ta  det lugnt. Det tycker jag att jag förtjänar!

 Nåväl...

 *kram*


Hat är nog lite väl starkt, jag är rätt nöjd ändå

(se föregående inlägg)

 Jorå... det är rätt bra. Jag ligger efter med det mesta i min planering, men det är fortfarande möjligt att ta igen. Det är när man är så efter att det inte går att ta igen som det blir jobbigt.

 Annars... väntar mig att UH:s valberedning ska höra av sig snart. Det borde de göra. Jag har MASSOR att säga dem, bara jag får chansen.

 Funderar mycket på allt möjligt just nu.

 Drömde så underligt i natt. Berättar om det senare, ska ta nyckelhistorien nu.

 I söndags lånade Mariah och jag med oss nyckeln till spexets förråd, för vi skulle lämna av lite saker där. Eftersom Mariah for till Norrland dagen efter tog jag hand om nyckeln. Tisdagen gick jag ner till Tybble för att ge den till Sofie som behövde den till ett dekormöte. Igår gick jag ner till dekormötet för att låna nyckeln för att komma in i förrådet. Linda och jag ska prova prototypen till mage på skådisen ifråga ikväll. Och då är det bra om objektet som ska provas är med. Så jag plockade ut den ur förrådet, lämnade tillbaka nyckeln, och satt och småpratade med dekorarna en stund. Kom hem lagom till Lost. Sofie skulle idag på morgonen lämna nyckeln till Micke, som ska ge den till Per under dagen. För KM ska in i förrådet ikväll. Frågan är vad som händer sen. Antagligen vore det bra om Linda och jag också kom in i förrådet ikväll, så vi slipper ta hem den där prototypen. Nåväl... det ger sig...

 Nu till drömmen. Jag drömde att jag kom ner till Musikhögskolan för att prova den där... (ni fattar). Först kommer jag på att jag inte ha rmed den. Men så tänker jag att det går nog bra ändå, för Linda ska ju komma. När jag upptäcker att Linda inte dyker upp så ringer jag till Erik för att be honom ta med den. Men han svarar inte. Sen vaknade jag och bestämde mig för att det nog är lättare att prova något om man har med sig det. Oavsett Linda. :-D

 Aaaaaaaanyway... nu ska jag nog göra vettigare saker.

 *kram*

 

Jag hatar mig själv  Blir det bättre av det?

Nejdå, men ... imorgon ska jag göra bättre ifrån mig. Jag lovar.
Och jag ska gömma alla distraktionsmoment. I värsta fall får jag låsa in både folk och saker i garderoben. Då finns det inget som kan distrahera.


Hursom...

Jag är jag och idag är ingen bra dag.Ett norskt leende   Vad är det som skiljer ett norskt och ett svenskt leende? Vad är det som gör ett leende norskt?


 Ibland säger Erik bra konstiga saker.

 Har bestämt mig för att höra av mig till Heléne och säga att jag kommer ner till Gbg. Tror jag kan behöva det.

 Vad mer? Vad mer?

 Försöker få ordning, men modet sviker mig alltför ofta. Vad sjutton gör man åt sånt?

 Hmm...

 Pysselhelg i helgen. Det blir bra. Skönt att komma bort hemifrån ibland. OCh så måste jag hämta ytterligare en biblioteksbok.

 I övrigt... vet inte. Tror att jag borde ta ett ljupt andetag och bara bita ihop. Förstår inte varför det är så svårt.

 Jaja, det ordnar sig. jag är ju jag och mig själv nog.Dåligt, mäta skådisar och inte räkna mera och så vänder vi på rubriken, och börjar med det som står sist....

 Jag ska inte räkna ner mer, i alla fall inte till min fördelsedag. Jag vill ju inte att folk ska tro att jag är lika ivrig som en femåring. Jag fyller faktiskt 23.

 
 Mäta skådisar
 Det var roligt... Mariah och jag vandrade ner till ett rep och mätte axelbredd och midjor och annat. Rätt kul. Min uppgift var att höra vilken siffra Mariah sa och sen skriva ner den i rätt ruta. Vådligt avancerat. :-) Och så mätte vi några dansare. Och på tillbakavägen mätte vi även Niklas, han bor ju i en skokartong på vägen hem. Han var inte på dansrepet eftersom han tappat en flaska vodka på foten. Alkoholmissbruk som Mariah sa. Fast lite synd om honom är det faktiskt, trots att det är en rätt fånig grej.

 Dåligt
 Det är hur det går med mitt liv... inget går som jag planerar, och jag hinner inte det jag ska. Så nu ska jag äta lunch, så kanske jag får lite energi.

 Hmm
 Borde fixa en önskelista också. Det har kommit förfrågningar från olika håll.

 Jaja... mot mat först och främst.
11 eller 110? 
 Jorå, man kan hitta likheter mellan det mesta.

 11 dagar till min födelsedag. Och då är det en spexfest. Tema de sju dödssynderna :-)

 Och om 110 dagar är det premiär.  Igen. En  ny produktion varje år. I år är det mitt femte år, samtidigt som spexet har 10-års jubileum.

 Mycket att ordna, mycket att tänka på. Men jaja, det ordnar sig.

 Ska läsa lite nu.

Avdelningen "jag vet precis vart jag ska" Jorå... så kan det vara. Och det är väl en sak om man bara påverkar sig själv, men en helt annan om man är busschaufför...

 Japp, hoppar på bussen vid järntorget.

 Bussarna får klartecken.

 De andra bussarna åker.

 12:an backar.

 12:an stannar.

 12:an backar lite till.

 12:an gör ett hopp efter de andra bussarna.

 12:an åker upp mot SF etc...

 12:an stannar.

 12:an backar.

 12:an svänger höger istället.

 Sen lyckades han faktiskt köra normalt....

 Och Ungdomskonferensen var trevlig. Har träffat en massa härliga människor som Sabina, Oskar, Jacob, Tobbe, Peter, Johanna, Chrille, Heléne, ja ni fattar... en massa (ursäkta till er jag inte räknade upp, ni betyder inte mindre för det).

 Intressanta föreläsningar och seminarier. Alltid roligt att höra vad andra tycker och tänker.

 Men imorgon tänker jag ta sovmorgon, trots att konferensen börjar lika tidigt som idag.

 Ja, och så har jag blivit bjuden på fest också, och det är ju inte fel.

Älskade Erik

Han kommer in genom dörren, tittar på mig, och säger "Varför gick jag in hit för att göra det här?"

Tandläkare... varför är det så dyyyrt? Jaja, nu har jag varit där i alla fall. Hade varit enklare om inte hela huset varit inplastat, jag menar, det är  faktiskt enklare att hitta om man kan se vad det står på dörrarna. Nåja, på insidan var det desto enklare. 20 minuters undersökning inklusive röntgen, och 485 kronor ville de ha. Vad kan jag säga? Det är dyyyyyyyyrt.

 Nåväl... nu är det hemtentan som gäller, och sen ska Erik och jag städa. Underbar dag...

 Fokusering. Påslagen.

 Mot word!

Freakade mus
 OK. ... två gånger bestämmer den sig för att peka men vägra klicka.

 Sen bestämmer den sig för att byta håll. Jag går uppåt, pekaren åt höger. Jag går nedåt, pekaren åt vänster.

 Behöver jag tillägga att jag bytt tillbaka till min gamla trofasta?

Den har döpt om sig till Chester
 Irriterande är ordet. Jag gillar inte Chester.

 Och en ny mus till datorn. Den är snabbare än den andra. Lite förvirrande, eftersom man helt plötsligt är långt från dit man tänkte hamna. Nåja, jag vänjer mig väl...

 

Ah, mitt liv hoppar
 Jorå... få se nu... från gårdagens grupphandledning där vi diskuterade allt från det typiskt svenska till hur man får folk att svara på enkäter... jorå... spännande. Hann också höra en av mina klasskamrater berätta hur han skrämde slag på nån unge inne på Brickebergshandlarn i helgen. :-)

 Så var det historien med middagen igår. Ett totalt fiasko tror jag vi kan enas om att samanfatta de som, utan att säga mer om det. Det är ingens FEL direkt, det blev bara inte bra.

 Sen var det manusuppläsningen, eller kollationeringen som de döpte om den till. Hur som. Tog sällskap med Rebecka ner, så nu har jag också sett dekorlokalen. Långsmal var den. Och Rebecka hämtade den söta lilla modellen av hur scenen ska se ut. Med små gubbar och allt...

 Fick höra skådisarna läsa sen då... och ja... nu vet vi vad det handlar om. Det är helt klart roligare att se än att bara läsa.

 På kvällen skickade jag iväg lite dokument till extra årsmötet, och så pratade jag med Sabina. Hon är rolig! :-) Ska bli kul med konferens i helgen... träffa folket igen.

 Idag på morgonen har Erik och jag planerat resten av veckan.

 Idag ska jag skriva hemtenta, och Erik ska till centrum och fixa lite. Kanske lamporna också...

 Imorgon ska jag till tandläkaren, och sedan ska Erik och jag städa lägenheten.

 Lördag och söndag är det konferens för mig.

 Söndag efter konferensen ska vi ha middag här. Menyn är planerad.


Nu är de försvunna igen Vilka de? Mina helger, så klart... borta igen. Fattar inte hur det går till!

 Få se nu...

 Den här helgen (v 45) är det Ungdomskonferens. Lyckligtvis kan jag bo hemma, eftersom det är på SCB i Örebro. Lite konstigt att vara där utan att det är spexrelaterat, men jaja... det blir nog bra.

 Nästa helg (v 46) är det pysselhelg med Extra årsmöte och stormöte. Blir nog bra.

 V 47 är det uppenbarligen Emigranternas temafest. På min födelsedag. :-D

 V 48 Är det återträff för sommarlägret, så om jag hinner så åker jag till Göteborg. Annars har Ungdomsrådet möte i Örebro, och Peter tyckte att jag skulle titta in och prata om vad? Var det stadgar eller årsmötet? Jaja... tvivlar på att jag hinner det ändå...

 V 49 har jag faktist inget inplanerat på. Borde kanske vika den åt Erik eller att åka hem på. Så det inte dyker upp något annat.

 V 50. Bästa helgen. Fredag: decemberfesten, Hertig Karls temafest. Lörda: Stadgegruppen i Stockholm. Söndag: Manusuppläsning med inbjudna proffstyckare i aulan.

 V 51 är det julafton. V 52 nyårsafton, och så är det 007. Otroligt.


 Så varför försvinner alla mina helger? Nåja... det blir nog bra... Med uppsatsen går det sisådär. Får väl jobba på lite nu, och skicka dokument och så där inför morgondagen.

 Borde få tag på Sofie också...

 Mycket att hålla koll på....

 Nåja... det blir bra. Det ordnar sig på något vis.

 *längtar efter Erik, men idag kommer han i alla fall hem till sist*Luuuuugn dag Har tagit det löjligt lugnt idag.

  •  Rejäl sovmorgon.
  • Harry Potter
  • Gilmore Girls
  • Det enda produktiva jag gjort idag är ett armband åt Louise som fyller 21 år idag. Tycker nog att det blev rätt snyggt. Lite stort visade det sig dock när jag gick ner trappan för att ge henne det. Å andra sidan, hellre för stor än för litet, inte sant?
 Hur som helst... en väldigt lugn dag. Saknar Erik. Han har varit på dop. Jag var också bjuden, men...

 Ikväll och imorgon ska jag göra massa nyttigt. Japp, defenetivt. Jag ska börja just precis nu med att diska. Kuuuul.........Vänner, fantastiska  Inget kan muntra upp en dag som att oväntat möta en vän man tycker mycket om. Bara några korta ord som egentligen inte hinns med är guld värda. Egentligen är de ännu mera värda när man egentligen inte hinner prata. Som att jag har egentligen inte tid att prata, men för dig finns det tid ändå. Är inte det fantastiskt.

 Igår var en bra dag, helt enkelt. Fast den där inlämningsuppgiften... Vi satt och diskuterade alla fyra, och till sist lämnade vi in, men med en stark känsla av att "vaddå? Var det inte mer?" Så risken är att vi får göra om eller komplettera. Nåja, det ordnar sig väl det med. Var även på hörcentralen igår, så nu har mina hörapparater nya slangar. Irriterande att man inte kan byta själv som jag kunde med de förra. Men eftersom det är ända nackdelen så får jag väl stå ut... sådant är livet. Idag är det föreläsning, lunch med Erik, och så ska jag spendera en del tid på biblioteket.

 Snart är det helg igen. Ska bli skönt.Äntligen november


 

   Jag struntar i vad alla andra säger. Jag gillar november. Inte bara för att det är den månad jag fyller år, utan också för den där känslan av att snart är det jul.

 Ännu en tidig morgon. Mörkt och deprimerande ute, och det blåser. Inte är det snö på marken i alla fall, så jag vet faktiskt inte om det har snöat här. Det spelar i och för sig inte jättestor roll, förutom att jag brukar bli på bättre humör när snön kommer. Jag gillar snö. Jag gillar vinter.

 Planen för idag:
  1.  Hörcentralen för slangbyte och så behöver jag ett litet papper
  2. Datorsal på campus för grupparbete och mera NVivo
  3. Hem och ringa viktiga samtal, förutsatt att vi inte grupparbetar förbi kontorstid
  4. Skriva på en del saker som jag haft liggande längre än jag tänkt mig
  5. Ta det lungt, jag behöver verkligen varva ner på kvällarna
 Mmmm... levande ljus...

 Oj vad det blåser ute. Träden utanför fönstret är ju inklämda mellan två block (jag tror inte att det heter så på svenska, men ni vet, lägenhetsbyggnader med flera upgångar och en jäkla massa lägenheter), och både björkarna och tallarna svajjar oroväckande. Nu bor jag iof på tredje våning, så det är troligare att de svajjar här än ett par våningar ner, krävs mindre och svajjar mer liksom, men ändå.... risken att bli bortblåst känns överhängande.

 Nåväl... har en del att fixa innan jag ger mig av.