Det här var väl ändå ingen nyhet?

Jag hittade precis den här artikeln. Det är Aftonbladet som med stora bokstäver annonserar att Glass är hälsofarligt. Det innehåller nämligen både fett och socker... tjenare liksom. Vart tog all seriös journalistik vägen?

Hur kan det vara en intressant nyhet att glass innehåller socker? Hur många kommer få panik och inte köpa glass imorgon? Och hur troligt är det att folk inte köper glass i sommar? Alla dessa "katastroflarm" om vad vi ska äta och inte äta, dricka och inte dricka... Idioti det mesta. Och sånt får folk betalt för att skriva. Helt otroligt.

Dags att öva upp mitt politiska sinnelag?

Det är mycket som är på gång... mycket som händer. I UH:s blogg (som nu har hittat hem till vår egen hemsida) kan man läsa om en del saker. Vi ska till exempel hålla i en paneldebatt under den där veckan i Almedalen. Spännande ska det bli. Själv har jag lyckats med ett helt annat konststycke. Får väl se vad det blir för reaktioner på det. Kanske en och annan gammal vän som blir förvånad. När det gäller nya vänner så kan man fundera på vad de tycker om det här. Själv representerar jag ju den ena organisationen som driver frågan. Så var jag står borde vara uppenbart. "Säg till om du inte hör." Funkar bara på de lätta tillfällena. När man inte ens vet om att man missat något är det svårare.

Igår hade KM en typ avslutningsmiddag efter året. Ett riktigt bra initiativ måste jag säga. Skönt att avslappnat kunna bara njuta av måltiden, prata med de härliga människorna... en bra kväll var det. Och ja, en njutning att bli servad. Fast jag kunde ha missat helt att beställa måltidsdryck, var djupt försjunken i menyn. Ibland hör jag helt enkelt inte alls vad som händer i min omgivning.

Just nu håller jag på att beta av min mail... det är helt sjukt! Det behövs verkligen sorteras bort en del... [sätt in lämplig tysk svordom här].

Snart ska jag ta en promenad. Det blåser rejält ute, så det kan nog rensa skallen lite. Tung av pollen, och en konstig natt. Det behövs rensas bort.

Annars är allt som vanligt.

Balkoooong! (oooonget ska uttalas ungefär som ett gong-gong-slag)

Nu har Erik och jag äntligen masat oss iväg till Blomsterlandet, och kommit hem med en massa plantor och jord. Egentligen borde vi ha köpt fröer, typ i våras... men jaja. Nu ska det i alla fall bli lite liv på balkongen, härligt! Just nu är det middag på ingång, och balkonglådorna är på fix. Men snart, snart är det somrigt även här. Nice!

För övrigt... var i Stockholm i söndags, planering inför Almedalen. Att köra ett sånt möte efter bara fyra timmars sömn är inte helt lyckat. Jag tänkte sedan lägga mig tidigt på söndagkvällen, men lyckades misslyckas med det. Otroligt. Så när väckarklockan ringde på måndagmorgonen hade jag bara sovit sju timmar. Med tanke på att jag låg back efter dygnet före så var det inte tillräckligt. Så gårdagen gick i lite av ett dis. Idag däremot mår jag mycket bättre. Fått ta igen lite sömn, även om jag gick upp även i morse i någon form av normaltid. Imorgon blir det sovmorgon, och sedan långhelg. Nice!

Men mycket är det...

Shit!

Och vinnarna är...

*trumvirvel*

Det var en bra Oscarsgala. Det var roligt att vara toastmaster med Therese. Jag önskar bara att jag kunde öva upp min röst och göra mig själv mera hörbar.

Men det var framförallt en härlig stämning, många värdiga vinnare, och ja... :-)

Ska göra en resumé över kvällen speciellt avsedd för exilhasselmusen som råkar ha namnsdag idag. Grattis
Becks!

Efter Måltidsvisan blev det ett flertal visor och ett underbart gyckel, i väntan på tekniken. Men när väl tekniken fungerade så var det vansinnigt snyggt. Bilder på de nominerade... flaschande rubriker... och underbara outfits. Fia med knuff väckte en del beundran när de gjorde entré. Homer Simpson sågs, och likaså en krokodil. Lorelai Gilmore var där, och många, många fler. Helt underbart. Jo, och Bananerna i pyjamas förtjänar ett hedersomnämnande, P1 och P2. :-)

Årets första Oscar delades lämpligt nog av Oscar. Oscar var ju en del av det vinnande konceptet förra året. Årets vinnare för Årets gyckel blev Dalmasarna. Deras framförande av folkmusik på mittsitsen var... prisvärt. En Oscar utdelad, många kvar. Därefter gick vi vidare till Årets floskel delades ut av Therese. Fredrik var ju inte där. I år vann "Kan alla som inte pratar vara tysta" - Eva. Härligt att floskler fortfarande kan prisas och uppskattas tycker jag. Sedan fick Producent-Andreas äran att dela ut Årets klippa, då förra årets klippa ju är i Haag. Årets vinnare var Albin. Därefter sjöngs en sång innan vi körde ytterligare en triss i priser. Maten var för övrigt kallskuret, massor av skinka, kalkon, salami, lite ost, lite kyckling, massa sallad... och vackert upplagt med tomatrosor, gurkspiraler, stjärnfrukter, vindruvor, paprikorier med mera... KM i sitt esse. Nå, nästa trio priser.

Årets tabbe delades ut av förra året dekorchef - Markus. De vann ju förra året. I år gick priset till Niklas T och Klubbmästeriet. Då Niklas och Louise var på bröllop fick Marie ta emot priset, i sin kollegas ställe. Oh, så vackra prider det var. Helt underbara, särskilt gjorda för var och en av kategorierna av My. Årets klippa var till exempel ett stycke granit på en gyllene platta. Gyckel en liten clown... Efter Tabben delades Årets improvisation ut. Den presenterades av Jonas, som vann förra året. I år blev vinnaren en trio: Andreas, Niklas H och Anna Ha. Det handlade om glas... och uppstädningen, en som sätter saker i rullning, en som beordrar och en som utför... som jag uppfattade det. Nackdelen med att ha missat hela stalletveckan och det mesta av föreställningarna. Nåväl... Därefter var det dags för Årets hångel. Eftersom det priset inte delades ut förra året så fick 2007 års vinnarduo äran av att dela ut priset. Fia och Oscar gjorde väl ifrån sig, och troféen (i form av välpimpade T-shirts) har nu gått till Markus och Andreas. Smaskigt.

Därefter framfördes ett fantastiskt gyckel av Nördarna. Härligt. Så tog vi en liten paus. 5 minuter tar ungefär en kvart, som vanligt på spexfester. :-) Efter paus fick Markus scenen, och han lämnade över de berömda dekorchefshängslena. Med lämpliga förklaringar till både tidpunkt och tradition. Och Sofia är väl värd att bära dem. Svenska spel (Fia med knuff-gänget) fick också scenen, och de drog en temadialog. Så... mera priser. Marie fick presentera Årets rookie. Det fanns så många värdiga nominerade i år... även en del som inte lästes upp... så många härliga människor. Och priset, priset... en gyllene bebis! Min favorit av alla designer! Tänk om man varit rookie i år... hade verkligen velat ha den. Men. Den har i alla fall funnit ett värdigt hem, och med mina formuleringar i avrundningen av motiveringen. Nice! Och vinnaren är... *trumvirvel* TEO! Så rätt! Sedan gick scenen igen till Jonas, som den här gången fick presentera ÅSK. Förra året gick den ju till kastratsångarna... i år gick den till Johan och Samuel. Den exakta formuleringen har dock försvunnit i någon form av dimmor...

Sedan sjöng vi om Fru Svensson och hennes lyckliga karl. Det är ju snart studenttider. Sedan delade vi ut två riktigt tunga priser. Årets man delades ut av förra årets kvinna Eva. I år vann den oförbätterliga Oscar. En Oscar till Oscar. Sedan fick förra årets man Andreas dela ut ett pris till Årets kvinna. Det var ett dramatiskt event. Det fanns tre nominerade som presenterades på festen, tre värdiga kvinnor. Therese Carlsson, Anna Hellman och Fia Blomqvist. Kan inte varit lätt för den juryn... så... Andreas bad om assistans, och Oscar och Tommy tog fram extra saker, en bräda, en stol, en motorsåg. De delade helt enkelt priset. Med motorsåg. Sedan trollade My fram extra kvinnor och lim. Alla tre är årets kvinnor, och de talade så fint om glädjen i att dela priset med varandra, för de är alla fantastiska. Underbart.

Så fick Fia och Anna gyckla. De visade ett bildspel med musik över året som gått. Därefter var det dags för paus, röstning på Årets kostym, samt undan med huvudrätt och in med efterrätt, kaffe och punsch. Efter paus hade vi ytterligare ett gyckel, och nu var det JC (Jocke som var utklädd till JD från Scrubs) som sjöng en hyllning till bandet. That we like. Så fick folk ta desserts och sånt. Och kvällen första punschsång blev Nu festar asen. Årets Oscarskostym presenterades av en av förra årets vinnar, nämligen Fia. Från förra årets gröna Fiona så var hon i år röd. Och årets vinnare var en helt klockren outfit. Samuel Öhlund, som Stig Helmer Ohlsson. Från utklädnad gick vi till det naturliga följden. Årets nakenchock. Då det priset inte heller delades ut förra året så gavs Producenten Markus äran att presentera det. Och vinnaren var.... min sambo. "Om man springer snabbt så syns det inte." Mhm... och Erik var inte nykter vid det laget på kvällen. Väldigt roligt att som toastmaster ta ordet efter det tacktalet. :-D Nå, det måste vara kärlek. Så nu har vi en naken, gyllene torso i lägenheten. Efter Gul lyser solen så presenterades två till priser. Förra årets WOW - Matilda fick äran av att presentera Årets överraskning... ja, och alla undertitlar. I år delades det ut till Anna Hellman. Därefter fick jag presentera Årets gyllene sanning. Den innehöll också en överraskning. Priset var en platta med Sanning. Jepp, det var överstruket. Det hade nämligen, vinnaren till ära, döpts om till Årets kraftuttryck. För Friden! Samuel Öhlund. Underbart. :-)

Efter kvällens sista punschsång - Haralds så delades de två sista Oscarsstatyetterna ut. Johanna fick äran att dela ut priset då Mia var på Premiär, och skulle komma först till eftersläppet. Sen att Mia råkade sitta där just då... är en annan historia. :-) Glitterpittar har vi haft gott år om i år, men priset (ja då, en gyllene, glittrande pitt) delades ut till Malin. Och hon såg och lät fantastiskt glad över att få ta emot den. Och... sist på kvällen. Så delade vi ut det allra sista priset. Tommy fick den äran, Ylva var ju inte heller där på sittningen. Årets prestation i år gick till Melina.

Så, nu finns det en massa glada vinnare att gratulera. En massa härliga människor som har ärats och prisats. Och ah, Oscarsgalan är ett fenomen att älska.

Eftersom jag idag hade ett möte i Stockholm (tro mig, verkligen inte min idé) så gick jag rätt tidigt. Tog sista bussen hem på kvällen. På väg ut träffade jag dock Fredrik, vilket var trevligt, eftersom det var så oväntat. Och onyktert :-P

Efter fyra timmars sömn så drog jag iväg igen. På bussen på väg in mot stan fick jag en déja vù upplevelse från förra året. Även i år var efterfesten i Universitetsrondellen när jag for förbi. Hade så mycket hellre velat stanna på festen, och efterfesta och sånt, men jaja... sånt är livet. De såg ut att ha trevligt. Hur länge de höll igång vet jag inte. Det kryper nog fram... så småningom.

And that's all for tonight folks!

Och de nominerade är...

Jag ser verkligen, verkligen fram emot kvällen. Nu ska här strykas, duschas, etc...


Och! Det är supersoligt! NICE!

Slit, besvikelse och planering - kvällen innan Oscarsgalan, helt enkelt

Jag hade så vackra idéer... men icke... min symaskin bestämde sig idag för att vägra köra raksöm. Sedan började den vägra allt annat också. Så min fantastiska kreation får göras klart senare, och bäras vid något annat tillfälle. Vad jag ska ha på morgondagens Oscarsgala är inte helt klarlagt... typiskt. Jag som hade så bra planer. Efter en massa slit med symaskinen så gav jag till sist upp, och accepterade besvikelsen. Då var klockan typ 18, vilket var den tid då Marie skulle dyka upp. Sedan dess har kvällen ägnats åt ätande av middag, men framförallt planering, planering, planering. Det blir nog bra imorgon. Känns som att vi har koll på, och har förberett det som kan planeras. Allt annat blir nog också bra. Och det ska bli roligt att se vilka som vinner imorgon. Och roligt med alla kostymer, alla människor. Äras den som äras bör, länge leve kärleken och lusten till spexet.

Nå, Oscarsgalan är ett spännande fenomen. Så härligt, så mycket glädje, fest, positiva ord. Det perfekta sättet att avsluta inför sommaren. På grund av ett spex, på grund av ett spex, på grund av ett spex...

Kreativa idéer har sina sidor...

... men jag kommer bli så vansinnigt snygg. Det är tanken i alla fall. Jag vet precis hur drömmen ska se ut. Men ja... :-) nu är vi i genomförandefasen. Och jag tror på min idé.

Har pratat med mamma och pappa i sådär 45 minuter ikväll. Jätteskönt att höra dem där hemma. Skönt att veta vad som är på gång, skönt att höra vänliga och uppmuntrande röster. Lite skvaller om släkten, lite skvaller om vad som är på gång i våra liv. Skönt.

Och min klänning... :-) Ska fota den när den är klar. :-D

Vårkänslor

Jag tänkte att jag skulle återställa badrummet till mera normalskick efter sotarens framfart. Men när jag kom in där insåg jag att det var väldigt tomt där... perfekt tillfälle att skura golvet, alltså. Så jag tömde ut de sista få sakerna, och sedan drog jag dammsugaren ett varv, och skurade hela golvet i både badrum och på toaletten. Och skurmedlet luktar vårblom. Härligt. Under badkaret var det dessutom fruktansvärt lättjobbat, eftersom Erik var där och städade igår. Så nu är det jätterent. Och medans golven torkar har jag suttit här och lekt lite, så nu har jag en mer vårig stil på min blogg också. Känns skönt det med. (Kan du inte se den nya stilen så kan det vara en bra idé att rensa cache...)

Dags att flytta tillbaka alla skåp och saker till sina platser igen.

Men vår, det är härligt. Årstider är en bra uppfinning!


Något nytt

Ett mail hittade jag idag. Avskickat igår efter 21. Vilken sorts kvinna jobbar vid det dagset? På ett kontorsjobb?

Nåväl... jobbet som jag i princip hade blir inte av. De bestämde sig för att de inte behöver folk just nu i alla fall. Men på mailet törs jag i alla fall hoppas att när det blir av nästa gång så är jag aktuell.

Men det är så jobbigt med alla dessa känslosvängningar. Hoppet, besvikelsen, ångesten... så många känslor varje gång som telefonen ringer, och varje gång det kommer ett nytt mail. Det kan inte vara nyttigt att leva så.


På den andra sidan... idag var sotaren här... för ventilations... ngt. Är lite udda sånt där, men skönt att sådant blir gjort. Och skönt att de inte kom halv åtta imorse.

I övrigt... jag mår inte alls bra idag. Tror att det är mycket pollen eller nått sånt... det är i alla fall lätt att skylla på, och symptomen stämmer. Råkade höra, när jag var på apoteket en dag, att det är en fullkomlig anstormning efter allergimediciner av olika slag. Det är många som skyller på mycket pollen för hur de mår i år.


Som en berg- och dalbana

Jag var helt övertygad om att jag gjorde bort mig på den där intervjun som var strax innan valborg. Men idag ringde hon, och frågade om jag kan jobba från onsdag och nån vecka frammåt. Helt klockrent! Jag har bara gått och längtat efter en chans att visa framfötterna, så nu... nu :-) Helt klart är det dock inte, så jag väntar mig ett telefonsamtal på måndag. Jodå, när jag är i Stockholm. Det blir nog bra. Och... få se nu... Jag befinner mig just nu på UH:s ledarhelg, och SDU:s ngt Personlig utveckling. Hur som helst, ett samarrangemang med intressanta föreläsningar, samt lite övningar som avslutar UH-space utbildningen UHng ledare. Och så förberedelser för sommarens läger. Dagen idag har gått rätt bra, och det är skönt. Jag håller nu på att förbereda inför morgondagen. Lite tankar så här på kvällskvisten. Blir nog bra. Ska hålla i ett par små pass imorgon. Funderar just nu över smarta gruppindelningar... hmmm... kan kanske... skulle vilja blanda UH och SDU mer, men det blir svårt, vi talar ju olika språk, och har väldigt få tolkar. Det där med tolkarna ställer också till en del problem när det gäller hela programmet på morgondagen, så... vi får väl se hur det går. Förhoppningsvis blir det bra.

Söndagen känns mer lugn, då ska det mestadels planeras i lägergrupperna, så då är tolkproblemet inget problem. Hoppas jag. Skulle bara fattas att de drar ikväll :-( Nåväl. Lite tankar på hemresan och så, så blir nog det bara bra.

Allt ordnar sig.

Men trött är jag. Kunde inte sova natten till idag, och det känns i kroppen. Vill snart slockna. Hmm... Kanske någon mer tur för att se vad som är på gång...

Allt blir bra. I sinom tid.


På arbetsfronten - intet nytt

... så jag fokuserar på helgförberedelser istället.

Den här helgen är det kursavslutning för Ledarutbildningen UHng ledare. Det ska vara en del föredrag och annat, samt diplomutdelning. Blir trevligt. För min del innebär förberedlserna, dels lite uppgifter att skriva ihop, lite planerande av vad som ska sägas, och så lite planerande av vad som ska tas med etc... blir nog bra.

Sen är det ju förberedelse inför nästa helg. Spexets Oscarsgala närmar sig med stormsteg. Ska bli spännande att se vad folk har värdesatt i år. Vem och vilka som lyfts fram. Jag kan tänka mig många välförtjänta Oscarsvinnare. Särskilt till de tyngre prisen. Och är det osvenskt att hoppas lite för...? Nej, jag kan inte ens sätta tanken på pränt. Kanske är det bättre så. Ingen nämnd. Ingen glömd.

Och så är det en del möten och representation på ingång. Blir spännande det med.

Önskar bara att vissa ljud inte hade fullt så lätt att ta sig in i lägenheten. Och att den där jobbig kärringen ska sluta ringa. Hur trögfattad får man lov att vara egentligen? [sätt in valfritt tyskt svärord här]