Till Uppsala

Jag vet inte jag... nåväl. Erik och jag ska i alla fall till Uppsala över helgen. Det blir nog bra. Men jag har svårt att fokusera på det... väntar mest på det där telefonsamtalet... jaja. Det blir nog bra.

Det känns väl sådär...

Efter intervjun idag har jag känt mig allmänt låg. Känns inte som jag gjorde det intryck jag hade velat. Känner mig mest misslyckad. Ikväll var det först KM-möte, och sedan rollspel. Äntligen är den förbannade gruppen ute ur det där fängelset. Och vissa saker vore ju roligt... men gruppdynamiken är helt sjuk... Nåväl. Och KM har väl koll... i stort sett. Men det märks  vad vissa inte är intresserade av... jösses.

Nä, på det stora hela så är det rätt skönt att lämna stan. Imorgon åker Erik och jag till Uppsala över helgen. Skönt att komma bort, även om jag inte är så positiv till just Uppsala som resmål. Men det duger väl det med.

Besked får jag imorgon. Apropå intervjuer och så...

På den positiva sidan

Jag skickade in en ansökan idag. 45 minuter senare ringde mobilen. En telefonintervju senare bokades det in ett möte med "en kollega i Örebro". Så imorgon ska jag träffa honom. Sen får vi se hur det går. Men jag är nära, nära ett litet jobb på några veckor. HÄRLIGT!

Mer update kommer.

Troligen imorgon.

En årsmöteshelg senare

Det har varit en intensiv helg. Mycket att tänka på. Mycket på programmet. Jag och Peter var huvudansvariga för Årsmötet, och eftersom jag också sitter i Ungdomsrådet samt är lagom känd för att veta mycket så var det många frågor som hänvisades till mig. Långa dagar. Intensiva diskussioner. Nu har i alla fall hela årsmötet avklarats. Vi hann med alla punkter på ett bra sätt. Vi hann med alla diskussioner. Vi hann med paneldebatten och alla kringarrangemang... men långa dagar sätter sina spår. Upp tidigt, och i säng alltför sent. Jag är fruktansvärt glad att jag kunnat sova hemma hela helgen. Min egen säng. Ingen packning. Kunnat välja vad som helst i min egen garderob. Men framförallt det där med den egna sängen. Och att på morgonen kunna följa mina normala morgonrutiner och slippa prata med folk innan frukost. Bra på alla sätt. När det gäller lördagens diskussioner... jag hade hoppats och önskat mig andra nivåer på ett par av stationerna. Även om jag inte blev förvånad någonstans. Valtorget... det är lite tråkigt att den som kandiderar inte har en chans att ställa frågor till de andra som kandiderar. Det där borde vi nog se över i framtiden. Massagekursen på lördagskvällen var i alla fall mycket uppskattat. Så det var ett riktigt bra initiativ. Och så var det pedagogiskt och bra genomfört. That we do like. Tror det var bra för de flesta att få varva ner. Söndagen gick också smidigt. Hyfsat bra beslut överlag. Jag hade väl hellre sett andra beslut på vissa ställen, men jaja... andra frågor var jag för trött för att bry mig om, och på de frågor där jag hade starkast åsikt gick det vägen. Skönt det i alla fall. Det nya Ungdomsrådet blev precis enligt valberedninges förslag. Det fanns en till kandidat, så omröstningen blev en "en ska bort"... märklig känsla. Nå, jag tror i alla fall att vi kommer bli ett riktigt bra team under året, det kommer nog bli superbra. Ja, jag blev alltså omvald. Vad mer var det jag tänkte på? Nåja... det går att skriva mer sedan.

Idag blir det mera röstande. Spexet ska ha ett valstormöte. Det ska bli spännande att se. Jag ska i alla fall ner och utnyttja min rösträtt.

 

Borde vara i Stockholm - men det är jag inte

Jag är hemma och sjuk istället. Dåligt. Hade verkligen sett fram emot att träffa HRFarna igen. Jaja... det blir visst så ibland.

Annars... tja. Kårspexet... var väl bra. Jag hörde inte så mycket av dialogen, och ännu mindre av sångerna. Fast jag blev väldigt lycklig av en Tango Morbid. Festen var trevlig. Kan inte säga att jag umgicks med så många Kårspexare, men de QMare som kom och hjälpte KM i Teos lägenhet var i alla fall mycket trevliga. Jag lämnade festen tidigt. Den där lokalen är verkligen hopplös när det gäller ljudmiljö. Orkar inte med den, och med så mycket folk... nä, inte bra för mig.

Igår... så träffade jag Björn och Kenny. Trevliga killar, vi satt och spånade lite och försökte strukturera upp en förening. Roligt det där... men det kommer nog bli riktigt bra. Ser fram emot genomförandet. På kvällen lyckades det smyga in sig en dessert på programet. Trevligt att träffa lite folk. Fast när jag kom hem sen... jag mår inte bra. Och inte Erik heller. Något sjukt är det... och jag hörde av mig till HRF och sjukanmälde mig. Så idag är jag hemma. En sjujävla huvudvärk, täppt hals... tung kropp och svullna ögonlock. Nä, jag mår inte bra.

Update

Nu kommer vi till avdelningen... hur mycket kan man skriva utan att avslöja för mycket? Jaja... Igår och iförrgår ägnades åt Stockholm och intervjuer av lite folk som sökt tjänsten på UH:s kansli. Maria förde ordet och Julia fick anteckna. Och så efter varje intervju jämförde vi intryck, diskuterade om vi tror de kan funka i tjänsten och på kansliet... det är en spännande resa. Och allvarligt, tänk att man kan skilja sig så mycket från hur ansökan verkar. Men det var skönt under vägs att vi var överrens om vilka som var intressanta, och hur "rankingen" dem emellan är. Och jösses... hur olika folk reagerar i intervjusituationen. Nervositet, visst... men oj... kan ju verkligen säga att en behöver fundera på vilket intryck hon gör. När ord och kroppsspråk och mimik inte alls stämmer överrens... slöseri med tid på den personen. Om jag ska vara krass. Och här, i min egen blogg, tycker jag att jag kan vara det. Som sagt. Ska inte avsölja för mycket, eftersom vissa saker ligger i ja... äh. Slutar skriva om det.

I min andra förening... tja. Kårspexet är på inrullning i Örebro, och de ska spela turnéföreställning imorgon. Mitt fokus är festen, och mig själv. Det är skönt att inte ha ansvar. Marie är här just nu, och hon har ansvar för mer än vad hon borde... jaja. Det blir nog bra det med. Mitt egentliga KM-fokus nu är Oscarsgalan. Glitter, glamour, gala. Nomineringar. Statyetter. Fest. DET ser jag verkligen fram emot. Verkligen. Av många anledningar. Och tja... det blir en bra farväl-till-spexet....tillställning. Mitt fokus är inte alltid som alla andras. Ska iaf bli lite kul att se vad Kårspexarna satt ihop iår. För er som är i Örebro rekommenderas det varmt. Medborgarhuset klockan 16 imorgon är vad som gäller.

Till Stockholm

Det händer lite då och då... jag drar till Stockholm, och ja... Den här gången är dock annorlunda. Nu ska det göras intervjuer. Det är en tjänst som legat ute, folk har sökt... och nu ska det intervjuas i dagarna två. Och ja, det är jag som ska göra intervjuer. Ställa frågor... Analysera svaren. Är det här personen vi söker? Spännande att sitta på den sidan av bordet... men nyttigt. Det blir nog bra. Ansökningarna såg i alla fall bra ut. Och nej, det är inte bara jag som ska göra intervjuerna. Vi är tre stycken. Och det är Maria som ska vara ledande. Men ändå, ändå...

Glad påsk!

Jag trivs med årets påskplaner. Härligt. Igår var jag med ute i skogen och hjälpte till vid den där livebyn... jag är jättebra på att förflytta saker från punkt A till punkt B. Oavsett om det är mat, stenar, trä.... :-) Nä, inget intelligenskrävande alls. Men skönt med en heldag med frisk luft och rörelse. Var verkligen vad jag behövde. Och på kvällen spelade vi rollspel. Ikväll fortsätter vi med äventyret... och imorgon blir det påskmiddag. Det ser jag också fram emot, mycket härligt folk och... ja. :-D

Det är en bra påsk, trots bristen på snö och skidåkning. Solsken finns i alla fall. Livet är härligt.

Glad påsk allihop!

Otroligt. Men sant.

Jag funderar mycket. Och det sätter sina spår. Jag analyserar mycket, och i regel gör det mig säker på mina beslut.

Det är dock farligt att bläddra i almanackan. På något vis... oh, well...

Ja, jag vet att det här är kryptiskt. Men jag kan inte riktigt uttrycka mig tydligare just nu. Olyckligtvis.

Som sagt... jag funderar mycket. Och vissa planer är gjorda i glas, andra i sten. There's no stopping me now.

Framtiden. Är min.

Få se nu...

Jag har skickat iväg en ordentlig arbetsansökan ikväll... får väl se hur det går. Samtidigt håller jag på och sorterar inkomna ansökningar till tjänsten på UH:s kansli. Väldigt olika vilken sorts individer som söker... jösses. Och man blir lätt paranoid på sina egna texter, om man så säger. Oh well...

Skickade också ett mail till arbetsförmedlingen med lite redovisning, och lite frågeställning. Får väl se om jag får något svar. Fruktansvärt otacksamt känns det i alla fall. Jag skickar mail efter mail efter mail, och får ingen respons alls... men om jag någon enstaka gång glömmer bort att skicka ett på utsatt tid, ja då får jag ett oförskämt brev i brevlådan. Är det så man får Arbetssökande i jobb? Ignorera dem tills de gör fel? Får man bra självförtroende av det? Skriver man bra ansökningar av det? Oh ja, jag är bitter.

Och till sist... kolla in
http://uhbloggar.blogg.se och klicka på länken till HRF, och skriv under. Viktigt, viktigt, viktigt! Edit: Här är länken direkt.

Snart börjar den nya veckan.

Har ni fest, eller?

Grannarna har haft fest... en ljudnivå som ökats och ökats ju längre kvällen lidigt. Erik och jag gick ut en kortis vid 22, och i ytterdörren mötte vi en dam i nattlinne och någon slags rock svept omkring sig, som såg helt förstörd ut. Som i trött. Hon sa att hon skulle gå och prata med våra festande grannar. Erik höll upp dörren för henne. När vi kom tillbaka vad musiken borta, det var mest runtklampande... och nu är det också borta, och allt är tyst. Det är lite skickligt att festa så högljutt att folk i andra trappuppgångar störs.


Jaja. Vad är väl studentliv?

Andas in, andas ut

Vilka situationer man hamnar i... shit. Det har varit turbulent. På många vis.

Igår vid 10 på förmiddagen kom Valbereningens "slutgiltliga" förslag till ny styrelse ut. Där var jag föreslagen som ny ordförande efter Julia. Igår vid åtta på kvällen får jag ett telefonsamtal från nämnda ordförande där hon meddelar att hon inte alls ska avgå vid årsmötet som tidigare sagt. En emotionell bergochdalbana senare... mina känslor har verkligen rasat i höjden, i djupet... hit och dit... jag har använt telefonen idag för att få känslorna under kontroll. Först ett långt samtal med pappa, så skönt. Och sen, alldeles nyss, ett samtal med Julia för att reda ut. Jag ställde raka frågor, och fick bra svar. Det känns bra. Det var ord jag kan tro på. Och jag kan behålla tron på mig själv, för jo, under processen har jag verkligen ifrågasatt ALLT. Mestadels tyst för mig själv. Jag är en grubblare på det sättet.

Nå, nu när jag vet hur det ligger till, och varför så kan jag återgå till att fokusera på det jag sysslar med. Fokusera på det jag kan och är bra på. Och fokusera på det jag tycker om. Det är också bra. Och kanske är det nyttigt med lite sånt här... det fanns en anledning till att grekerna lade sådan vikt vid katarsis.

Nu vill det till... att börja fundera på andra saker. Åh, jag vet nog vad jag ska göra. Jag ska äta lite glass. Det är nyttigt på ett HELT annat plan. :-D

Lär känna mig bättre genom 50 frågor

Snodde frågorna från Heléne.

 1. Tre namn jag lyssnar till: Gudrun, några få kallar mig "Guddan", och tja... det är nog det.
 2. Någonting jag tycker om med mig själv: Jag är målmedveten och organiserad.
 3. Någonting jag inte tycker om med mig själv: Jag är för empatisk, det sätter mig i konstiga situationer då jag antingen lever mig in för mycket, eller distansierar mig själv för mycket.
 4. Detta är jag rädd för: Hissar, fåglar och andras fötter. Eller bara för att inte vara behövd.
 5. Tre saker jag vill ha varje dag: frukost, läsa, luft
 6. Tre saker jag absolut inte kan göra: rita, måla eller något som har med gehör att göra (det låter ju likadant oavsett om det är rent eller falskt)
 7. Detta tycker jag om att göra: läsa, promenera...
 8. Detta vill jag göra just nu: ta ett mysigt badkarsbad eller äta glass på balkongen
 9. Bästa känslan: när man lyckas med något
 10. Värsta känslan: att tappa kontrollen
 11. Följande egenskaper ser jag gärna att min partner har: jag har ju redan Erik, och det är honom jag vill ha.
 12. Är jag kär just nu: japp :-D
 13. Jag vill gifta mig: mmm, någon gång i en okänd framtid
 14. Följande tre saker vill jag göra innan jag dör: jag vet inte.... även om jag dör i morgon har mitt liv inte varit förgäves, jag vet att jag redan har gjort skillnad i andras liv. Men jag skulle vilja uppleva mer. Mer platser, mer kulturer, mer möten mellan hjärtan.
 15. Min käraste ägodel: jag vet inte riktigt... datorn? symaskinen? cyckeln? någon nalle? Nä, det är nog mina affischer med trevliga ord.
 16. Något jag vill ha i present: uff, alltid lika svårt. Ingen aning, ärligt talat. Ett körkort, kanske? Kan man ge bort det i present?
 17. Detta har jag på mig just nu: morgonrock, för jag ska snart bada.
 18. Favoritkläder: kjol... jag fullkomligt älskar att vandra omkring i kjolar. Gärna långa, svepande saker.
 19. Favoritdjur: hundar, hundar, hundar. Jag har nog aldrig träffat en hund som inte fått en plats i mitt hjärta, även om vissa får mer plats än andra. Det är kärlek på det enkla sättet.
 20. Följande musikstilar tilltalar mig mest: sånna där man hör texten? Nä, men ärligt så är jag nog mer och mer inne på folkvisor av olika slag. Fast jag vet inte om jag vågar stå för det, för jag kan inget om det.
 21. Tre av mina favoritlåtar för tillfället: några av de omgjorda till spexet. Biktfaderns sång från förra året, och likaså dödgrävarens nummer... få se nu, en tredje... då tror jag nog på Konfucius visa ord i en omstart under Khan. Och det är texterna som gör det.
 22. Skola - roligaste/tråkigaste ämne: roligast? hmmm... om man tänker grundskolan så var jag nog mest i mitt esse när det gäller svenskan läsa, skriva, författa, dikta, analysera... jo, det tyckte jag om. Och gympan var inte så rolig. Måste folk vara så kompetitiva när det gäller fysik?
 23. Stjärntecken: skytt
 24. En bok jag gillar: en? bara? man skulle ju ha TRE låtar... Jaja. Får väl välja min tröstbok då. I et speil, i en gåte av Jostein Gaarder.
 25. En film jag gillar: svårt att välja... men jo, det får nog bli Pirates of the Caribbean.
 26. TV-program jag gillar: Gilmore Girls
 27. Favoritdoft: syrén
 28. Detta äter jag gärna: glass! Choklad! (ja, jag är tjej) Men egentligen är jag väl mestadels allätare. Bara några få saker jag försöker undvika.
 29. Dricker helst: vatten
 30. Favoritgodis: choklad
 31. Hit vill jag gärna åka på semester: just nu? Gran Canaria och hälsa på Becks. Annars skulle jag gärna vilja besöka Island. Och så många andra platser.
 32. Färgen på mina ögon: fråga Erik :-P
 33. Min längd: 171 cm sist jag mätte
 34. Jag tror på: mig själv, min familj, mina vänner (i den ordningen)
 35. Jag spelar:  spel ibland. Rollspel, brädspel... det är bra underhållning.
 36. Person jag beundrar: vem som helst som vågar vara sig själv och stå för det han/hon tror på. Det är så man får min respekt. Att man tror på sig själv, men kan lyssna in andra.
 37. Så här bor jag: i en trea i Brickebacken med Erik
 38. Antal döda krukväxter i hemmet: tja... de som inte ska gå att ta kol på, de dör, men sådana som inte ska överleva vintern håller i år efter år... ologiskt. Just nu har vi nog bara en döding undangömd
 39. Det här tänder mig: sorry, det kommer inte ut på internet.
 40. Det här gör mig avtänd: inte det här heller.
 41. Favoritfärg: blått och grönt.
 42. Favoritcitat: "Envishet varar längst"
 43. En hemlighet jag vet: oh, wouldn't you want to know... sorry igen.
 44. Den bästa present jag fått: HUR ska man kunna välja det? Jag uppskattar mest de saker som är gjorda särskilt för mig, för att jag ska bli glad.
 45. Senast köpta skiva: Senaste spex-soundtracket... få se nu, furstinnan har vi inte fått än, det måste alltså vara soundtracket till Churchill.
 46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är: jag vet inte. Jag trivs rätt bra med mig själv i allmänhet.
 47. Det jag är minst nöjd över med mitt utseende är: vet inte... som sagt, jag trivs rätt bra med mig själv. Kanske att min hud är så svår att få en trevlig färg på. Antingen är jag röd eller vit. Inte så kul alternativ...
 48. Udda förmåga/egenskap: jag vet inte... udda brukar ju signalera något avvikande, något som (nästan) ingen annan... och ju mer jag ser mig om i värdlen desto mer inser jag att det jag engång såg som udda hos mig själv är sådant jag delar med andra. Det är bara sammansättningen som är unik.
 49. Om jag vore ett djur skulle jag vara: någon annan. Äh, kanske något skogsdjur... som en hare eller rådjur eller nått. Eller en orm.
 50. Två personer jag vill ska göra detta test: jag vet inte... den som läser det här kan väl känna sig utmanad :-) Det är alltid roligt att se hur folk svarar på frågor.

Hjälpsamma dagen

Idag har jag, för första gången sedan UH Örebro (Trumman) lämnade Billan, hälsat på i kansliet. Det var trevligt. Jag försökte hjälpa Therese och Mitta med föreningens bokföringsprogram. Förutom en diff på 2008 som jag inte orkade reda ut så tror jag att de kände att de fick ut vad de behövde från mitt besök. Och det kändes bra. Det kostade mig liksom inte mer än tiden jag spenderade (och en tia för bussen). Skönt att kunna vara hjälpsam ibland.

Annars har jag lekt bollplank åt en klubbmästare. Det kostade mig inte heller någon ansträngning.

Skönt att kunna ge folk vad de behöver utan att utsätta sig själv för en massa stress och press. Vissa saker är annorlunda nu när det är lugnare.

Har några to do som jag har lite dåligt samvete över, men det kan jag nog bocka av imorgon... "i god tid". Faschinerande att arbeta i olika organisationer.

För övrigt har det varit alldeles strålande solsken hela dagen, och det växer krokusar både här och där. Härligt!