Snötokigt

Det är en känsla det där, att dra på sig täckbyxor, rejälva vinterstövlar, och så pulsa iväg. Har man dessutom med sig en snötokig hund så blir det en helt annan grej. Tre diskussioner om vem som bestämmer (det ska vara jag, är det så svårt att förstå?), några utfall mot bilar och annat som passerade oss... och så pulsande och annat. Mestadels är det roligt, men trött blir man.

Idag har också Erik och jag varit och hälsat på Anna. Hon är nybliven mamma, och ser ut att stormtrivas med det. Plötsligt förändrar sig världen, och ja... så söt han är, lille Sune.

Igår blev det massa räkor och annat gott med mamma och pappa. Gunnar och Mimmi kom ner från Kungälv, så det var fullt hus, och mycket trevligt. Imorgon är det dags att försöka ta sig hem till Örebro igen... tågtrafiken, och så all denna snö... det blir spännande. I fredags morse, när vi skulle ner, då följde vi tågets framfart på sj:s hemsida. Vi gick hemifrån ca en timma senare än vi tänkt, eftersom tåget  var sent. Så skönt att sitta hemma och vänta istället för att häcka på stationen. Imorgon blir den möjligheten kraftigt begränsad... tåget går ju från Gbg typ när vi ska åka.

I övrigt... tja, det rullar på.

Ska bli kul med premiär snart... Länge leve kärleken och lusten till spexet...

*kram*


Tandläkaren...

Jag undrar om jag lyckats lura mig själv... nå, har iaf skrivit upp mig på någonslags försäkringssystem som innebär att jag betalar 70kr/månad, och så får jag all tandvård "gratis". När jag väl kom hem kändes det bra mycket dyrare än per-besöks-kostnaden. Fast om t.ex. visdomständerna börjar trubbla så kan det väl kanske vara bra.

Annars var utlåtandet som vanligt, tänderna är fina, använd tandtråd mer regelbundet. Och imorgon bitti blir det ett besök hos en tandhygienist.

Känns rätt märkligt att gå upp tidigt på morgonen, för att ta bussen från centrum och ut till Brickebacken, men det kan väl kanske vara bra.

Har lite andra planer för morgondagen också, skriva ut lite, kolla in biljettförsäljningen, försöka hitta Hasse... försöka hitta kollen på den där dumma labben.

Kanske söka lite jobb... ja, jag är bra på att planera in för mycket om dagarna. Boka tågbiljett för hemresa ska jag också göra. Ska bli riktigt skönt att komma hem till Gräfsnäs! Och jag vill hälsa på hos min bror och hans fästmö, och hos min kusin, hennes kille och deras lill-bäbis. Massa familj och kärlek blir det den här helgen.Nu sova.

En hälsning från landet kaos

Det är lådor... överallt. Ett förråd fyllt av lådor, ett fyllt av möbler vi inte använder (mina från bågen). Maries ena förråd fyllt av lådor... lägenhet, med möbler utplacerade lite här och där, i någon form av början till ordning. Lådor lite här och där... och idag var vi till IKEA för att införskaffa ny ribbbotten, duschdraperi... och tja... några lådor med möbler som hör hemma här... och inte faller isär (som min åtta år gamla skrivbordsstol).

Och i natt... inatt sover vi i sängen igen, den är hopskruvad, har fått ribbbotten, och står ungefär där den ska. Mycket bättre än madrass på golvet.

I övrigt... för mycket att göra på för lite tid... som vanligt.
Imorgon ska det tvättas, och sen blir det gardiner även i sovrummet!

Hur många flyttlådor går det på en lägenhet?

Shit, vad mycket grejjer man har... man packar, och packar, och packar, och packar... och ändå finns det mer kvar att göra. På lördag går flyttlasset. Och sen... hur lång tid kommer det ta att packa upp saker? Hur lång tid kommer det ta att få ordning på nya längenheten? Och hur många lådor går det in i våra förråd? Kartonger, flyttlådor... och saker som det skär i hjärtat att gömma undan ens för en stund... Men det ska bli skönt när det är över. Skönt när alla saker är på det ställe där de borde vara.

Erik är stressad, och det märks... jag är också stressad. Att ha tålamod med varandra i den situationen är svårare än i vardagslivet. Men vi försöker, och vi pratar med varandra, och vi vet att irritationen beror på flytten och inte på något annat.

Och halva packandet är en massa sorterande. Iof bra, men... det tar också tid.

Jag bara längtar tills det är över!


De flesta av mina regelbundna läsare är Örebrospexare

Baserat på den statistik som visas i ett synnerligt dåligt diagram när man loggar in som användare på denna portal kan jag utläsa tidernas lägsta dipp i antal läsare den 30/1. Det var dagen då alla Örebrospexare var i aulan måååånga timmar, och sen tog sig direkt till festen. Ingen som har tid med sådana saker som att kolla in slumpvisa bloggar. Eller skriva i de samma, för den delen.

Jag ska inte gå in på varför det där diagrammet är dåligt, men... ingen med minsta lilla kunskap om hur man gör diagram skulle godkänna det.

Nå, till alla mina älskade Örebrospexare vill jag i alla fall rikta ännu ett djupt kännt tack för lördagen. Ni är verkligen helt fantastiska!