Ännu en dag i Uppsala

Dagarna flyter på, och det är rätt trevligt här. Igår träffade vi en del av Eriks kompisar. Efter en outhärdlig evighet på ett café med horribel ljudmiljö var jag inte så jättepigg. Men en halvliter koffein (Pepsi Max) varav hälften sköljde ner en huvudvärkstablett så blev det mycket bättre. Middagen var trevlig, Erik har trevliga kompisar, vi måste bara bli bättre på att hitta vettiga miljöer. Svårt för mig som inte känner till Uppsala, svårt för Erik som inte riktigt har greppat vad som gör en bra ljudmiljö. Jag försöker förklara, men.... det är inte så enkelt.

Imorgon är själva bröllopet, det som jag åkte hit för. Så idag är det läge att stryka kläder och sådant. Håret är redan tvättat, och ja... det blir bra. Solsken och värme är defenetivt beställt till morgondagen, annars vet jag inte alls hur jag ska överleva.

Förkylningen går upp och ner, det ger sig det med. Det ordnar sig.


Är det verkligen inte meningen att man ska kunna åka till Stockholm en söndag morgon?

Det är helt vansinnigt. Och inte första gången jag har problemet heller. Då är frågan... ska jag komma två timmar för sent, eller ska jag förslösa en lördagskväll på en stad jag inte mår bra av? Jag vet vad jag lutar åt just nu. Kanske är jag oresonlig, men... seriöst.... var går gränsen? Det är ju bara jag som kan dra den. Dessutom har jag en liten känsla av något som kommer dyka upp. Jag har fått vissa hintar.

I övrigt... är fortfarande i Uppsala. Fortfarande förkyld. Skulle vilja ha med min garderob så jag kan byta... men så är nu inte fallet. Jaja... får väl helt enkelt klara mig med det jag har. Jag har ju i alla fall världens bästa Erik att värma mig på. MMmmmmmmmmmmysigt.

Dagordningen till på torsdag plockar på i punkter. Ska snart skicka ut den igen, så att folk får se och tid att förbereda sig. Kan tänka mig ungefär var vissa diskussioner hamnar. Nemas problemas, jag är expert på det jag kan.

Tågbiljetter....... funderingar........ det ordnar sig.

Nu ska Erik och jag ta en tur till de centralare delarna av Uppsala. Det är inte heller helt fel.

*går*Lite ordning och reda

Känns skönt att göra sig av med lite dåligt samvete. Några mail skickade, några dokument skrivna. Kanske ska fixa ett par saker till nu när jag är igång.

Annars... är i Uppsala. Erik och jag hyrde ett par filmer som vi sett på min dator, sittandes/liggandes i hans säng.

Bröllopet är på lördag. Kläder är medtagna och upphängda... skor... smycken... hela fadderullan. Fast jag är nog lite förkyld. Orkar inte som jag borde. Finns bara en sak att göra, och det är att ignorera bort det så mycket som möjligt.

Det ordnar sig.

Har blivit vald till Örebrospexets sekreterare fram till årsmötet. Blir nog bra det också. Men vore bra att hitta nån annan, för min plan är verkligen inte att engagera mig i det så mycket i år. Nä, jag har andra tankar, spännande tankar. Det kan nog bli bra.


I övrigt... vet inte... det ordnar sig.


Förbannande ÖBO och deras konstigheter

Jag menar, seriöst... hur många gånger har jag blivit väckt av slagborrarna vid det här laget. Jag orkar verkligen inte. Jag vill bara sova. Sött och trött. Och gå upp på tider som jag bestämmer själv. Jag har valt att gå upp 4 vissa morgonar (fast det var ett tag sen) och jag har valt att gå upp 10. DET är inte huvudsaken. Huvudsaken är att det är JAG som bestämmer. JAG som träffar ett val. Det är jag som hatar ÖBO. *suck*

Annars kom det lite brev idag. Kul. Tur, för annars hade de fått hänga konstigt i dörren tills jag kommer hem på onsdag, och så kan vi inte ha det.

Funderar fortfarande på om jag ska skicka iväg ett litet mail... tror det blir så. Vi får se. Måste packa lite också innan jag ger mig av. Har lite sistaminutentankar där med att ta hänsyn till.

I övrigt... ska bli roligt att träffa Erik igen. *saknar* Ska bli kul att gå på bröllop. *spännande*

Längtar allra mest efter att krama min pojkvän. Men snart så.... bara några timmar till.


Vaniljglass, hallon och några blad av mynta

Det är faktiskt en helt schysst avslutning på en dag.

Hösten är här

Blev ingen spelkväll igår. Men det var inte jag som hoppade av. Slutade med att jag och Rebecka såg på Kalle och Chokladfabriken istället. Inte helt fel.

Men i alla fall... hösten är här nu. Dygnsmedeltemperaturen sjunker. Är säkert snart dags att ta in de krukväxter som inte överlever kyla. Oj oj oj... mycket att fundera på.

Imorgon åker jag till Uppsala, så nu börjar det bli dags att bestämma min för vad jag ska packa, vad jag ska ha på mig på bröllopet.

Och de där rör-människorna är här utanför, misstänker att de är hos systrarna nu, så de kommer nog snart ringa på dörren. Hoppas jag. Ju tidigare de kommer desto tidigare blir de klara och försvinner här ifrån. Och så, när jag är ensam hemma igen, då ska jag krypa ner i badkaret och mysa en stund.

Tills dess kan man ju alltid skriva lite. När jag tröttnat på att skriva här finns det ett par andra saker,,,,

Det blir bra.


PS: Är inte
det här en underbar rubrik för en nyhet? Och jo, jag vet varför, men ändå.


Marknaden uti Nora

Jorå... nu har man upplevt Nora marken. Var väl trevligt, fram till vi kom till tivolit, och min hotande huvudvärk bröt ut för fullt. Försökte undvika att göra det hela värre genom att gömma mig en stund, men det hjälpte väl måttligt. Så nu är planen att lugna ner alltihop, ta det lungt, slappna av, bli av med huvudvärken. Checklistan är fullständigt under kontroll:
  • Minimering av ljud - ensam i lägenheten, blir inte tystare än så
  • Vatten - jorå, druckit en del och mera på väg
  • Frisk luft - balkongdörren öppen, dessutom är det inte det som är problemet, med tanke på att jag varit ute hela dagen
Nä, ta det lungt, och vila huvudet och öronen. Det är receptet.

Ikväll blir det spelkväll. Orkar jag inte så blåser jag av. Egen hälsa först :-)

Så, så är det - jag har huvudvärk, men det går över.

Tjejkväll

Oerhört trevligt. Tänk så enkelt det kan vara ibland. Lite halvuppstyrt, lite prat, lite skratt, lite folk... ah, jag gillar det. Ni är så härliga allihop! Både ni som kom och ni som inte kunde. Kanske kunde man bjudit in fler, men man ska ju få plats i lägenheten på ett hyfsat komfortabelt sätt också.

Idag är det beslutångest. Verkligen dags att bestämma sig. Ska jag sy eller inte? Hur har jag det med tid och pengar? Får väl helt enkelt göra en plus/minus-lista. Om jag inte syr något så är jag i alla fall sugen på en kjol jag sydde en gång. Visserligen det mest svårmatchade plagg jag äger, men tyget, mönstret, fallet, vidden.... det finns så mycket positivt med den där kjolen. Dessutom är den riktigt cool. Måste bara hitta en matchning jag är nöjd med. Kanske ska ägna lite tid idag åt att prova kläder?
Och syr jag inget så har jag dessutom fördelen att jag kan spara på designen. Jag tror verkligen att det skulle bli sjukt snyggt. AH! Beslutsångest!

Kanske ska nostalgititta på nån säsong... kanske... eller helt enkelt ta tag i något av mina projekt. Fatta ett beslut, söka lite jobb, skriva på tjänstereglementet, leta upp en viss.... tja... det finns mycket man KAN göra. Om man vill... och orkar...

Men som sagt, det var trevligt igårkväll. Och nu kommer helgen! Jäjj!


Folk är idioter

Det måste väl vara statistiskt säkerställt vid det här laget. Det är åtminstone empiriskt säkert. Fast det är klart... alla gör ju sina misstag, och framstår således som idioter. Man kan säga så mycket dumt, göra så mycket dumt. Och det ÄR roligt att se/höra/läsa. Skadeglädje och så. Men det är roligt att skratta åt sig själv också, så jag känner mig faktiskt inte så elak för att jag tycker att sånt här är hysteriskt kul.

Annars så är det mest att jag söker jobb. Letar annonser, skickar ansökningar... och väntar, väntar, väntar på svar. Tur att sommaren snart är över, så att det kan bli lite ruljans på det hela.

Är det verkligen inte meningen att man ska kunna planera sitt liv mer än ett år i förväg?

Jag menar, seriöst... ska det verkligen vara så svårt att hitta en almanacka för 2008? Det är faktiskt inte så avlägset som folk tycks tro. Och det finns de som vill skriva in saker INNAN året börjar. Jag vill det i alla fall, och så jäkla unik är jag inte i det avseendet.

Annars är det lite komiskt hur det ser ut på min födelsedag.... vad jag gör då. Fast det är ju i år, så det får jag ju planera om jag vill. Men mars, det ligger för långt bort. Eller är det meningen att jag ska köpa en sån där skolårsinspirerad kalender? Det hade jag ju kunnat göra... om det inte vore för att jag redan har det här halvåret täckt. Jag har inte hur mycket pengar som helst att slösa bort.

*irriterad*

Hojjta till om ni ser nått ställe där man faktiskt kan få tag på en kalender för 2008!

Fixar och ordnar

För varje sak man gör och klarar av är det en sak mindre kvar att göra. Håller på och bockar av för fullt. Får mer och mer ordning på tillvaron. Inget ger en inre tillfredsställelse som att mailbomba lite. :-D Att dessutom ha uppe ett par-tre konversationer på MSN, då känns det verkligen som att man gör något. Vore dock skönt att försöka få ordning även på det som finns utanför datorn. Ska nog ta tag i det. Snart....

Tja... vet inte så mycket i övrigt. Umgås med en del funderingar. Kan vara en intressant idé, men jag vet inte... det finns så många osäkerhetsmoment. Men, men... jag vet inte. Kan ju bli alldeles strålande bra också. Är hur som helst något som jag vill räkna på. Egentligen vill jag dessutom gå en annan väg, men.... ah, det är stora frågor. Tur att jag inte behöver fatta några beslut än på ett tag.

Nu, mer rörelse, more outside the computer.

Kramsjuk

Jag behöver närhet. Någon som tycker om mig. Jag behöver en kram, helt enkelt.


Kram

Äntligen hemma

Dagen idag har ägnats åt att ta igen en del saker som jag kommit efter med under veckan utomlands. Jo, jag svär, Gotland är utomlands. Den slutsatsen kan dras efter vår noggrant empiriska slutsats att det helt enkelt inte är meningen att Gotlänningar ska lämna Gotland. Färjan är till för turister, och turister håller bara till i Visby, och missar resten av ön. Så måste det vara. Förutom vi då... efter ett läger på ett ställe kallat Sandviken (nästan så långt österut på Gotland som man kan hamna) och konstaterande av busstider, bilvägar etc... Ja... det är som jag säger, tro mig.

Lägret var bra. Trevlig stämning, bra ledare, härliga ungar. Var kanske inte helt lyckat att jag blev störd 6 på morgonen, innan frukost av den mest känsliga av ungarna. Han frågade mig om jag var arg, och mitt svar var helt enkelt ett ärligt ja. Efter lite gröt hittade jag mitt tålamod igen. Men jag tycker fortfarande inte att det var en särskilt smart idé att ägna nån timma på morgonen åt att gömma alla andras saker på ställen som han inte kunde komma ihåg... tror dock att allt återfanns.
Min kollegor under veckan är mina hjältar. Särskilt Simon. Tjejerna också, men mest Simon. Och jag är glad att vi hade en chaufför genom den stockholmska storstadsdjungeln. Det gick till och med att dirigera oss rätt. :-) När jag skickat av tjejerna med tåget så var det dags att ta sig ner i tunnelbanan. Lite komiskt att Sabina bara får tag på mig genom att ringa killar, men... (observera pluralet). Sov gott på Sabinas luftmadrass, men det var skönt att komma hem igår. I natt har jag sovit mycket gott, och länge. La mig vid 21, och gick upp runt halv 10. Så skönt... och välbehövligt.
Det är intensivt att vara lägerledare, man har så mycket ansvar. Men det var lycket, ett bra läger, ungarna var nöjda när de åkte hem.

Lördag-söndag hade Ungdomsrådet styrelsemöte, och det var kanske inte helt lyckat ur min synvinkel. Jag hade nog behövt sova i min egen säng där emellan. Nåväl, blev ju iaf en resa mindre. Förutom att jag varit löjligt trött hela helgen så var det ett bra möte. Kul att träffa de andra, bra diskussioner, bra beslut. Kul idé att åka till Gröna lund, och egentligen kul idé med femkamp. Tycker dock att det är orättvist att det bara finns olika "pricka"-grenar att välja på. Jag kom dock på 6:e plats (av 7), men jag vann i alla fall en gren, vilket är bra för mitt självförtorende. Hade varit roligare med mer varierade grenar på femkampen. Ska jag tänka på nästa gång jag ordnar en femkamp själv. Så mycket variation som möjligt.

I övrigt? Förmiddagen idag har jag som sagt ägnat åt att komma ikapp vissa saker. Det ska jag ägna mer tid åt efter lunch. Just nu skriver jag här, och sen ska jag nog läsa en stund innan lunch...

Jag har också kommit fram till att min mobilladdare befinner sig i Gräfsnäs. Det är ett stort bakslag. På Gotland löstes situationen med att jag fick låna Thereses mobil, med mitt SIMkort. I Stockholm så fick jag låna Peters laddare, så nu är jag nåbar ett tag till. Får väl ringa hem ikväll och höra om de kan skicka upp min laddare. Är ju helt hopplöst att leva utan. Kan kanske hitta den gamla laddaren till min gamla mobil också. Temporärt.

Jaha, då var det lite uppdaterat här då. Avslutar med några bilder från första kvällen på Gotland, då tre av ledarna bodde i en liten stuga på Kalkpatronsgården Borgvik. Ett väldigt trevligt ställe, för övrigt.Bilderna är på utsikten från stugan, en bild på extreiören, och en på interiören.

Annars är jag egentligen mest kramsjuk, men Erik är ju i Uppsala, så jag får väl klara mig ändå. Planerar att ägna dagen åt mailande och kvällen åt telefonerande.

Gotland - here I come - fixardag

Jorå... nu är det verkligen dags och allt sånt där... Jag menar... vi åker faktiskt imorgon. Så nu är det läge att packa, fixa, trixa... har ägnat hela dagen åt detta. Tvätten går, sista lasset i tvättstugan i denna stund. Jag har mina listor, mina ordningar. Än känns det som att allt är under kontroll. Har hittills lyckats undvika att fundera på exakt hur tidigt jag måste gå upp imorgon. Vill inte veta förrens det är nödvändigt. Men bussen går kvart över 6 från hållplatsen här närmast. Jag måste gå upp innan det. :-( Nä, inte tänka, inte fundera.

På det stora hela är det praktiska saker som rör sig i mitt huvud. Vilken väska ska jag packa i? Hur snabbt hinner tvätten torka? Sånt...


På resande fot - man kanske borde ta mer resefoton?Jaja, hur som helst. Idag går tåget mot Örebro. Ikväll snarare, men rullar iväg gör det. Hur länge får jag vänta? Nåväl... det ordnar sig. Mammas kavaj blev igår slutligen helt klar. Nästan exakt fem månader efter hennes 50-årsdag. Då, när hon fyllde år fick hon ett par tofflor och ett löfte om att jag skulle sy henne ett valfritt plagg. Länge funderade hon, och efter en eller två månader kom hon fram till att "plagget" skulle vara i lin. Men vad jag skulle sy var fortfarande ovisst. Men till sist blev det bestämt, och jag har sytt byxa och kavaj i lin. Stryka kläderna får hon göra själv, nu är de färdiga att användas. Åt pappa ska jag sy en skjorta. I flanell. Dock finns det ingen flanell att köpa just nu, så... det får vänta.

Ja, som sagt... ikväll går tåget mot Örebro. Erik och jag ska hem. Så det är väl packa som gäller resten av dagen. Inte för att det tar hela dagen, utan för att jag har så god tid på mig. Och Erik också.

På måndag går tåget mot Stockholm. Jag, Therese och Rebecka. Och ska vi träffa Sabina, få bilen... packa om... fixa.... jag borde räkna lite mer på matmängder innan dess. Kanske idag. Eller imorgon. Det ordnar sig.

Är det något mer som snurrar i mitt huvud just nu? Jo, igår var mormor, mamma, Erik och jag i Alingsås. Mormor ville shoppa. Jag tror jag kom hem med nästan lika mycket. Hoppas verkligen inte jag kommer ångra det sen... men jag BEHÖVER lite nya saker jag med.

Står fortfarande i valet och kvalet om jag ska sy mig något till bröllopet. Jag har verkligen en idé som jag tror kommer bli jättesnygg. Men... ska jag? Det är ju också en fråga om ekonomi.

Nu... *gå*Under kontroll

Det känns skönt att ha koll på saker. Men jag skickade löjligt många mail igår. Nu tror jag dock att allt är under kontroll. Det finns biljetter, tåg... ja, allt möjligt. Måste bara fundera ut ett par saker till. Blir nog bra.

Hmm.. vad mer? Vet inte. Mormor kom igår, jag har i stort sett sytt klart mammas kavaj. Ska flytta på tre knappar och sy i en tryckknapp bara. Eftersom tryckknappen inte finns så får det vänta. Det blir troligen en shoppingtur till Alingsås imorgon. Hmm... vad mer? Har gått igenom handlingarna till Ungdomsrådets nästa möte. Blir nog bra det också.

Börjar också så smått droppa in anmälningar om att folk tar sig hit eller dit... det är bra.

Det är bra, det mesta blir bra. Det ordnar sig. Jag har koll!

 *utloggning pågår*

Nu ska jag få ordning på Gotland

Ni som är inblandade i UH:s läger på Gotland, förbered er på att bli mailbombade. Detta är den enda officiella varningen ni får.

Förutom att jag ska reda upp Gotland så regnar det. Det ska städas, eftersom mormor kommer. Jag tycker visserligen om Gräfsnäs även när det regnar, men... det var bättre igår. Då lyste solen, Erik och jag var ute och paddlade kanot. Det var en bra dag igår. Helt enkelt.

Allt för nu. *försvinner*

Ett soligt Gräfsnäs!

Som jag längtat. Dagen innehåller många planer, och de flesta krockar. Jaja... jag ska sortera mina Gotlandstankar. Jag ska passa på att sola. Lite paddlande vore trevligt. Hmm... och några löften till mamma att ta itu med... gå med Freia, hänga ut tvätt... sånna saker... inget ansträngande.

Det blir bra!


En fest, ett samtal...

Eller flera fester och sjukt många samtal.

Jag hade riktigt roligt på spexets sommarfest. Mycket skratt. Väldigt avslappnat. Härligt! Och nu vet jag nästa års tema. Hur hemligt det faktiskt är vet jag inte. Vi har ju diskuterat det där med hemlighetsmakeriet en hel del.... Jag roade mig i alla fall med att sy mig en outfit speciellt till den här festen. Hade sån lust på just de där ärmarna. Strunt samma ändå när det gäller hemligheten, ska ingtet avslöja här. Av mina trogna läsare gissar jag att ungefär hälften vet av sig själva, och att den andra hälften inte bryr sig. Rätta mig om jag har fel.

Annars är huvudet just nu totalfyllt av mina två närmsta veckor och hur jag ska få ihop dem.
 Åker till Gräfsnäs idag, senare. Så jag ska packa och sånt. Mormor kommer på onsdag. Erik följer med ner, vilket är trevligt. Det blir bra. Kommer nog behöva sitta en del vid datorn, men ändå. Jag kan slappna av på ett helt annat sätt hemma.
Kommer tillbaka till Örebro på lördag, och ska ägna hela söndagen åt att packa om.
 Tidigt på måndag morgon går tåget mot Stockholm. Den största frågan just nu är var vi ska få tag i en chaufför ner till Nynäshamn och färjan till Gotland. Hoppas verkligen att det löser sig, annars har jag ingen aning om vad jag gör. Nåväl, det ordnar sig. Själva lägret känns det i alla fall som att vi har koll på. Och det är bra. Jag vet vad jag ger mig in på som fått huvudansvaret efter Sabina. Jag vet. :-D Allt ordnar sig bara man är fantastisk! Sist nästa vecka kommer Ungdomsrådets möte. Hoppas att den biten också löser sig.


I övrigt vet jag inte så mycket. Har lite funderingar på att sy en väldigt spännande dress till bröllopet Erik och jag ska på. Om jag sätter planen i verket så kommer jag i alla fall vara helt unik. Å andra sidan har jag redan en del kläder som skulle funka. Får fundera mera på det här när jag har tid, och har slutat oroa mig för (främst) nästa vecka.

*stor kram* (jag tror alla människor behöver kramar då och då - även om de riktiga är bättre än de elektroniska)Håller mina planer?

Nja, kanske inte. Men jag är villig att göra ett försök. Kanske ska jag ta saken i egna händer, då mina behov inte är samma som deras. Särskilt som att det jag gör på intet sätt hindrar dem från att göra vad-sjutton-som-helst. Väldigt lustig kombination dock... hmm... jaja.

Många funderingar idag. Har filosoferat hela morgonen, och tror att jag närmar mig någon form av beslut. Ska ta ett par till ekvationer in i kalkylen. Tjo senare, inte det minsta skadad :-)

Gårdagskvällens fest var inte särskilt rolig. Jag tröttnade ganska snabbt, men höll ut ett tag. Tror jag gick nånstans mellan tio och halv elva på kvällen. Sen gick jag hem och satte mig framför datorn. MYCKET roligare. Tack vare Becks, iof, men ändå. Kvällens fest hyser jag inga tvivel om. Jag vet vad de kan, så :-) Det kommer bli hur kul som helst!

Och så råkade jag visst lova att jag ska städa på söndag. Kan jag väl. Särskilt när det innebär att jag får ett "tack för att du finns" att spara i minnet ;-) Jaja. Det blir bra. Det blir bra. Saker ordnar sig. Det blir bra.

Nu, dags att ta tag i dagen!


Igår idag imorgon

JAja...

Det blev en del shoppande igår. Kom hem med två tjocka böcker åt mig själv. Någon som är förvånad? Jag tror dessutom att de är bra nog för att dämpa ångesten över att jag köpt något som jag strängt taget inte BEHÖVER nu när jag inte har så mycket till inkomst. Men en och annan krona blir det ju här och där... Så det ordnar sig väl.

Idag tänkte jag försöka mig på ett par syprojekt. Förhoppningsvis vill min symaskin samarbeta, annars får jag komma på nån annan plan.

Imorgon är det fest igen. Och attans, det är fest ikväll med :-)

Jag ränkar med att det droppar in ett gäng mail idag. Det blir bra.

Hmm... få se nu... vilka planer finns i övrigt?

Åker till Gräfsnäs på måndag (jo, den 6:e), mormor kommer på onsdag, och Erik och jag åker tillbaka till Örebro på lördag. En snabbvisit, helt enkelt. Den söndagen ska jag ägna åt att packa om. Upp med vissa saker och ner med andra. Tåget till Stockholm går löjligt tidigt på måndagen. Sedan blir det Gotland, Gotland, Gotland. Och så ett styrelsemöte...

Vad mer? Jag vet inte... det ordnar sig. Allt ordnar sig.Det här är inte min dag

Men jag får väl försöka hitta mig själv (har en känsla av att jag ligger på golvet i ungefär ankelhöjdsnivå) och börja fixa.

Få se nu....
* bröllopspresent - ska man på bröllop så måste man ha en present med sig också
* födelsedagspresent - min lillebror blir 22 snart
* tyger

* tankar


 Problemet är bara att jag inte vet var jag ska hitta nått av det. Jaja.... liksom balansen jag tappade imorse så hittar jag nog det andra också. I sinom tid.