Avbockningar och arbeten under process

För några dagar sedan så publicerade jag en liten lista som såg ut ungefär så här:

Snart:
* sammanställa de offerter jag fått in (förhoppningsvis landar den sista idag)
* ringa mannen jag igår kom på att jag glömde i början av veckan
Över jul:
* labb 2
* 4000 tecken till tidningen
* plugga regression
* två-tre omstarter

Säkert är det fler saker jag lovat att göra, eller borde fixa med. Får väl skriva upp det på listan eftersom. Och sen ska jag börja stryka saker, det ska bli skönt.

Nu ser den ut så här:
* sammanställa de offerter jag fått in (alla har kommit in, jag jobbar på saken)
* ringa mannen (inte gjort än, ska göras när jag ätit)
* labb 2 (har kommit på att det jag körde fast på inte behöver göras, så jag ska fortsätta processen nån dag)
* 4000 tecken till tidningen (förstautkast inskickat, nu börjar bearbetningsfasen/dialogfasen)
* plugga regression (läser en massa nu, ska börja skriva övningstentor snart)
* två-tre omstarter (har lyssnat in mig lite iaf... det kommer)

Dessutom har jag fortsatt med mina två klänningsprojekt, båda gjorde ett hopp frammåt igår. Rrrroligt!

Nu... snart, iaf, så blir det matdags. Välbehövligt!

För övrigt... idag klockan 11 var det -16 grader ute, och +16 grader inne. Efter lite surfande fann jag att gränsen för olägenhet ligger på 18 grader i innomhustemperatur. Nu vid tjugo över tre så har utetemperaturen stigigt till -14,6 och innetemperaturen till 16,9. Tack och lov för mystofflor och fleesetröja och mysiga fårskinn!


Vintersäsongen invigd!

Vad kan vara skönare än ett badkarsbad en söndagskväll? Jo, en badkarsbad efter att ha varit ute och åkt skidor. Helt klart. Med denna enda tanke gav jag mig ut. Några saker slog mig innan jag ens lämnat huset:
* Det är länge sedan jag åkte skidor - pjäxorna känns märkliga
* Det är länge sedan jag åkte skidor - pjäxorna är trånga i tån
* Man borde tänka på hur man gör när man lägger in saker i förråd, så att man kan komma åt alla saker hyfsat enkelt

Väl ute var det några andra saker som slog mig (mer väntade):
* Det var länge sen jag åkte skidor - jag känner mig som bambi på fyra smala pinnar snarare än på ben
* Shit, vad otränad jag är, och vilken dålig kondition jag har

Och sen... när jag varit ute i spåren ett tag:
* Vad vackert det är med snö som faller, och skidor som sjunger
* Vad härligt det är att glida fram

Andra reflektioner under tiden i spåren: mina skidkläder är tokgamla, de är inte ens i samma stil som kläder som blivit omoderna redan... jösses.

På vägen hem tog jag en annan väg (lite omväg) och lyckades åka skidor hela vägen till vår gård innan jag blev stoppad av grusad mark.

Nu ska jag krypa ner i badkaret med en bok, levande ljus, julmust och så badskum. Vissa saker att ha i badvattnet, andra att ha runt omkring. Myyysigt. Och välbehövligt, jag är som sagt var inte så vältränad.


God jul!

Imorgon är det dags, julafton igen. Ska bli trevligt. Jag gillar julen. I år firas den i Uppsala tillsammans med Erik och hans familj. Jag saknar givetvis min egen familj, men... jaja. Man kan inte få allt här i världen. Och jag är så glad att jag har min alldeles egna söta lilla Erik.

Julklappar är inhandlade, de till familjen lämnades i Gräfsnäs, där de hamnade i påsar som skulle åka med till Norge. Så de hamnar väl under granen på Olsta (stavas det så mamma?) så småningom. Hoppas det blir uppskattat alltihop. Hoppas det blir jättetrevligt med familjen och släkten. Önskar att jag kunde vara på två ställen samtidigt, men det går ju inte.

Julen är så mycket av familj och traditioner. Och annorlunda blir det när man ska vara bland andra.

I år har jag varit med och klätt två granar, först hemma i Gräfsnäs tillsammans med pappa, och sen här igår med Erik. Idag köptes flera kulor in till granen här... var jätteroligt att på det lätt fåniga sättet be Erik komma ihåg sina kulor när vi förflyttade oss från bordet där vi fikat.

Men nu börjar det bli dags att gå till sängs. Det är ju jul imorgon.

Nu är det jul igen... :-)

God jul allesammans där ute!Har för övrigt ändrat utseende på bloggen. För att se det nya utseendet på din blogg behöver du oftast klicka på uppdatera i din webbläsare, stilmallen lagras i webbläsarens cacheminne. Bara så ni vet.


Dagens inköp

Jag har funderat länge... gått och varit sugen... och idag tog jag steget, jag köpte en. Bilder:


För övrigt så har jag nu sprättat loss en dragkedja som jag stört mig på i eeeevigheter (ska bara sy dit en ny också). En lagom sak att göra så där kvällen innan man drar till Uppsala. Eller?

Nä, man kanske skulle packa klart och gå och lägga sig... kanske.

Frusen

Om det är soligt på ens födelsedag har man varit snäll under året. Erik har varit supersnäll, det är klart väder, högtryck, och just nu -10 grader utomhus. Inne är det enligt termometern 15 grader. Jag fryser. Ska bli skönt att gå ner till campus sen, då har man en ursäkt att bylta på sig.

Jag ska skriva tenta om lite efter en timma. *suck* Jaja, ska bli skönt när den är gjord, så jag kan fokusera på allt annat som behöver göras.

Liten kom-ihåg-lista:

Snart:
* sammanställa de offerter jag fått in (förhoppningsvis landar den sista idag)
* ringa mannen jag igår kom på att jag glömde i början av veckan
Över jul:
* labb 2
* 4000 ord till tidningen
* plugga regression
* två-tre omstarter

Säkert är det fler saker jag lovat att göra, eller borde fixa med. Får väl skriva upp det på listan eftersom. Och sen ska jag börja stryka saker, det ska bli skönt.

Till sist: GRATTIS ÄLSKLING, på födelsedagen!


Nu hade det varit bra med lite pluggångest

Men jaja... jag peppar ändå. Imorgon är det tentadags, och jag oroar mig inte det minsta. Inte har jag plugga särskilt mycket heller. Och jag har missat ett par veckors föreläsningar av olika skäl. På något vis känns det ändå som att det ordnar sig. Jag vet inte varför. Jaja, det blir bra. Jag pluggar, jag peppar mig själv, och jag dricker Kalkstensdrömmar. DET är gott det. Samtidigt försöker jag ta beslut för framtiden, försöker fundera bortanför tentan, bortanför jul. Allting känns avlägset, och dagarna bara rusar iväg. Min hjärna är i mycket upphängd kring spexet. Den ickeexisterande PR-gruppen är allt mer av ett problem. Det här är de saker som jag inte är särskilt bra på. Och idag slog det mig att jag glömt ringa ett utlovat samtal. Får plocka fram telefonen och kontakta Grythyttan. Måste bara hitta mina anteckningar på vad styrelsen kom överrens om. Och mitt trevligaste bemötande.
Sen vore det väldigt trevligt om någon kunde skaka fram en hyfsat bra grafiker ur rockärmen. Någon som har lust att designa en affisch över jul? Vi har ett utkast, och idéer om hur det skulle kunna förbättras. Det finns iof lite personer att ringa. Men vem? Och när? Imorse började jag fundera över gruppbilderna, när de ska tas, av vem och hur och... jösses. Det är inte lätt alla gånger. Fokus på tentan? Inte direkt.

Andra frågor att fundera på: Hur vill jag att min sommar ska se ut? Har jag tid&råd att ta en liten skidsemester? Borde jag maila den där jobbiga människan som är anställd på universitetet på en totalt olämplig tjänst? Borde jag egentligen hört av mig till henne för två månader sedan?

Jag dricker te, jag funderar, och jag borde plugga mer. Ringa fler. Fixa..., fixa, och ja, just det ja... diska.

För övrigt är det dumt att glömma bort att äta

Hade nog inte världens mest smarta planering idag. Att tänka "det gör jag efter lunch" om något jobbigt... tydligen jobbade mitt undermedvetna fram en riktigt bra strategi för att slippa konfrontation med det jobbiga. Om man inte äter lunch, då blir det ju aldrig efter lunch. Smart. Verkligen. Synd bara att det är något som måste göras. Och det heöst förra veckan. Annars är min planering tajt, späckad och osund. Men får jag ihop den här veckan, så blir det bättre sen. Och förhoppningsvis ännu bättre när vi börjar på nästa termin. Jag tror det. Känns så avlägset just nu bara... men det ordnar sig kanske, på nått vis.

Det ironiska är att det finns annat med samma deadline, som jag inte planerat in. Vet inte riktigt hur jag ska få ihop det hela, men det kanske kan bli bra... på nått sätt. Prioritera är svårt, särskilt när man vet att andra blir besvikna, oavsett vilket beslut man tar. Vem ska man drabba? Uff... svårt, svårt.

Och i det sinnestillståndet försöker jag fatta en del beslut. Kan just nu inte säga så mycket mer än att det inte går bra.

Gräfsnäs

Jag har en ängel i mitt fönster. Hon är gammal, har varit med länge, och är lite böjd i kanterna. Men hon lyser fortfarande lika klart, och hon kommer med julstämning till mitt hjärta. Jag har en ängel i mitt fönster.

Jag är hemma i Gräfsnäs, och det är så skönt. Att ta en paus från all stress och press, och bara vila i kärlek och familj. Och att det går mot jul... det är fantastiskt. Här är jag mitt mest harmoniska jag.

Lite skolarbete och mailande och sånt är det ju förståss, men stressnivån är inte alls lika hög. Och det känns ok att ha mobilen avstängd halva dagen... att strunta i att gå in i vissa mailboxar.

Freia är för övrigt min lilla raring. Det första hon gör när hon kommit in från en promenad är att kolla var jag är, om jag fortfarande är kvar. En sån liten kelgris man kan vara... fast det känns ju lite jobbigt att jag ska åka härifrån i kväll. Och lämna familjen, lämna hunden. Å andra sidan ska det bli trevligt att komma tillbaka till Örebro igen. Så det blir nog bra.

Kommunikationsfrustration

Det är inte lätt det där med kommunikation, konstaterar jag ännu en gång. Och frustrationen är hög. Jag vill göra vettiga saker, men kan/får inte. På andra områden så vill andra att jag ska göra saker, men jag får ångest över tidsbristen. Det var bra att jag planerade in en hemresan den här helgen. Bra att jag bokat tågbiljetterna, och inte kan omboka. Nyttigt för min hälsa. Gräfsnäs, denna vackra ort.

Grupparbeten i skolan är jättenyttiga. Men... de gånger de inte funkar som det borde... är det värt den frustrationen? Den ångesten? *bitter* Det känns helt enkelt inte bra för mig. Inte blir det bättre av att det är något annat som lurar bakom... stresssymptom, och kanske något mer. Magvärk, kan bero på många saker, och får mycket suspekta effekter. Hur mycket beror på vad? Och vad händer om jag släpper vissa grejjer? Prioriteringsordningen är mycket klar i mitt huvud, baserad på hur många som mina beslut för egen del påverkar. Baserad på vad jag kan och vill göra. Men vågar jag uttala den högt? Vågar jag göra den till verklighet? Vågar jag stanna upp och andas?

Det är mycket just nu... men mycket av det är roligt. Vissa saker skulle jag helst bara strunta i. Men det kanske inte är så smart? Jag har i alla fall tagit upp några gamla processer igen, och börjat köra dem... får väl se vart det hela landar.

Ångest är fan inte nyttigt.