Varberg

En faktisk semester, åh, vad skönt. Vi åkte ner ett litet gäng för att hälsa på Niklas i Varberg. Och resan hade alla de karaktäristika som kännetecknar en bra semester. Solsken. Hav. Bad. Lite ta-dagen-som-den-kommer. Trevligt sällskap. Glada skratt. Mat. Glass. Och miljöombyte från Gräsfnäs. Verkligen skönt på alla sätt, och välbehövligt.

Nu är vi tillbaka i Örebro... tillbaka till ostädad lägenhet, stadsmiljö och saker man borde göra. Jaja...

Bockar av lite på min interna lista... och jobbar på.

Hösten blir... ett annat kapitel. Helt har jag inte bestämt mig än. Vi får se.

Arbetsförmedlingen ringde

Apropå glada nyhter... Arbetsförmedlingen ringde. Det brukar normalt sett inte räknas som positivt, men den här gången handlade det om uppföljning efter Almedalen. Här och här har jag skrivit om mötet med Arbetsförmedlingens representant på seminariet "Hur får vi in unga på arbetsmarknaden?" i fredags (tror jag det var, kan ha varit onsdags eller torsdags också - var i alla fall när jag var i Umeå) fick jag ett telefonsamtal från en kvinna på Arbetsförmedlingen som fått mitt visitkort på sitt bord. Och jo, det var precis det uttryck hon använde.
Hon hade i alla fall fått en sammanfattning från han som var där om seminariet och den fråga jag ställde. Och nu är det givetvis semestertider, så precis just nu kommer inget att hända. Men vi har satt fokus på frågan, och det är faktiskt någon som arbetar vidare. Coolt att veta. Hon ringde i alla fall för att uppdatera mig på vad som är på gång, och att det inte händer något just precis nu. Men jag uppskattar verkligen att de följer upp så där. Stort plus för Arbetsförmedlingen. Hon hänvisade också till den nybildade referensgruppen där bland andra UH:s ordförande Julia Willig sitter med. Och referensgrupper är bra. Så det arbetet kommer jag också följa. Så nära jag bara kan.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

I övrigt... så rullar livet på. Vi jobbar på manuset. Jag skriver på lite andra texter. Strösöker de jobb som kommer ut (är ju inte direkt högtryck på den fronten så här i semestertider). Och tja... jag funderar över hösten. Mycket som är på gång då.

And that's all for today, folks!

Äntligen hemma

Gotland...
Gräfsnäs...
Lyckebo...

Men nu är jag äntligen tillbaka i Örebro. Det är såååå skönt. Och i natt sov jag i min egen säng, också vansinnigt skönt. Särskilt efter att i fyra nätter sovit i en säng som lutar, knarrar, och tja... det är inte hemma.

Annars är det väldigt roligt att vara lägerledare. Och ungarna verkar ha haft roligt, så då så.

Och nu har Erik kommit hem också. Allt är bra.

En sak mindre att fundera över

I en vecka har jag nu, varje kväll, skrivit ett avsnitt till Alingsås Tidning och "Veckans blogg". Igår skickade jag in det sista avsnittet, fullt med uppmaningar och känslor. Och jo, det här är verkligen saker som jag brinner för. Hur länge de där avsnitten ligger kvar vet jag inte. Men för den som missat det hela så är det nog ingen brådska. En snabb check visar att det finns avsnitt till och med vecka 13. Eller man kanske säger från när man räknar baklänges? Fast i tidningsvärlden så ligger ju det senaste högst upp. Men där finns min blogg, från v 27 och Almedalsveckan. Och därifrån till migrän v 26, till Brasilien v 25, till festivalveckan v 24 (Potatisfestivalen) och allt möjligt annat via bland annat Göteborgsvarvet v 20 och ner till Lina bloggar från Spanien v 13.

Fast det är lite märkligt att vara tillbaka till min egen blogg, som mestadels läses av folk som känner mig och UH:s blogg som läses av "de redan frälsta". Märkligt att det kan kännas så annorlunda. Spännande hur saker sker.

Men nu är det lugn och ro i Gräfsnäs, innan jag på onsdag drar till Umeå. DET känns väldigt avlägset, men det är väldigt snart. Shit!

Hemma i Gräfsnäs

Efter en otroligt intensiv vecka så är det väldigt skönt att vara hemma i Gräfsnäs. Det är så lugnt, och fridfullt.

Och idag gratulerarar vi pappa på födelsedagen!

Och han har tydligen varit snäll under året, för det är toksoligt. :-)