En i stort sett bra dag

Matfrågan var dock lite.... oplanerad bitvis. Frukosten var inte jättegod, men läsningen till var helt ok. Att ligga i badkaret och mysa är alltid trevligt, men lunchen var tvungen att inhandlas innan förtäring, vilket är ett minus. Både rent ekonomiskt, och med tanke på att jag inte kunde äta på en gång, utan var tvungen att bege mig till affären först. Men Erik följde med, vilket är positivt. Och ganska pussitivt. Eftermiddagens läsning var trevlig. Middagen var god och vällagad. Uppläggningen var dock inte helt genomtänkt, men det är helt ok. Kvällens biobesök var trevligt. Länge sedan... och även om filmen inte var så bra som den kunde varit så... tja... var tevligt att njuta av biobesöket. Dessutom är det ett plus att lyssna på bion via slingan, då slipper man störas av grannarnas prasslande. Skulle gärna sett mer på vissa av flaggorna, men men... och den där slåsskampen på slutet varade alldeles för länge. Blev till sist bara trist. Konsten att sluta medans något är bra... det borde de lära sig... de där hollywood-typerna... jaja. I det stora hela en bra dag... ska läsa lite mer på sängen innan dagen går över till morgondagen.

Vad som händer imorgon vet jag inte... det visar sig. Erik pratade om att göra nått vettigt. Kanske jag också skulle göra. Har två stora projekt på gång. Ett är påbörjat på flera ställen... plockar jag ihop alla börjorna har jag nog kommit åtminstone halvvägs. Ska kolla närmre på det. Och på en viss... annan sak. Jaja... det blir bra. I sinom tid.

Bara en intervju kvar

Imorgon gör vi den sista intervjun, och sen är det dags att bestämma sig. Vem ska få jobbet? Det är riktigt intressant att lyssna på vad de olika personerna har att säga. Vem som till slut "vinner"... tja... det finns möjligheter. Det finns potential. Vad är det vi helst vill ha, och vem passar bäst in på det?


Ska kolla en sak senare... när jag har tillgång till mitt lilla... med fusklapparna. Kan vara så att det står något bra.I övrigt... vet inte.. .ska bli skönt att lämna Stockholm imorgon. Jag har aldrig varit stadsbo, och även om jag bor i Örebro nu så... det är inte direkt centralt. Jag känner att jag längtar efter träd. Kan väl också vara så att det är rastlösheten och längtan hem som driver genom mitt blod. Det var ett tag sedan jag var i Gräfsnäs. Jag saknar det gröna... den glittrande sjön... Freia... allt det där som är hemma. Hem ljuva hem, vackra Gräfsnäs.

Intervjuer

Jorå... så är det... Nu är vi mer eller mindre igång. Två intervjuer avklarade, fyra kvar. Sedan är det dags att bestämma sig. Vem får jobbet på UHs kansli? Sen har Peter och jag diskuterat utskott. Det känns inte alls lika spännande, men det kan nog bli nått bra av det med. Mail iväg skickat, och jag tror jag kreverar på hur slö den här datorn är... nåväl... så är det väl med publika datorer. Mycket spring också, men men... saknar min Erik, för han är så bra att krama, men jag är ju tillbaka i Örebro igen på fredag. Då är alla intervjuer avklarade etc... och snart är det dags att åka hem till Gräfsnäs. Det ska också bli skönt. Träffa föräldrarna... Freia... min bror kanske jag också hinner se. Nåväl... det här blev ett hoppigt inlägg, precis som tankarna går.  Jaja... min blogg, jag får skriva precis som jag vill. Och du behöver ju inte läsa :-)

Nu ska jag stänga av det här och ägna mig åt annat...

Dagens ledord är ordning och redaJag började med att gå hårt ut och diskutera sommaren med Erik, samt att boka sista-minuten-biljett till Stockholm inför intervjuerna. Ska bli roligt att gå igenom det där. Bokade med marginal, så att jag hinner till kansliet innan den första kandidten (ok, den andra, men jag var itne med på första intervjun eftersom ÖBO var här och sprutade gift då). Blir spännande att se var vi landar, och vem som får börja på kansliet. Jag ska defenetivt ta med ansökningar och en del annat... ska fundera på ett par andra saker med.

Nästa steg är att diska, och det borde jag verkligen göra, för det borde jag gjort för ett bra tag sen. Men ja... kan skylla lite på säsongen. Jag börjar tro mer och mer på det där med korsallergier och pollensäsong. Borde antagligen gå till en läkare innan jag åker hem, så jag överlever. Hur mycket jag än älskar henne så.......

Ja... jag har lite mer planer, men ska inte sätta ribban för högt. Är ju viktigt att man kan känna sig nöjd med det man faktiskt gör, istället för att vara missnöjd med det man inte gör.

Så sådant är livet.

Hoppas på en regnpromenad också, vore trevligt.Ny vecka, ny dag, nytt inlägg


Det känns lite sisådär. En hel del som jag hade tänkt hinna, men inte orkat med. Jag får väl helt enkelt leta reda på min självdisiplin igen. Jag vet ungefär var jag har den, så det ska inte vara svårt. Nu är i alla fall veckan här som jag väntat på. Måndag (idag) på TC, så att den biten kan avslutas till sist. Jenifer och jag ska presentera personalhandboken, så får de börja använda den. Resten av veckan präglas mest av alla intervjuer i Stockholm. Vem ska bli UHs nye kommunikatör? Ska bli spännande att göra nått på riktigt igen. Kanske kan skapa mer engagemang för en annan liten fråga i mitt liv också.
Nästa vecka (planen ligger på måndag-tisdag) tänker jag åka till Gräfsnäs. Jag borde väl skaffa eftersändning och boka biljetter och fixa med det också. Jag har hela tiden tänkt att det är lungt, men nu är det inte så lugnt.... attans... tiden går för fort ibland. Vart tog hela juni vägen liksom?
Jorå... så att, eh... motivation, inspiration..........

Vill bara sova

Det kan inte vara nyttigt. Nått är det som inte stämmer med hur det borde vara. Och inte släpper den där irriterande förkylningen heller. Och jag borde boka tågbiljetter åt alla möjliga håll. *suckar* Och så är det städningen. Just nu är det mest Erik som jobbar, och det var ju inte tanken. Får väl ta tag i mig själv och fortsätta............................... Jaja... vad är väl en hälsomsam kropp?

Det var en liten djävel

Jorå... en liten mygga, som satte sig på min hand. Så fräckt. Och ja... nu kliar det som det bör. *svär* jag tycker verkligen inte om myggor. Men jag är i alla fall inte allergisk mot dem.

Rebeckas kalas var kul. Lungt. Trivsamt. Och så fick hon nån liten present så där... :-) jaja. Det väcker en del funderingar inför framtiden. Framförallt skillnaden mellan idag och igår. Ljudnivå, alkoholmängd... skämt... vad som är kul.. ja.

Och att spela finns i sjön. Ja jag säger då det. Det är en annan sak som mygg inte begriper.

Regnet bara faller

Idag ger det mig mycket blandade känslor. Det är liksom både positivt och negativt. Regnet faller. Igår var det midsommarafton. Alla vet att det ska firas, men få verkar veta varför. Det var i alla fall trevligt igår. Alkoholen flödade. Misstänker att många mår "som de förtjänar" idag. Frågan är väl om alla förtjänar att må.... så. Jaja. Ikväll är det kalas. Det ska bli roligt. Cissi och jag pratade med varandra och tog fasta på själva kalastanken. Nu funderar jag på om jag kan åstakomma något sådant i klädväg också. Vore roligt. Nåväl... är väl helt enkelt tid att ta tag i vissa saker. :-D Ännu en dag, ännu en trevlig tillställning. Tror det blir mindre alkohol ikväll dock :-) Vilket kanske kan vara bra. Men regnet faller, och det gör mig lätt om hjärtat. Till och från i alla fall. Trots att regnet faller, faller, faller oavbrutet.

Vem bryr sig om midsommar?

Vad är egentligen tanken?

Det känns inte direkt som sommar när regnet bara faller från den grå himlen.

Och alla planer är så ospecifika. Utom en, och den har jag inte satt till verket än. Men sen... kanske...

 Nåväl... vad är väl en bal på slottet? Det kan vara tråkigt... jaja...

 Jag är egentligen mest håglös. Ska se om jag hittar min inspiration nånstans...

Åska

jag vet att jag borde rusa runt och dra ur sladdar, men jag orkar inte. Dessutom mullrar det så sällan... och lite regn, lite solsken. Kan inte vädret bara bestämma sig?

Vet också att jag borde ett par saker till... kanske skulle... det finns ju sätt att ordna sånt...

Tanketråd: åska->ute->balkong->insekter->gift->

Balkonglådorna verkar i alla fall frodas.

Har varit nere på campus och hämtat hemtenta och så de där pärmarna. Hade hunnit glömma hur tunga de faktiskt är. Konstigt vilka spratt minnet spelar... och söndriga påsar. Och ett spontant besök hemma hos Cissi. Trevligt. Och så promenad hemmåt i regnet. Skönt, men regnet tog slut innan promenaden.

Jaja... jag tror att jag ska ta det lite lungt en stund, och sen ta tag i en viss annan sak som bör göras idag. Helst vid någon form av normal tid. Men jag behöver lunch också. Mackor och en god bok. Härligt. Livet är härligt... *nynnar*

Om alla fåglar flyger - vad är då en sparv med bruten vinge?

Ibland känns livet bara så... konstigt.

Vissa saker känns kaotiska... andra inte ens viktiga.

Jag vet att det finns en massa jag borde jobba undan, och jag vet att det inte kommer ta så lång tid när jag väl gör det, men... ibland är det så svårt att komma igång.

Annat kan jag lägga hur mycket tid på som helst... är kanske dags att börja ruta in dagarna igen...

Jag funderar och filosoferar... men, jag vet inte. Det fattas bara lite lite, men.... räcker det jag har? En burk. En tid. En motivation.

Ett osammanhängande blogginlägg.


Tankarna studsar, och faller aldrig till ro. Jag kanske skulle skaffa mig en tankehåv. Fånga in alla tankarna och sortera in dem där de hör hemma. Reparera tankefackens dörrar. Kanske piffa upp en och annan...


Var det någon som sa semester?

Just nu känner jag hur inspirationen flödar. Jag har mycket på gång, men det är kul saker, som jag tagit på mig frivilligt. De där sakerna jag borde göra ligger däremot i skymundan.

Sammanfattning av de två senaste dagarna:
* gick upp kvart i fem, fixade, packade, drog till Stockholm (kom på på bussen till tåget att jag glömt papprerna)
* tog det lungt på Stockholm C (alla stressade människor måste ha hatat mig), tog mig i lugn och ro till kansliet
* vandrade in på UHs sida och småpratade lite med Andreas och Sara, samt fick ett mail utskrivet
* vandrade in på HRFs sida och hälsade på en massa människor... och så möte
* tog några svängar in till UH i pauserna för att se hur det går där
* fick ett gäng ansökningar utskrivna *skönt* föredrar att läsa på papper
* mera möte, och en båttur runt Djurgården
* sova på hotellet - tja, jag gick upp tidigt, det var skönt att sova
* vandrade till kansliet på morgonen
* möte
* samtal
* lite diskussion
* ta mig till Stockholm C, där jag åter en gång måste gjort alla stressade människor alna genom att vara så lugn
* tåg till Örebro med läsning av ansökningar
* hem till lägenheten för dumpande av väska, samt en dusch
* hem till Niklas som fyllt 24 *grattis*
* trevlig kväll
* sova
*sovmorgon idag *skönt*

Så.. det var torsdag-fredag...

 Idag ska jag gå igenom resten av ansökningarna, sortera ut vilka som är intressanta, och...ja... slänga iväg nått mail. :-)

 Får väl skicka iväg några egna ansökningar också när jag nu är inne i det här tänket. Jag har sett misstag, och riktigt bra ansökningar. Det som är svårast att fatta är dock att det är människor. Varje papper jag tar i min hand, varje mail, de representerar riktiga människor som väntar på besked... som väntar på vad jag och mina kollegor i processen beslutar. Spännande, ofattbart... Är jag vuxen nu?


God morgon, god morgon

En sån... underbar(?) dag. Vad skönt det är att gå upp tidigt, så att man verkligen kan komma igång med dagen...

Eller? Vänta nu... ringde klockan verkligen kvart i fem? *suckar* Vad gör man inte för att hinna ett tåg?

Idag ska jag göra debut i HRFs Förbundsstyrelse. Det är lite spännande, samtidigt som jag är ganska trygg på mig själv och dem...  nåväl. Det blir bra.

Har egentligen inte tid att skriva så mycket här, kände bara ett visst behov... det ordnar sig.

*går*


14 mail på drygt 2 timmar

Folk är inte kloka.

Fast å andra sidan... jag visste vad jag gav mig in på. Så nu är det bara att... börja gå igenom ansökningar... skriva på uppsatsen... skicka egna ansökningar... bokföra... alla dessa små saker... och stora saker... *suckar* Jag visste i alla fall vad jag gav mig in på.

I övrigt... tja... tänkte baka bröd idag. Ska bara hitta min motivation först. Jag tror jag vet var den gömmer sig, så det ska nog bli bra.

Alldeles för varmt

Det kan inte vara nyttigt. Själv lider jag dessutom av en förkylning. Men jag mår i alla fall bättre än igår. Igår kröp jag omkring på golvet i lägenheten eftersom jag drabbades av yrsel var gång jag försökte resa mig. Mycket läskigt var det. Tur att jag har min sambo. Han tog hand om mig. Värdefullt.

Som sagt... jag mår bättre idag. Men att börja morgonen med att ta smärtstillande är i alla fall inte riktigt... jag menar... jag är lite nojjig på sånt. Man ska inte ta en massa medikamenter för allt möjligt. Men jag behövde det imorse. Igår också. Illa. Nåväl, jag mådde bättre frammåt dagen igår, och idag är bättre än igår, så imorgon är ännu bättre. Eller? :-) Man måste vara positiv!

I övrigt... hmmm... trots värmen så tänker jag idag göra lite vettiga saker... funderar på att ta den bärbara till balkongen. Just nu sitter jag innanför den öppna dörren. Men det är ju frågan med de randiga monstren. De gillar tydligen också våra blommor. Typiskt. För jag vill ju njuta av balkongen. Nåväl... en öppen dörr är också trevligt. En och annan vindfläkt som letar sig in. VÄLbehövligt.

Jag mår verkligen inte bra av värme. Särskilt inte när jag mår dåligt från början.

Jaja, mycket vatten och så så... :-)

En massiv helg

Jag åkte på fredagen, och kom hem igår. Tre heldagar möten kan man nog säga. Tre punkter i almanackan i alla fall. Styrelsemöte, personalgruppsmöte och så ekonomi på kansliet. Träffade en revisor där... Har också pratat med lite olika folk om olika saker som behöver fixas. Konstigt det där... nyss kändes almanackan så tom, sedan fylldes den på en helg.

Det har gått ut en annons om att UH söker en kommunikatör också. Det är spännande. Inte för att jag på något sätt planerar att bli kommunikatör, utan för att jag lyckats blanda in mig själv i urvalsprocess, intervjuadne etc... äntligen. Men nu är det på riktigt. Det är riktiga människors framtid som kan avgöras av min kompetens och mina åsikter. Blir riktigt spännande att se hur många ansökningar det blir etc... riktigt spännande.

Styrelsemötet gick bra tror jag. Ett par trådar som jag behöver reda upp, och en almanacka som behöver stöd av sina systrar. Ska ordna det med.

Nä, på det stora hela är jag rätt nöjd med helgen, men oj vad mötena kostar. Vi gick igenom lite när vi tittade på ekonomin igår, använde några schabloner och kom fram till att de restrerande mötena i år kommer att landa på uppåt 25 000 kr/st. Förutsatt att vi lyckas hitta gratis möteslokaler. Men allt annat räknade vi i alla fall med, mat, boende, arvoden etc...

Nåväl... det är mycket som snurrar runt i huvudet just nu... jag borde antagligen också kolla på tåg.

Snart, snart, snart... måste bara ta det lungt först. Solen lyser ju. Det är varmt, och jag är inte frisk. Måstena måste helt enkelt vänta.Imorgon är det dags för överlämning och sånt... det blir också spännande. Tror att jag har koll på det jag borde ha koll på. Jag ska bara fixa ett protokoll tills dess också.... nej, förresten... två protokoll blir det ju.Nåväl... det är sommar, det är avslutningar, och jag påbörjar en massa nytt. Hur blev det så här?

Jag ska kolla upp några saker, så jag vet hur jag har det.SOLEN LYSER!

Juni, Gotland, augusti, packa

Ja, jag vet inte... jag tittar ut genom fönstret, och det är grått. Jag tittar i almanackan, och juni har kommit. Jag tittar i mailboxen och den är halvfull med Gotland. Jag längtar till augusti. Jag borde packa inför helgen.

Helgen innehåller, helt och enbart, UH. Det är möte, möte möte. Styrelsemöte, lära känna, diskussioner med mer. Möte med personalgruppen, och så lite ekonomi på kansliet på måndag.

Det ordnar sig nog. Borde bara ta tag i det hela......

Erik är sjuk, så han åker inte till Uppsala. Tråkigt.

Jennifer har fått jobb. Roligt.

Jag känner mig mest ambivalent. Men jag tror att vakuumet börjar släppa nu i alla fall....

Nä, om man skulle sätta fart, så att grabbarna slipper vänta sen.


Och apropå augusti i rubriken... det är då jag egentligen ska till Gotland. Och då ska det vara sommar.