Snö, tokdisplayer, diskussioner och långbord

Och choklad. Jag är på HRFs kansli, på möte med HRFs Förbundsstyrelse. I kansliets lunchrum finns en kaffemaskin som även erbjuder choklad. Gott, gott att dricka sött och varmt... efter maten, i fikapauserna... massa massa choklad blir det.

I morse gick jag upp tidigt, väldigt tidigt. Och pigg, det var jag definitivt inte. Väckarklockan ringde klockan fem, och jag tror inte jag somnade vid 2-3 någonstans. Inte många timmars sömn blev det.

När jag rusade iväg till bussen hamnade jag mitt i ett snöväder. Det gjorde mig lite lycklig. Trots hur opigg jag var. Men ju närmre Stockholm vi kom, desto gråare blev det. Här är det ingen snö. Inte alls. På tåget dåsade jag stora delar av resan, men varje gång jag tittade upp på tågets display fanns där ett nytt meddelande. Bland annat önskade den Glad påsk. Ska skriva in de andra meddelandena när jag har tid... just nu sitter jag faktiskt på själva mötet. Och möten, det är roligt, intressant... och så vidare. Diskussionerna studsar fram, och jag sitter och antecknar lite smått under vägs. Ambitionen är att skicka en liten rapport/sammanfattning etc... till min egen styrelse sedan.

Annat på gång... imorgon fortsätter mötet, och avslutas till lunchtid. Sedan blir det, om jag förstått det hela rätt, glögg, och så julbord. Julbord med HRFs Förbundsstyrelse, HRFs kansli, UHs kansli och jag. Blir nog trevligt. De håller redan på att duka upp här utanför i korridoren. Att sitta i det här sammanträdesrummet är så spännande. Framtidsfrågor och organisationsfrågor... jösses. Tunga punkter på dagordningen i alla fall.

Hallelulja för mobilt bredband så att man kan göra mer än en sak samtidigt!


God morgon

Varit uppe i en timma, snart dags att dra... Stockholm, here I come!

Jaja... blir nog bra det med...


Ingefara, nejlikor...

Jag har roat mig idag. En promenad till affären... kryddor... pepparkaksdeg... Erik sa ngt sött mitt i hoprörandet av pepparkaksdegen... "En tasked mald ingefara". Jag skrattade då, men nu tycker jag mest att det är sött. Det tyckte jag iof då med, men jag skrattar inte längre. Men jag skulle gärna ta en sked mald ingen fara. That would be nice. Själv har jag mest roat mig med att stoppa nejlikor i apelsiner, så nu hänger det tre sånna i olika köksluckor. Fint med lite färg, och så luktar de gott. Mina fingrar luktade också nejlika länge. Märklig känsla.

Det känns som om jag hade en massa idéer om vad jag skulle skriva här, men... jaja. Det ger sig nog.

I övrigt... lite fika en våning ner var trevligt. Men inte har det blivit något vettigt gjort idag. Hmm... får fundera mera på hur jag ska reda ut... det reder sig nog.

Ikväll blir det fokus på Gullvivorna, och imorgon åker jag till Stockholm. Tillbaka hit igen fredag, och så lite luciatåg, lite fix fix, och på lördagen är det julfest. Tema vit. Det är... ett användbart tema, vi får väl se.

Allt blir bra. I sinom tid.

För övrigt kan Erik tala om exakt hur bra idé det är att sticka tungan i ett kryddmått som man mätt upp alla kryddorna till en pepparkaksdeg med... kardemumma, nejlika, ingefära och bikarbonat. Namnam...

Inte alls som det ska...

Jag är bättre än så. Egentligen. Så jag vet inte riktigt vad det är med mig... får lätt panik och ångest över småsaker. Skjuter upp saker... Jag vet inte riktigt... kanske borde jag lägga ner allt. Eller bara ta mig i kragen. Ska bli så skönt att åka hem till Gräfsnäs och slappna av lite över jul. Men min älskade familj, och min älskade Erik. Ser verkligen, verkligen fram emot julen. Men packordningarna lär bli spännande... snart är det dags...

För övrigt så är både UH:s och Örebrospexets bloggar uppdaterade. Spana in!

UH:s blogg:
www.uhbloggar.blogg.se
Spexets blogg: www.orebrospexet.com/blog

Pajerna och tystnaden

Det är lite spännande det där... att höra andra arbeta på andra sidan om en stängd dörr... och själv bara ta det lugnt. Erik och Anna hade ansvaret för dagens lunch... den var välplanerad för de fyra individer som anmält sig i tid. Igår utökades listan dock med ytterligare åtta individer. Visserligen efter en del samrådande, men ja... hmm... så Erik och Anna har fixat pajer... och i takt med att klockan gick så ökade volymen och stressen på andra sidan dörren. Och sedan började telefonsamtalen dra igång... lunchen, blev sen. Så folk kommer nog uppskatta de där pajerna. Och de stora mängderna sallad. Det blir nog bra. Själv uppskattar jag mest hur tyst det blev när de försvann... jag sitter här i min tysta lägenhet, och trivs rätt bra. Jag känner mig nöjd, lugn, avslappnad... det är så här en söndag ska vara.

Och idag får vi tända två ljus. Snart är det jul.

Linsgryta

Tja... enligt konstens alla regler... uppblötning, puttrande, småkokande och allt. Det blir nog en riktigt god lunch till de fem som anmält sig... och resten... tja, de får väl tala för sig själva. Becks och jag är ett rätt ok team, lugn tillagning, kommunikation på ett bra sätt vid inhandlandet... känns rätt bra. Vi kan servera linsgrytan utan att skämmas. Och allergivälig och vegetarisk är den också. Inte för att det är någon vegetarian anmäld, men... jaja. Det reder sig. Allt blir bra.

Det var väl det för idag...

Men imorgon... då så... :-)

Den nya PLANEN

Från att ha haft ett program med planering för varenda dag, och skicka in uppdateringar var eftermiddag så har nu den nya handlingsplanen landat i brevlådan. Jag har två uppgifter. Jag ska löpande söka jobb via internet (japp, så står det, inget om brev, besök...) och jag ska maila in vad som hänt vid vissa specifika datum. En gång den 15:e, och sedan var tredje vecka med start den 8:e efter nyår. En lättföljdplan om inte annat. Tur att jag är en individ med vänner, så att jag får någon som helst social kontakt alls. Tur att jag har min sambo. Och tur att jag är hyfsat bra på att själv se till att få saker gjorda. Jag har verkligen full förståelse för dem som blir deprimerade av att gå arbetslösa. Hur ska man kunna leva ett liv framför en datorskärm? Man måste få träffa riktiga människor då och då.

Jösses...

Jaja... tack alla ni som finns runt omkring i alla fall!

Ikväll ska jag ringa hem.

Motorsågar, lite vitt och planeringar

Vaknade av motorsågar... finns roligare saker att vakna av. Finns värre också. Betongborrande är värre.

Dock är det i alla fall lite vitt ute. Trevligt. Det är dock ytterst lite, och det kommer töa bort så snart det blir minsta antydan till plusgrader, vilket för övrigt är spått redan till imorgon... tjo tjenare för det.

Men apropå motorsågarna... de har dratt ner ett flertal träd mellan vår huslänga och nästa. Synd tycker jag, det är mycket trevligare med lite träd än att man ska se rätt in i alla grannars lägenheter. Sätt tillbaka! Sätt tillbaka! Dumma ÖBO.

I övrigt är det mest planering som pågår... mycket tankar som rör sig och ja... Det reder sig nog. Hoppas jag.

Mörker är bra

Det döljer hur sorgligt snölöst det är här... *längtar*

Annars längtar jag mest efter julen, planerar, planerar, planerar... blir nog bra. Förhoppningsvis.

Fick i alla fall ett mail idag... som förhoppningsvis kan leda nån vart... stod att det ska komma ett brev, förhoppningsvis gör det det innan det ska verkställas. Hatar verkligen att vara beroende på det här viset...

En trisslott i julklapp kanske?

Kallt och ruggigt

Jag vill ha det kallt och vitt. Snö gör allting bättre. Åtminstone så här års.

Nåväl...

Idag har varit en rätt bra dag hittills. Jag har fått gjort en del av det jag tänkt mig, och planerna för dagen är lagom utstakade. Lite nice så där.

Gårdagskvällen bjöd på lagom mycket verklighetsflykt i form av rollspel, där huvudsvårigheten var att få med alla skatter vi hittat. Intressant så där... :-) Nåväl. Det reder sig.

Nä, jag längtar efter jul, jul, jul... vissa saker leker orosmoln vid horisonten, men jag har en stark fläkt riktad åt det hållet, så förhoppningsvis ska det inte smyga sig på mig... vi får väl se.

Allt ordnar sig. Allt blir bra.

En dålig dag

Först hade jag svårt att komma upp ur sängen. Verkligen. Ingen motivation att börja dagen, och kroppen kändes svag. Det ena eller det andra kunde jag övervunnit, men kombinerat... kom i alla fall ur sängen strax efter 12, när andra behov gjorde sig gällande. Jodå... och där blev jag kvar länge. Vad har jag annars gjort idag? Haft ångest över ett mail, mått dåligt... det är egentligen allt. Inget vettigt, inget roligt. Sedan kom ett telefonsamtal på samma tema som det ångestframkallande mailet. Lyckligtvis efter att jag ätit middag, så jag kunde parera det. Hyfsat.

Nä, verklighetsflykt känns helt rätt idag. Oh, ja.

Promenaden med Becks var annars en höjdpunkt på en annars väldigt låg dag. Vi gick till affären, och tillbaka.

Och Erik, min kärlek, min trygghet, mitt stöd... tur att han finns, annars skulle jag nog fortfarande gå omkring i morgonrocken, eller fallit ihop av brist på både det ena och det andra.

Nu ska jag adventspynta lite. För det är roligt.