Solsken, solsken, solsken

Jag är avbsolut nöjd med dagen idag. Bara solsken, solsken, solsken... en promenad med Rebecka, upptäckter, tussilago och en grusgrop.

Vi hittade också en liten skogsstig som visade sig mynna ut vid... björkrisvägen...

Nu är det snart dags för mat (vilket är tur, för jag är VRÅLHUNGRIG), och sedan är det glass på balkongen som gäller... Mmmmmmmm, älsklingen :-)Förr var det lantortsbrevbäraren, men vad är det nu?

Förr i tiden när jag fick mina brev och sånt mycket senare än utlovat tänkte jag alltid att det berodde på att vi har lantortsbrevbärare hemma, för jag hade läst någonstans att då tog det en extra dag. Men nu? Varför tog det två extra dagar? Nåväl... den har kommit nu i alla fall...

I övrigt... frustration är jobbigt. Hur gör man för att skapa glädje?

Det är dags nu...

Dags för ett nytt inlägg...

Å andra sidan... det finns de som är bra mycket sämre än jag på att uppdatera sin blogg. Och många som är mycket bättre.

Nåväl... sedan sist har det egentligen inte hänt så mycket. Erik har kommit hem från Uppsala, och diskberget har återigen vuxit till just ett berg.

Idag är det först dags för handledning. Jag har för mig att jag fick det till typ sex grupper som skulle träffas. Men det är ju inte säkert att alla kommer. Det visar sig snart. Därefter ska Jennifer och jag prata ihop oss, om just vårt PIM-uppdrag. Sedan ska vi prova klänningen på Jennifer, och se vad som behöver göras med det som är klart, och så där... detta med Linda, så vi kan prata ihop oss. Slutar handledningen tidigare så vänder vi på pratandet och provandet. Fullkomligt logiskt.

Vad mer? Börjar få ångest över att det är så lite tid kvar på terminen. Men det ordnar sig nog också. Det brukar det göra...

Mest av allt ser jag fram emot helgen. Tror för övrigt att jag ska plocka en sån att åka hem på. Det börjar bli dags nu, och mamma har berättat att de första vitsipporna dykt upp. Små nog att simma i en äggkopp, men ändock! Gräfsnäs är så vackert när vitsipporna blommar. Så makalöst vackert.

En propp, och så G3

En propp, som i en sån där som går (vart går de), och lämnar delar av huset (i det här fallet lägenheten) strömlösa. Jag har inte orkat ta tag i det, så just nu sitter jag med den bärbara i vardagsrummet istället.

Det var igår proppen gick. Precis när jag kom hem, men eftersom jag mötte Louise i trappan med ett välkommen så struntade jag i hela min lägenhet då. Stoppade bara in mjölken i kylen och gick ner. En mycket trevlig kväll. Som alltid i systrarnas lägenhet.

Tidigare på dagen var också ganska händelserik. Vi skulle ha styrelsemöte klockan nio, så Mariah och jag tog sällskap nedför backen. Kommer fram, går in och öppnar dörren till Asplundssalen. Larmet går. Jobbigt. Mariahs mobil ringer även för att tala om att resten av styrelsen var sen. Sen kom Sekuritas. Trevlig kille.... lite förvirrad dock. Men han stängde i alla fall av larmet, och vi pratade lite med honom. Vad vi sett/inte sett, hört/inte hört. Även hur vi skulle göra frammåt elva när det skulle komma typ trettio spexare till. Jag menar, vi ville ju inte dra igång larmet. När Ylva och Malin dök upp började vi styrelsemötet. När Jon och Vicky dök upp pratade Ylva med Goddagens för att höra varför larmet gått, och sedan bestämdes det lite snabbt att kick-offen skulle flyttas till L159. Så Vicky gick dit för att förbereda. Vi andra gjorde klart styrelsemötet och gick iväg vi också.

Sen var det kick-off. Malin berättade om arrangemanget som helhet, och Vicky om vårt bidrag. Vi fick höra en genomläsning av manuset (riktigt roligt, och med en del potential). Samt dekor- och kostymplanerna presenterades. Och så var och en till sitt för att börja jobba. Jag kostymade, tillbaka till GIH. Vi som var där delade upp lite på karaktärerna så att alla fick någon att vara huvudansvarig för, och så tog Sara reseten med syfte att portionera ut dem till övriga som vill vara med. Blir nog bra. Tror det kommer bli roligt. Men OJ vad många kostymer vi kommer att sy på  kort tid.  Och med sjuuuukt mycket tyg.Idag är det ner till GIH som gäller igen. Vad som händer ikväll får vi väl se, men jag tippar att det blir sova tidigt.

Nu... snart gå

(Du har väl kommit ihåg att ställa om klockan?)

Lägesuppdatering

Min mage är inte helt överrens med mig, men jag har en plan....

Fick mail idag, med en massa beröm, och oj vad vi är bra (vi, det är spexet det). Och imorgon är det uppstart för nästa produktion:SM-bidraget.

Och nu spydde dörren (=posten kom).

Snart ska jag ner till campus och lämna in min hemtenta (fråga mig inte hur den ser ut).

Ja, det var väl allt just nu...

Bra på förmiddagen, sämre på eftermiddagen

Jag kanske borde satsa på förmiddagens variant mer permanent? Eller är det omgivningen som gör det? Då satt jag i solsken och till allmänt beskådan i en tarm i långhuset. Nu sitter jag i ett grupprum på biblioteket. Eller? Jag vet inte... börjar hur som helst bli dags snart...

Så skööööööönt

Har varit och simmat idag. Med Erik. Det var så skönt. Alldeles för länge sedan jag gjorde sånt. Verkligen, alldeles för länge sedan. *börjar räkna, funderar över bostad...* Men nu är det åter till hemtentan. Snart. Ska bara äta lunch först. Efter att jag skrivit klart här.... ja, ni fattar.

Var hos grannarna igår. Mycket, mycket trevligt. många glada skratt, och sockerchock på flera. Men ack så roligt.

I övrigt... vet inte... det ordnar sig nog. Det är ju vackert väder.

Kanske skulle göra något åt balkongen i år? När stinket försvunnit... (se föregående inlägg)

Nu nästa anhalt: köket!

Trötthet och tomhet

En dag i aulan. Den sista dagen. Rivningen. Och sen bara.... tomt. Aulan är så tom utan spexare, utan spexdekor, utan spexkostymer. Det ser så konstigt ut med podiet och parketten. Det ser så ödsligt ut i greenroom och logerna. Det känns så... tomt. På många sätt är det väldigt passande att avsluta en spelperiod med att riva aulan. Något symboliskt i att plocka undan, vika undan, flytta undan, gömma undan. Alla dessa saker som varit en del av alla dessa människors liv i alla dessa dagar... Det är ett bra avslut att få ta undan det. Och att sedan faktiskt möblera om i aulan. Aulan är vår, men bara för en period. Sen att det är jobbigt att släpa och bära. Och att man måste reda ut en del rent äckliga saker på vägen... det hör till. Och sen kommer man hem. Och är trött. Men ja... vi kan vara nöjda med vår spelperiod.

Jag skrev en annan dag om affischerna. De är nerplockade nu. Och hemtagna till var och en. Och var och en har en affisch full med kärleksfulla meddelanden. Det är roligt att läsa. Roligt att komma se vilka saker tar till sig och kommer ihåg. Ja, affischerna är en av de mer värdefulla och oersättliga saker man får med sig. Sen är det lite synd på de vackra ord som saknar underskrift. Jag vill ju veta vem som står för vad. Men det hör väl också till kan jag tro...

En annan sak som jag fått med från aulan, som inte känns fullt så postiv är "stinket". Det är alltså en IKEA-kasse full av mestadels skjortor. Men även Churchills (nu vaddlösa) mage samt hans baddräk. Och någons strumpor. Dessa kläder är då väldigt välinsvettade, och stinket känns som den enda rätta beskrivningen. Kan ju säga att i samma stund som jag kom hem så la jag hela påsen på balkongen.

Nästa är väl en middag, och så ska jag ta det lugnt, och jag tror det blir bra att lägga sig tidigt. Och så någon gång frammåt veckan blir det te med några av de mest fantastiska...

Ja, i det stora hela är jag nöjd just nu.Greenroom blir så mycket trängre när det hänger affischer överallt

Jorå, så är det. Kom ner och titta efter om du inte tror mig. Plötsligt är det folk i varenda hörn, och de springer fram och tillbaka i jakt på pennor. Och så ska det göras, allt det där som man brukar göra. Föreställningsmässigt, menar jag. Byta dekor, ha rätt skor etc... beroende på vem man är. Jag har min egen plan för tacklandet av affischerna klar. Glasklar. Ska bara genomföra den också ;-)

Imorgon är det äntligen dags för sluttjutet. Sista föreställningen, sista festen. Det ska bli så skönt, och roligt! Och sorgligt... precis som det brukar vara. Och så blir det spännande att se vilka bus folk har lyckats med. Vad som går genom regis granskande nålsöga. Ack ja, sluttjutet är alltid spektakulärt. Och sen är spelperioden över, och det är dags att börja ägna sig åt allt annat igen. Studier. Vänner. Erik. Ja, allt det där som försummats de senaste veckorna.

För övrigt fick jag en ros idag! *hoppar och studsar* Tack Cissi!

Tre, två, ett

Bara tre föreställningar kvar. Har ni inte sett årets uppsättning så är det dags att göra det nu. Vi spelar ikväll 19.00, imorgon 19.00, och på lördag 16.00. Sen är det slut för den här gången. Konstigt. Tiden har gått så snabbt. Och så roligt. Och jobbigt. Precis som det ska vara. Men sen sparkar vi igång produktionen av vårt SM-bidrag. Det ska bli spännande att se hur det går och så. Yes indeed. Kommer Örebrospexet ta SM-guld? Det vore ett riktigt snyggt sätt att avsluta den här perioden hur som helst. För troligen kommer jag inte vara kvar i föreningen sen. Det krävs mycket för det. Nå

Nu har jag tröttnat (rubriken rör egentligen bara första stycket)

Jag hatar verkligen att må dåligt. Mitt hhuvud bultar, halsen är täpt, näsan är täpt, rösten är rostig och jag är trött, trött, trött. Igår kunde jag skylla hur jag mådde på kombinationen av mängden alkohol i lördags samt min länge ignorerade förkylning. Idag tvingas jag nog inse att den brutit ut med full kraft, så jag skolar från föreläsningen. Och inte säljer jag några biljetter heller (skrev på hemsidan att jag kunde från tolv, så skillnaden är väl marginell). Har sovit länge, kom inte ur sängen förrens kvart i tolv. Så idag ska jag fokusera all min tid och kraft på alla fuskkurer och riktiga kurer jag bara kan komma på, så att jag är fit for fight imorgon. För då är det sista föreläsningen, information om fältuppdraget och på kvällen är det dags för föreställning. Bara fyra föreställningar kvar nu.

Ska också ringa hem, mamma fyllde år i fredags. Och så vill jag prata med min käre bror. Så jag ringer väl till Skövde, eller försöker få tag på honom på MSN.


Inser nu att jag inte direkt gett någon rapport från helgen. Eller framförallt lördagen. Det var en bra dag. Sydde knapphål på förmiddagen i topen jag skulle ha till sittningen, och sen packade jag ihop mig och gick ner till aulan där det bjöds på smörgåstårta. Där ägnade jag föreställningen och lite pyssel åt kostym, samt mycket pyssel åt mig själv. Sy i knappar, dekorera, sy mig en matchande påse etc. Hjälpte även till i entrén i pausen, så jag missade punschen. Men med facit i hand var det nog bara bra att jag missade den. Efter föreställningen var det fixa sig, och så iväg på bussen till badhuset. Sittningen var mycket rolig, och det märktes att Jon med fler hade lagt ner energi och tanke på upplägget. Riktigt proffsigt. Sen att tidsplanen sprack var väl ganska väntat, med tanke på att vi spexare dels är vana att göra lite som vi själva vill, och dels fanns det ganska få toaletter i förhållande till antalet gäster. Talen under kvällen var bra i största allmänhet, och ja, det var lyckat. Till sist kom kavalkaden, som också var bra. Även om jag gärna hade velat se till exempel käpp-och-hatt-dansen (för att det är en av de snyggaste koreografierna i Örebrospexets historia) så vet jag ju att det är omöjligt att göra alla nöjda. Det är klart att man måste välja vissa bitar, och då väljer man med nödvändighet bort andra. Så är det ju, och i det stora hela var det bra, roligt, och hyfsat snyggt. Även om det såg lite märkligt ut när vissa skådisar inte var orginalskådisar och alltså hade någon annans kostym. :-)
Efter kavalkaden var det förflyttning till SCB där det var underhållning av ett liveband. Tyvärr spelade de alldeles för högt, så jag var tvungen att gömma mig i ett hörn så långt bort som möjligt för att försöka undvika huvudvärk. Jag lyckades komma ner i en ljudnivå som var nästan ok. Även musiken efter livebandet var för hög, men då räckte det att sitta bakom högtalarna, så det var lite mer ok. Men jag lämnade ändå festen ganska tidigt, och kröp i säng kvart i fem på morgonen.

Detta blev ett långt inlägg, men... ja... det är skönt att få skriva av sig ibland. Nu är det dags att äta.

Upp och ner, det är så mycket känslor

En som behöver gråta ur sig stressen. En som mår dåligt i största allmänhet, en som aldrig verkar få må bra. Och så stress, stress, stress. Är det här verkligen dagens samhälle? Folk sliter så hårt att de inte orkar ta hand om sig själva. Jag ser spåren av alla larmrapporter även i min begränsade men spridda bekantskapskrets. Och det skrämmer mig. Mer än jag har ord för. För det verkar så omöjligt att stanna av eller vända utvecklingen. Jag menar inte att världen ska sluta utvecklas. Inte heller att vi ska försöka gå bakåt i tiden. Båda tror jag är omöjligt. Men kan man inte försöka styra utvecklingen åt ett annat håll? Ett håll där människor faktiskt kan vara människor. En människa är ju en sån fantastisk skapelse. Trots våra fel och tillkortakommanden.

Det är mycket känslor, skrev jag. Och sedan kom en harang om samhället, kanske. Det är mycket känslor som rör sig inom mig när jag hör och ser vad mina vänner sliter med. Det är också mycket känslor för egen del. Många tankar. Dagarna går upp och ner som värsta berg- och dalbanan. Från ångest, panik (oftast över skolarbetet), dåligt samvete (oftast över städningen) till glädje, lycka och eufori. I snabba, snabba svep. Det är mycket just nu, helt enkelt. Ska försöka få in en tur till Gräfsnäs efter spelperioden, så jag kan andas lite.

Jag är en dålig människa

Men, vad sjutton... än finns det tid att bättre sig. Och det mesta är faktsikt under kontroll. Och det är ledig kväll ikväll, inget spex. Men imorgon blir det desto mer spex. Föreställning, mässa. Fixa bjäfs, knappar och sånt. Det blir nog bra.

Kanske hinner städa lite idag också? Vore bra. Här ser ut som att det är ungefär så länge sedan det städades som det faktiskt är...

Den bara försvann

Kommer till föreläsningen lite lagom stressad, och så visar det sig att föreläsaren inte dykt upp. Då fick jag plötslig två extra timmar (vi fick ett 45minuters-pass om rehabiliteringsansvar), så jag har varit lite i aulan och småfixat lite, men inte egentligen gjort något. Kände mig så fånig över att vara där och inte direkt ha något att göra, så nu är jag tvärs över i en datasal. Iförd sandaler... tror folk stirrade lite på mig ute. Visserligen är det töväder, men sandalväder är det ett tag kvar till. Men det är väldigt skönt i aulan. Kunde iof stryka lite, men... senare, senare.

I övrigt... pratade med mamma igår. Hon och pappa ska åka på spa i Varberg. Det tycker jag låter som en jättebra idé. Ta det lugnt, njuta lite. Det förtjänar de. Särskilt som mamma fyller jämnt på fredag.

Vad mer...? Det känns som om jag glömt något. Kan dock bero på de där borttappade föreläsningstimmarna.

Nu ska jag nog snart gå tillbaka till aulan. Nu skulle jag ju vara där egentligen.

Magi, glädje och fy fan vad vi är bra

Jag menar, seriöst, när jag gick ner till aulan igår och festkläderna var strukna och allt sånt... jag visste intellektuellt att det var premiärdagen, men känslan ville inte infinna sig. Det kändes som bara ännu ett genomdrag. Det var liksom lugnt. Då och då for tanken "det är faktiskt premiär idag" genom mitt huvud, men det betydde inget. Vi pillade på i kostymlogen. Sydde bjäfs och strök skjortor och annat. (Ida är för övrigt en hjältinna på att göra det mesta av strykningen.) Sen, när det var dags för gorillan. Stämningen var elektrisk. Då infann sig känslan. Då dök innebörden av ordet premiär upp i mitt hjärta. Och så fixa det sista, se till att det är ordning på det som det ska vara ordning på medans man lite vagt hör prologen. Och så går ridån upp, och det fantastiska bondnumret. Så coolt, så häftigt. Där och då satt det, och sedan var det liksom bara att köra. Det är musiken som gör årets spex så bra. Fantastiska sångnummer och dansare som förstärker känslorna enormt. Och en Piaf som från en annan värld. Det är skönhet, kärlek, magi och elektrisk stämning. Det är det här som gör det så roligt att vara spexare. När allt hänger ihop och stämmer och funkar. Och blir så sjukt jävla snyggt. Och man vet att om bara en enda detalj inte funnits där så skulle det inte bli samma sak. Alla dessa timmars jobb som så många lagt ner flyter ihop till en ny värld. Publiken... jag hoppas verkligen att de kunde uppskatta allt. Jag hoppas verkligen att de hade kul. För i år har vi gjort ett spex av högsta klass. Det är nu belöningen kommer. Det är nu man ska vara i aulan.

Sen var det festen. En premiärfest är alltid en fantastisk tillställning när man firar premiären. Alla nerver som har gått på hård spänning, och så slutar föreställningen, det sprutas bubbel, och alla släpper loss. Alla talar om för varandra hur fantastiskt bra vi är. Och så åker vi och festar. Med sittning, god mat. Glädje, glädje, glädje. I år fick man dessutom ta med vännerna till premiärfesten. Och jag är så glad att jag kunde dela den här glädjen med min älskade Erik. Äta, prata, dricka, och så dansa, prata, dansa och till sist åka hem för att sova.

Hur mår jag idag? Jag vet inte... jag vågar inte känna efter. Kroppen är fortfarande något fylld av gårdagens glädjerus. Spexet, det är kärlek.

Med nerverna som en knut i magen

Det sjuka är dock att jag vet att jag kommer vara lugn så snart jag kommer ner till aulan. Då är det bara att fokusera hårt på vad som ska göras. Dessutom är det bra att visa sig lugn för alla andra människor som idag kommer nojja värre än nånsin. Att med fast övertygelse påstå att allt är lungt. Det är mitt bidrag för dagen. Det och stryka, sy mm

För den som missat det är det alltså premiär idag klockan 16.00.
Och vi har en superbra föreställning. Mycket som är sjukt snyggt.

Så nu ska jag gå ner till aulan och leka ankare. Vara lugn och stabil och pålitlig. Ända tills sluttjutet klingat ut och det är dags för FEST. Time to go.

Det är nått som är skumt

Men förhoppningsvis löser det sig.

I övrigt, se inlägget jag skrev i natt.

Fullbokad dag imorgon

Jag vet inte. Det är roligt, roligt, roligt. Men det är mycket nu. Dagen imorgon blir verkligen full. För mig, och för alla andra. Mariah beskrev känslorna bäst.

Imorgon:
11-13 sälja biljetter. Jag har fått nycklarna, så jag får hämta sakerna på kontoret.
         äta lunch. Vad och var vet jag inte, men det blir nog bra.
         kolla om stadgemotionen skickats, annars fixa.
13.30 träffa Jennifer och Susann och prata ihop oss inför seminariet.
14-16 hålla i ett seminarium tillsammans med Jennifer och Susann.
16-?? ja, gissa fem gånger. Aulan, aulan, aulan, aulan och aulan. Fixa i kostymlogen och vara allmänt kostymig. Jag har ju faktiskt fått Mariahs mandat att beordra folk ;-) Och så är det äntligen dags för GENERALREPETITION.

I övrigt är det fruktansvärt irriterande att det tar så lång tid att göra saker på blogg.se. Jag hinner läsa alla mina mail på samma tid som det tar att komma in så här långt, så att jag kan skriva mitt inlägg. Otroligt.

Tre, två, ett...

Nu är det snart dags. Snart är det premiär. Och det är ungefär allt som finns i min verklighet. Och i min omgivnings. Vi ses i aulan, vi ses imorgon, vi ses i aulan. Det är aula, aula, aula. Det är som jag skrev igår, det händer mycket i spexet just nu. Idag är planen att ta in någon myggväska, fixa lite med verktygdbältet. Med mer. Det behöver verkligen städas i kostymlogen också.

Imorgon ska jag först hålla i ett seminarium (tillsammans med några andra), och sedan, förvånande nog, är det dags att gå ner till aulan. Och kostyma. Imorgon är det faktiskt genrep. Och på lördag är det PREMIÄR. Adrenalinhalten ökar. Stämningen stiger. Det är dags nu.

Rejäla vinterboots, lappade byxor, t-shirt och fjäderboa

Jag kan förstå att de stirrade på mig. Jag kliver ut ut GIH-lokalen iförd ovan angivna klädsel. GIH innehåller såvitt de flesta vet träningslokaler och sånt. Men där finns även spexets kostym-lokal. Och där hämtade jag fjäderboan. Och vandrade genom snövädret.

För övrigt så är nog dagens citat "Det kommer in så underliga saker i den här logen." Och det är ett påstående jag står fast vid. Den som såg hur Jonas såg ut just då kan nog förstå mig.

Annars får man göra mycket absurt i kostym. Sy verktygsbälten, nåla nazister, klippa myggväskor och fixa band. Hitta saker, hämta saker. Veta vem som spräckt byxorna i grenen. Veta vem som svettas mest.

I övrigt rullar väl livet på. Önskar att jag hade fler timmar på dygnet, men ändå. Det mesta hinns ändå.