I'm freaking good

Hann med allt jag tänkt, inklusive en dusch efter. Och med marginal över. Jag är så fantastiskt bra på att planera. Nu är det inget som kan stoppa mig! Härligt!

Ser för övrigt fram emot en trevlig kväll. Och naturligtvis hundbesöket. :-)

Välavvägda planer med en smart deadline är helt klart the thing! *glad, glad, glad*

Och jag ringde mamma. Imorgon ska jag nog ringa mormor.

Med städningen går det väl sådär

Det är fantastiskt hur bra jag är på att distrahera mig själv. Samtidigt kan jag inte hjälpa att jag tänker på annat, funderar... ja. Hmm... hur som helst. Samtal har inkommit, via MSN. Planer är uppradade, och frågan är om jag inte ska ringa hem till mamma.

Och apropå mamma så borde jag ringa mormor också. Om man ska sätta planer i verket... så får man ta tag i dem.

Japp, sånt är livet.


Och jo, det är åtminstone en bit mer städat än det var... och jag har fortfarande tid kvar.

Dagens plan: städa

Fast hur man definerar städning... ja. Jag har vissa specifika mål med min städning, så därför kommer vissa delar av det som normalt ingår i städningen att helt ignoreras i detta sammanhang.

Och Jossy, som svar på din kommentar. Allt möjligt, lite av varje, framförallt personaljobb runt om i Sverige, men även en del organsationsinriktade lite varstans, samt diverse vad-som-helst-jobb i Örebro.

Så... moooot dammsugaren, och, och, och... *suck*

Jag är lättåtkomlig

Så varför ringer inte telefonen? Den är på, laddad... jag har täckning.

Och det finns mail. Flera möjliga adresser. Samt MSN. Jag är lättåtkomlig, jag är här.


Det är inte nyttigt med för mycket information

Törs man verkligen utgå från saker? Eller? Hmm... jaja, jag har i alla fall planer. Men det känns tungt när vissa saker inte blir som jag tror. Annars har Becks kommit tillbaka till Örebro en stund... så igår blev det en promenad, och glass på Brickebackens restaurang och café. Idag blev det en "inspirationstur" till IKEA. Nu är det att skriva lite mer på ansökningar, diska, fixa... sånt... annars... hmmm... ska göra mera schema, så jag ser vad jag gör av dagen.

Bästa med balkong är i alla fall det att man kan sitta här och arbeta. Fast jag skulle ju hellre vara på ett riktigt jobb... jaja... det är iaf lite pengar på ingång. Tjo tjenare... och så där...

Går det verkligen?

Tydligen... jag känner mig... nervös. Men men... det ska nog bli bra. Vad skulle annars hända? Tillit.

Dagens plan... söka jobb, jobb, jobb... och vänta, vänta, vänta.

Allt blir bra. I sinom tid.

Be mig inte utveckla..

Tillbaka i Örebro

Jaha... en svettig helg senare är jag nu tillbaka i Örebro. Det är för övrigt fel på den här stan, det insåg jag nästan på en gång jag var tillbaka... från att kliva in i den heta bussen med dess interiör med stark lukt av sur svett, till att samma buss gav upp precis innan korsen upp mot våghustorget (ni vet där Conventum kongresscenter ligger mitt emot). Till att kliva av ersättningsbussen och inse att gatulykterna är tända. Mitt i sommaren. Mitt på dagen. Slöseri.

Jaja... förutom det så... det hade varit väldigt skönt att ha en trädgård nu... gärna med pool. *suckar*

 Jaja... nu är jag vrålhungrig, så jag ska nog fixa mig mat. Det behövs, trots värmen.

Sådant är livet...

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Men jag ska nog hinna det mesta jag tänkt ändå. Jag är i alla fall i god gång, och har nästan två timmar kvar på mig.

Erik, jag älskar dig!

Värme

Jag är inte gjort för värme... vet inte riktigt hur jag ska hantera det... ligga och pressa i solen är i varje fall inte min grej. Hmm... jaja. Vore dock skönt att vara kvar i Gräfsnäs, där det finns bättre alternativ, och närmre till sjö och bad.

Idag är det fix som gäller... jag tvättar, diskar, plockar... en massa sånt. Och glömmer bort att dricka så mycket som jag borde. Och lunch borde jag också tänka på snart. När jag druckigt... och bytt tvätt i maskinerna... och... och ... och...

Har mest lust att bara dra ifrån alltihop, ut i skogen, eller vad sjutton som helst.

Solsken, värme och högljudda maskiner

Tur att jag redan bestämt mig för att gå upp en hyfsat vettig tid. Hade inte varit roligt att vakna av sånt som rör sig runt huset...

Jaja. Idag skiner solen, och det är en bra dag att vara ute. Och jag har planer! Det blir superduperbra!

*funderar lite smått på att sova*

Vid typ 22 kokade jag lite te, för en avslappnade stnud vid datorn innan sovdags... och här sitter jag... och jo, jag är väl rätt avslappnad, och jag har hittat lite roliga saker här och där (mest forum och youtube). Men det kanske börjar bli dags att krypa ner i sängen... det är ju en dag imorgon också!

*funderar på att ställa väckarklockan på någon synnerligen udda tid*

Jaja... det roliga är att det fortfarande lyser här och där i fönstrena i grannhusen omkring. Så det är inte bara jag som är uppe mitt i natten en sommar... och det är stillsamt, inga fester...

Har för övrigt bokat biljett till Uppsala idag. Ska bli roligt att träffa Erik igen. *funderar på kläder* Blir nog bra.

Man kanske skulle gå ner och skaffa en tvätttid innan man borstar tänkerna?

Mm... så här kan det vara ibland, mitt i natten... tankar som hoppar, och ja.

God natt där ute!

I mörker och regn

Igårkväll tog jag en promenad. Jag hade egentligen tänkt gå ut mycket tidigare, men så blev det inte så, men å andra sidan fick jag sällskap av Louise, vilket alltid är trevligt. Therese skulle upp tidigt... Men det var vansinnigt skönt att gå ett varv runt Brickebacken i mörker och regn, prat och ja... frisk luft, vacker himmel... och när jag kom in satte jag mig vid datorn en stund... och så läste jag en stund i sängen... *skönt*

Idag... tja... det är varmt i alla fall... Jag funderar på om jag ska ta med datorn ut på balkongen efter lunch, och sitta där och skriva ansökningsbrev. Man kan ju inte sluta söka bara för att man har förhoppningar om något man redan sökt. Även om det känns cyniskt. Så... det är väl ungefär vad som är på gång. Jag hade väl kanske trott att jag skulle få lite fler mail från ett visst håll, och hoppats på lite färre från ett annat. Men sådant är också livet... jag har att göra, hur som helst.

I'm blue

Som i blåklädd. Men det hör väl egentligen inte hemma någonstans. Jag bara kände att det var en bra rubrik för dagen. Håller på och strukturerar upp lite, och det känns skönt. Dock är det en sak som jag inte riktigt kan hitta, och det är lite irriterande. Får väl leta mera sedan. Annars... tja... det är väl som det brukar. Jag jobbar väl på... diskar, vattnar, söker jobb... sånt. Funderar på att gå ut med alla döda krukväxter också, och bara låta de levande vara kvar. Är antagligen förnuftigt, men det är något som tar emot. Jaja, det kommer väl en tid för det med.

Nu ska jag rita upp sommaren. I diagramform. Sånt jag tycker är kul :-)

Är det någon där ute?

Jag diskade en del... lyckades faktiskt känna mig nöjd en stund över det jag åstakommit. Sedan gick jag ut på promenad i regnet. Det var rätt skönt, men det slutade regna för snabbt... och så var det ingen hemma där jag ringde på... trist. Hade varit så skönt att gå och småprata i regnet. Jaja... nu har jag kommit hem igen, och håller på att fixa mig lite middag. Magen har klagat ett tag, för jag tycks ha glömt lunchen. Det var enklare att hitta motivation för mat när jag var hemma i Gräfsnäs och kunde gräva upp färsk potatis, och plocka sallad, ärtor... här i Örebro känns det där med mat mest håglöst... jaja, jag måste väl äta något. Bara frukostarna som jag uppmanat entusiasm för, och det kan ha fler förklaringar än vad som syns vid en första anblick... jaja.

Hur som helst... det är synnerligen lugnt här. Och mina planer för framtiden... tja... det rullar väl på. Långsamt.

Annars så har jag ont i ryggen. Det går väl över det med. Så småningom. Mina nya beslut gällandes kuddar har i alla fall avhjälpt axlar och nacke något... så jag kanske kan hitta på något smart för min rygg med.

*tillbaka till matlagningen*

En regnig dag

Vet inte riktigt... får lite olika budskap från olika delar av mig själv. Promenera? Diska? Läsa? Film? Jag känner en otålighet, ett ofokus. Vet inte riktigt... kanske är det bara att jag saknar Erik. Eller...? Det är en regnig dag, och luften är frisk.Annars är det mest påtvingad avhållsamhet som gäller, påfrestande paus. Det ena funkar inte på grund av det, det andra får vänta tills den och den... jaja. Något att förströ sig med finns det alltid.

Ännu en dag...

Solen skiner, och mina planer för dagen har väl gått sisådär. Första punkten på dagordningen var att ta det lite lugnt, och det har jag i alla fall gjort.

Nåväl.... ska väl få lite mera gjort också... en liten promenad... diska lite... sånt.

Och så är det ju en dag imorgon också!

Känner mig faktiskt rätt nöjd med tillvaron ändå.

Vad dagen för med sig

Det blir spännande att se vad som händer idag... om det blir som jag tänkt, eller inte.

Nåväl... jag vet i alla fall på ett plan vad jag vill.

Back in town

Igår kom jag tillbaka till Örebro. Skönt. Och det var en trevlig kväll.

Idag har jag lite planer... lite smått och gott och varierat. Blir nog bra.


Nu är den skickad

Ansökningen jag har lagt ojämförligt mest tid på forumleringar och sådant är nu skickad. Äntligen! Känns riktigt skönt... nu är det bara att se vad som händer sedan... har också skickat iväg ett par andra ansökningar idag. Känns rätt bra, faktiskt. Har lite flyt på formuleringar, och jag tror faktiskt på det jag skriver (är ju inte alltid man gör det). Så där ja... *letar vidare* Vad för jobb ska vi ta nu?

Blåsigt och dannt

Jaja... jag skulle ju kunna dra på långbyxor...

I alla fall så var mamma och jag ute med Freia och spårade uppe vid Idåsen idag. Det var roligt. Så mycket iver i henne, och vad duktig hon är. Jag hade gått lite väl nära sjön, så det förvirrade lite (kastvindar), men Freia lyckades ändå. Det är verkligen något hon är bra på, och tycker är kul. Och det är härligt att se en hund ge sig hän och arbeta. Känns riktigt, riktigt bra.

Nu är det åter till jobbsökandet som gäller... så ja... *åter till verkligheten*

Nu är de hemma igen

Mamma och pappa är tillbaka. Så jag ska vara lite mera social igen. Tror jag, trallalla.

Imorgon är det måndag, och jag föreslog för mamma att vi skulle ta ut Freia och spåra. Och tisdag blir det Kungälv. Onsdag tänker jag åka tillbaka till Örebro... har dock inte beställt biljett än. Ska göra det...

Besök

Trevligt med en visit idag. Becks kom förbi, och vi hade en lugn dag. Lite äta, lite promenad, lite bada, lite mera äta... och så klia Freia förståss. Jag är nöjd med dagen, skönt att få lite sällskap, och återupptäcka hur vackert Gräfsnäs är.

Nu ska jag dock stänga ner här, för det hänger åska i luften.

Kvav dag

Det känns lite som att det är alla väder på en gång. Och jag oroar mig väldigt för att det ska bli åskoväder. Försöker ha ett öra på att lyssna efter sånt.. .samtidigt som jag gör det jag borde... Freia och jag har det rätt trevligt tillsammans. Busar lite... går på promenader... jag ger henne mat och ja... det känns rätt bra.

Har dagens planer helt klara för mig... dock har de blivit lite försenade. Jaja...

Allt ordnar sig. I sinom tid.

Det är fortfarande en bra idé att spana in
UHs blogg

I vackra Gräfsnäs

Igår var åkdagen... jag packade på morgonen (och fastnade lite lätt i ett träsk, men lyckades slita mig), tog bussen, tåget... mamma mötte på stationen i Alingsås, och sedan var det Willys och så hem. Och lamm till middag! Gott! Och annars en lugn eftermiddag/kväll.
Idag. Tja... jag vaknade och kände att halsen var... inte ok... har fortfarande inte lyckats lista ut hur och varför... och det är svårbeskrivet. Jaja. Har ätit frukost och sånt... gått med Freia. Sitter nu och skriver vid datorn (inkopplad utomhus såååå skönt). Ska snart fixa mig lunch. Eftermiddagen blir till att skriva mera... fixa middag till mig, och ge Freia hennes... en till promenad... och tja... ta det lite lungt kanske. Är så skönt i Gräfsnäs!

Ska kolla lite på tåg tillbaka till Örebro också... så jag vet...

Idag bär det av

Hem till Gräfsnäs!

Och soligt är det också... vilket är lite synd, för det var inte så jag planerat det, men annars är det väl rätt bra.

Packa... fixa... åka...

*vinkar*

Och jo... dagens tips är
http://uhbloggar.blogg.se/

Och jag som hade räknat med att Erik skulle komma hem i helgen

Inte för att det egentligen spelar någon roll, eftersom jag ändå inte är här... men det hade varit trevligt att ... jag vet inte. Strunt samma.

Det blev lite syjunta i alla fall. Inte blev det så mycket gjort dock... och nu funderar jag över andra möjligheter än de jag tänkte på förut. Volang? Iof... det finns många möjligheter. Och jag har lite idéer när det gäller foder. Hmmm... kan nog bli bra.

Och vi har bestämt tid för nästa rollspel. Det är riktigt bra. Fast mamma blir nog besviken när jag talar om när jag tänker lämna Gräfsnäs. Och så bör jag fundera över resten av sommaren... måla i färger. Få med vad som är viktigt och väsentligt, och vad som inte är det... och hur jag ska få ihop...

Jag bara spånar. Och så får vi se på vädret om det blir någon kaka. Och skafferiet.

Förbannade SJ

Har nu lagt ungefär en timma på att försöka ta mig genom SJs hemsida. Försöker jag att använda mitt PRIO-kort och vara ungdom så finns inga biljetter. Försöker jag att använda mitt PRIO-kort och vara vuxen så kostar biljetterna 0 kronor. Det tror jag inte på, så det vågar jag inte boka. Försöker jag att använda mitt PRIO-kort och boka kostar biljetterna flera hundra, och det ska de inte göra på den lilla sträckan. Så då ringde jag SJ för att fråga vad problemet är. De har naturligtvis ingenting hört, så det slutade med att jag bokade en vanlig sistaminutenbiljett. Nu ska jag ringa SJ igen, fast på ett annat nummer, och se om de kan lägga till de där poängen. Och om det finns andra förklaringar när jag pratar med en annan person... Spänningen är oliiiiiiiiiiiidlig!Edit: Naturligtvis hinner det förbannade telefonnumret stänga sin sluss. Och naturligtivs är det två minuter in i knapptryckandet som man meddelas om det... *morrar*

Dagens lästips

Nu börjar de komma igång ordentligt, där borta i Almedalen, och det börjar bli roligare att läsa, så idag passar jag på att länka till två bloggar. Det är UH:s blogg, och SDU:s blogg. Enjoy!

Dagens planer...

Tja... det finns så mycket man skulle kunna göra... det finns så mycket man borde göra.

Dagen kommer i alla fall innehålla några av följande saker:
* Söka jobb
* Badkarsbad
* Minska diskberg
* Baka scones
* Syjunta - om tjejerna kommer förbi, annars blir det bara sy
* Städa...

Ja, lite sånt, helt enkelt... och så ska jag boka biljett hem.

Ett forumrace senare mår jag rätt bra

Men det är nog bra att jag inte gav mig på att skriva det här inlägget när jag väl lyckades slita mig från forummet vid typ... kanske kvart över 2. Jo, på natten.

Idag är planen att söka lite jobb och sånt, samt prata med lite folk... och så...

Och det regnar, vilket gör mig på gott humör. :-D

Uttråkad dag

Har känt mig uttråkad större delen av dagen... inte gjort så mycket känns det som... framförallt har det varit många timmar som jag bara... väntat bort. Har dock gjort lite vettigt. Minskat på diskberget. Handlat lite. Haft ett envishetskrig på ett ställe på internet. Funderat på vad jag ska sy härnäst. Läst lite. Spelat en del. Sett på ett par TV-program och en film. Pratat med min bror. Tappat bort skjutsen hem. Funderat över vart vissa individer tagit vägen. Småpysslat lite... tja... inget vettigt, eller väldigt lite vettig på en hel dag. Tur att det är söndag. Tänk på vilodagen, så att du helgar den. Levande ljus... Regnsmatter mot fönstret. Mörker.

Sånt är livet.

Gräslig gräsänka

Mår egentligen pyton. Har en eller ett par teorier om vad det kan bero på... vätskebrist, gårdagskväll... jaja... och Erik har nu åkt till Uppsala och lämnat mig ensam här. Å andra sidan åker jag till Gräfsnäs på onsdag, så så länge blir jag ju inte själv.

Dagen idag har varit... händelselös. Mest gått omkring och försökt ignorera bort min förkylning. Borde antagligen dricka mer vatten. Borde antagligen fixa middag. Borde antagligen... jajaja... det ordnar sig väl. Det med.

Sånt är livet. Det blir bra. I sinom tid.

Jaha, nu är det här...

Brevet från Arbetsförmedlingen har till sist kommit, dimpit ner i min brevlåda... jaja. Som vanligt fyllt av konstigheter... fredagar som inte är fredagar, mötesdagar som passerades för månader sedan... sånt... kul... så jag följer det som går att följa, och ignorerar resten.

Söka jobb... skriva ner saker... fixa...

Meningsfullt. Jaja...Får skjuts ner till Gräfsnäs på onsdag. Blir bra det. Och idag fyller pappa år! Grattis, grattis, jag ringer ikväll.
I övrigt... intet.

Brevlös

Arbetsförmedlingen... det skulle komma ett brev. Men dagarna går, och det händer ingenting. Jag vill kunna planera saker.
Orättvist. Respektlöst. Varför kan man inte ta mer hänsyn till oss? Jag har bara en tillgång just nu, och det är min tid. *bitter*

Vad finns det att säga?

Det händer inte så mycket om dagarna... jag väntar på brev från arbetsförmedlingen. Än har det inte kommit. Jag fick höra att det skulle komma torsdag-fredag, vilket vore mer logiskt, med tanke på att det brevet bär beröra började i går. Min olyckssyster fick höra måndag-tisdag... vilket vore mer troligt, med tanke på hur lite respekt man har för människornas tid. Men icke... det kom inget brev i torsdags, inte i fredags, inte i går, och inte idag. Det är inte bara dåligt, det är under all kritik. Jag funderar dock, trots detta, på att skicka ett lagom syrligt mail till den där myndigheten. Fast det kanske man kan ta efter att ha ätit... blodsockernivån är synnerligen låg.

Annars har jag lite planer för både det ena och det andra just nu... men allt kräver kommunikation med omvärlden, så det får vänta lite...

Sånt är livet.