Uppdatering?

Det händer mycket nu... jag överbokar mig själv, och får panik när jag inte kan hitta min almanacka. Och jag mår dåligt varje gång jag ser att jag fått ett nytt mail, av rädsla för att det ska innebära mer att göra. Det är inte bra, det inser jag ju själv. Men hur kommer man ur det? Jag vill ju inte vara den som sviker. Och det är ju så roligt. Egentligen.
I helgen var det styrelsemöte med Ungdomsrådet. En tredjedel var borta, och vi hade många tunga punkter på bordet, men roligt var det. Och skönt att få träffa gänget. På lördagkvällen var det bowling inplanerat. Jaja... jag har bowlat typ en gång förut. Var inte särskilt imponerad av spelet då heller. Jag blev glad när jag lyckades få ner alla tio käglorna (dvs en spärr på andra kulan). Men... eh... jag blev mest trött i högerarmen och huvudet. Skrammel och hög musik. Jag ser verkligen inte tjusningen i sporten/spelet. Inte är det särskilt socialt heller, vissa blir kompetitiva, prata med varandra går inte... nä, inte min grej. Men mötet var kul. Får väl se hur de belut vi tagit landar. Vissa skickas vidare till årsmötet, och då blir det mer argumentering... vissa saker ska genomföras rakt av. Och tja... det blir nog bra.
När jag kom hem igår, så gick jag och Erik iväg för att kolla när Louise och Niklas tänkte gå till Suzy och Magnus, vilket visade sig vara ungefär på en gång (med omväg). Sen var vi där, drack glögg, småpratade, och hade det allmänt mysigt. Verkligen den perfekta avslutningen på helgen.
När det gäller eget adventspyntande så har det inte hunnits med än. Inte städande heller, men tja... tänkte sätta igång lite med det nu, och sen pynta... och så. Känns som att det är det som behövs just nu.

Nu har jag gjort det igen...

... planerat in alldeles för mycket. Men det är ju så roligt. Det börjar bli dags att rota i biljetter och sånt... lite surt att vissa är så off på digital kommunikation, men... jaja. Kanske kan overrulea lite... *funderar*

Kroppen säger ifrån big time på min stressnivå. Och det har jag verkligen inte tid med. (Ja, jag hör hur det låter, men det är så det är.) Svullna ögonlock, stel rygg, ont i magen/huvudet/båda... varje dag. Och en konstant trötthet som bekämpas med fokus, te och arga blickar. Sunt, jag vet... fast jag sover i alla fall hyfsat om nätterna, och det är verkligen behövligt. Och jag har bokat in en resa hem till Gräfsnäs, då kan jag koppla bort en hel del i alla fall. Vissa saker går nämligen inte att göra på distans.

För övrigt hade jag en formulering som min MSN-status i morse: "En dag kvar av 25". En dag... det är helt galet, sedan kommer ytterligare en rad organisationer (mestadels företag) sätta en annan stämpel, en annan (pris)klass.

Andas in, andas ut... och se vad som komma skall.

Idag hade vi föreläsning i en datorsal. Inte bra. Alltså... jag förstår det praktiska med det "så här gör man..." och folk får testa, men... *gäsp* Dåligt med syre, jobbigt surr konstant, och huvudvärken är ett faktum. Den ligger aldrig särskilt långt bort nu för tiden. Och jag fachineras ständigt över hur olika folk är på vad som är lätt och svårt. Konsten att skriva in 16 siffror i ett exceldokument till exempel... det tog åtskilliga minuter innan alla var med. Eller konsten att högerklicka. Det är svårt det... *trött och bitter*

På den positiva sidan finns spexproduktionen. Det händer mycket, arbetet rullar på, folk är trevliga. Det känns som att det är en bra stämning. Får hoppas, och jobba för, att det håller hela vägen. Lite farhågor finns, här och där, men jag håller ögonen på dem. Jag försöker hålla en öppen dialog om vissa saker, och vara öppen för andras idéer och tankar. Ledarskap är en konst, tur att vi är två som samarbetar.

Vi hade pysselhelg nu i helgen, med piratfest. Riktigt roligt, både spexpysslandet och sittningen. Och utstyrseln jag valde för sittningen föranledde en hel del kommentarer, särskilt från killarna. Och en hel del av kommentarerna var väldigt... ogenomtänkta. Som i att "jag vill säga något, men vet inte vad". Mona nöjde sig med att konstatera att toppen var ekivok.

Idag trillade flyttkorten ner i brevlådan... får fundera ut vilka som ska få pappersversionen av dem, och vilka som ska få mailversionen. Det blir nog en generationsfråga. Men Erik och jag får prata ihop oss först...

Just nu sitter jag i två styrelser, båda ska ha möte den här veckan. Spexets på onsdag, och UH:s i helgen. En tur till Stockholm blir det även i nästa vecka, men då är det dags för representation. Fast inte för den förening jag brukar representera, utan för den mer galna, mer örebrobaserade. Nå, det blir kul. Logistiken kring det hela kan dock bli... intressant. Men det är mitt eget fel. Och för att jag leker med tanken på att klämma in saker som inte får plats... Det ordnar sig nog när jag väl sätter mig med det.

Det är mycket som händer, helt enkelt, men jaja... det blir nog bra.


Yes!

Godkänd på statistik-tentan. Med tanke på hur lugn jag var innan, och hur självsäker, så hade det varit pinsamt annars. Men nu är det iaf klart, och jag har fått in poäng för halva terminen i ett svep. Skönt att ha det bakom sig. Nästa tenta är om en månad (på Eriks födelsedag), då blir det undersökningsmetodik. Än har jag inte hittat några svårigheter där heller...  Och regressionen... tja... lite mer krävande, men inte direkt konstig.

För övrigt... jag verkligen längtar efter första gången man får höra ett genomdrag med låtar, dvs provföreställningen. Clamour for Glamour, åh, jag älskar den! Visionen, karaktären, stilen... och när texten väl är färdig och godkänd... *stolthet*

En omstart är inte alltid så kul

Jag har jobbat ett tag med ett större stickningsprojekt. Har väl gått frammåt, fast långsamt. Lite ovant att sticka alls, och rundstickor har jag aldrig använt, och de här är nya, så de rullar ihop sig hela tiden. Igår upptäckte jag dock att jag på något sätt lyckats vrida till stickningen, så det finns egentligen inget upp och ner, och det funkar ju inte sen när det färdiga plagget ska användas. Så det var bara att repa upp allt arbete... och börja om. En omstart är inte alltid så kul.

Något annat som börjat om, kommit tillbaka, kommit på nytt... jag är förkyld. Igen är det svårt att andas, svårt att svälja, ögonlocken är tunga och svullna... inte kul. Erik vaknade upp med svullna ögonlock igår, så... *grimaserar* Bra är det inte, på den fronten.

På den positiva sidan så har jag bokat tågbiljetter för en kort tur hem till Gräfsnäs. Så välbehövligt! Kanske kan jag hinna med ännu en tur innan jul, om jag bokar smart... kanske. Lite beroende på familjens Norgeplaner och sånt.

Snart dags att fundera på nyår också...

Och flyttplanerna... jag har idéer om hur jag skulle vilja möblera, men... det var det där med pengar, att köpa nya möbler etc... och de gamla, vad gör man med dem?

Mycket är det som rör sig i mitt huvud. Plugg, föreningar, projekt.... massa kul, helt enkelt.

Intensiva dagar

Det har varit några intensiva dagar nu. Det blir så ibland. Särskilt när alla delar av livet sammanfaller.

Mest hattigt blev det i torsdags. Från föreläsning på universitetet (Regressionsanalys) till Referensgruppsmöte för projektet "Arbetsmarknaden för döva och hörselskadade" (läs mer om det på
UH:s blogg). Direkt efter det så ägnade Louise och jag oss åt seriöst handlande inför vår gemensamma 50-årsfest. Först systemet, därefter ÖoB och Coop Extra. Massa mat, fluffiga bollar och papperstallrikar etc. Och roligt hade vi, även när vi handlade. Hon trött efter jobbet, och jag efter en lång dag av stressande och sånt. Efter handlingen dök vi ner i teknikhuset, sa hej till dekor och kostym som höll på att jobba. Därefter ner i spexförrådet för att hitta smink och kostymer till kulturnatten. "Hade Carter byxor?" undrade jag halvhögt för mig själv, och Louise dog av skratt. Men eftersom karaktären sitter i kläderna menade jag bara att fråga huruvida nämnda byxor egentligen befann sig på den framtagna galgen. Jaja... Efter det stressde vi uppför backen, lämnade in matvaror och annat i Louises lägenhet, och drog till Tallrisvägen för att hälsa på lokalansvariga och hämta ut nycklar, samt möta de som skulle ha lokalen på fredagen, dvs precis innan oss. Teorin i att vi fick möta dem var att de skulle vara mer motiverade att städa, och att slippa att ord står mot ord på söndagen, när det var dags för städbesiktning. Oh well...

På fredagen skulle jag ha haft föreläsning, men jag var tvungen att fixa en del saker privat just då. Dock hann jag med att simma lite med Mona, vilket var både trevligt och nyttigt. Sedan ägnades en hel del tid åt att förbereda för bordsplaceringen till lördagen. Småpratande och sådant med Herrljungafolket, samt Niklas och Louise var inte helt fel. På kvällen var det Kulturnatten, och vi gav oss in till centrum för att se Örebrospexets framförande på Konserthusets stora scen. Teckenspråkstolk fanns, vilket var lite spännande att se. Nu har jag ännu fler funderingar på hur det ska ordnas så det blir mycket bättre i vår. Efter Örebrospexframförandet gick vi till Pitchers och tog "en öl" (dvs slumpvis mer eller mindre alkoholinnehållande dryck). Mycket trevligt.

På lördagen var det då dags för 50-årsfesten, den som varit inplanerad sen någon gång på tidig höst förra året. Den som planerats, diksuterats... och till sist genomförts. På morgonen gick jag över till Louise, och hon, jag och Alice började mecka med placeringskorten. Riktigt roligt. Vid typ halv ett gick jag över till lokalen för att börja med huvudrätten, medan Alice och Louise jobbade på efterrätten i Louises kök. Erik kom och hjälpte mig ganska snart, och det var tur det, för det visade sig att det inte var särskilt städat i lokalen när jag kom. Iiiinte imponerande. Golvet var "kornigt" av grus, och mina strumpor var långt ifrån vita när jag vandrat runt i lokalen. Jag fick börja med att torka av alla bord innan jag vågade ställa ifrån mig något. Erik började med att moppa golvet, eller ja... han var tvungen att göra rent själva moppen först. Jag hackade och skivade rotfrukter i en evighet, och när vi städat, och lagat, och bakat och fixat klart så samlades vi alla i lokalen, och var i princip redo när gästerna kom. Dvs maten var ju inte helklar, men det kan ju inte serveras precis på en gång folk kommer, man måste ju hinna mingla lite också. Menyn var helvegetarisk och totalt laktosfri. Till huvudrätt blev det rotfruktsgratäng och honungsglacerade rotfrukter samt sallad. Till det serverades vitt vin (med eller utan alkohol) och Hallands fläder. Till efterrätt blev det knäckig äpplepaj samt vaniljglass (har var det olika byttor för laktosare och andra). Till det någon form av dessertjox med äpplesmak som visade sig vara vansinnigt söt. Det sjöngs, pratades, skrattades och vi fick till och med ett tal. Presenter mottogs tacksamt och glatt, och vi var i gång till halv fem på morgonen. Sen städade vi, och gick hem för att sova... eller vi och vi... jag var rätt trött vid det laget, så det var Louise, Erik, Fredrik och Julia som städade. Stort tack till er!

På söndagen var det, för min del, dags för en tur till Södertälje. Efter hela tre timmars sömn gick jag upp och begav mig iväg. Jag somnade rätt snart i bilen på väg dit, och mådde rätt bra väl framme i Södertälje. En liten utläggning om Södertäljevisiten finns här, och tja... efter uträttat arbete plockade jag fram min dator för att beställa biljett hem (jag var nämligen lite osäker på hur länge jag skulle stanna). Lite trixande fram och tillbaka, och till sist var biljetten fixad. Började med att skriva ner bokningsnumret. Skulle precis skriva ner de olika anslutningarna när datorn dog av batteribrist. Oups! Tur att jag tog bokningsnumret först iaf. Sen irrade jag runt ett tag i centrala Södertälje i jakt på lunch. Det gick väl sådär... men jag tänkte att det finns nog en pressbyråaffär eller liknande på tågstationen (Södertälje syd) så jag var inte överdrivet orolig. Hoppade på bussen till syd, och tja... jag tycker den där stationens perronger är vansinnigt läskig. Den är ju typ jättehögt upp. På Södertälje syd blev jag dock besviken. Där fanns ett café. De sålde sötsaker och snask. Inget matigt. Då jag inte hade ätit något annat än en skål gröt och en macka på hela dagen var jag vid det laget hungrig. Så jag köpte chips och dricka för överpris, och skickade ett SMS till Erik med förvarning om när jag skulle komma hem, och att jag då skulle vara mycket hungrig. Då var klockan strax efter 15. Två timmar av dåsande senare var jag i Örebro. 12:an missade jag, så jag tog 14 till universitetet och gick uppför backen. Halvvägs började ryggsäcken skava, så jag tänkte ringa Erik för att höra hur det gick för honom, lite uppmuntran på vägen så där... dock inget svar. Så jag tultade och gick vidare. Kommer hem. Finner dörren låst. Och hittar inga nycklar, de hade jag visst inte fått med mig hemifrån nio timmar tidigare. Aj då. Ringer på dörren, och sätter mig i trappen. Då var jag redigt trött.

Idag har jag mest ägnat mig åt återhämtning, vilket har varit välbehövligt.

Nu ska jag leta namn. Och tja... kanske sticka en bit till på mitt projekt. Om man nu ska börja sticka igen så ska det i alla fall vara på något kul... :-P Men jag är nog helt galen. Fast det trivs jag med.

Avkoppling nästa!


Och Gudrun hon är tlöööött

Det har varit väldigt intensiva dagar. Fötterna ömmar och ryggen värker. Men mycket härligt som hänt. Uppdatering kommer när jag inte somnar sittandes... ska krypa ner i sängen alldeles snart...
Kontrakt

Då är det klart. No turning back. Erik och jag ska flytta till tidigare nämnda lägenhet i Rosta. Kontrakt skrevs under idag. Lägenheten i Brickebacken är uppsagd. Inflytt måndagen den 1:a februari.

I övrigt... så händer det mycket nu.

Alltför mycket.

Det kom ett mail...

"Hej,
Ni har blivit nr 1 på nämnda lägenhet, och är ni fortfarande intresserade behöver jag ha ert definitiva svar senast måndag 9/11. Hör av er antingen på mail eller telefon."

Nr 1? Men... då måste man ju bestämma sig. Vill vi ha lägenheten? Vill vi bo i två rum och kök? I Rosta?


Shit! Det är ju helt galet. En sådan flytt skulle innebära så mycket. En annan utgångspunkt. En flytt av jämvikten i bekantskapskretsen. En annan utsikt. Ett annat sätt att leva. Det är ju helt galet. Så mycket att fundera på... och tja... hur gick det här till?
Har ångest!
Nä, lite lekande med små papperslappar och en skalenlig planlösning. Det är lösningen på alla problem!

Så är det!


Uppdatering, om området (hämtat från lägenhetsbeskrivningen)

Området
Rosta, med de karaktäristiska stjärnhusen, var det första bostadsområdet som byggdes utanför centrala stan. De första hyresgästerna flyttade in redan 1948. Idag är Stjärnhusen i Rosta q-märkta, något man förstår när man besöker de slingrande husen som är putsade i mustiga mättade färger.
Området är bilfritt med undantag för bussen Mjuka Linjen. Östra- och västra Rostaparken har stora gräsmattor och sommartid en plaskdamm för barnen.
Rosta har ett eget centrum med bland annat affär. En cykeltur på fem minuter tar dig in till centrala Örebro, vilket gör att hela stadens serviceutbud finns inom räckhåll. Du har också ett vackert promenadstråk upp till centrum utefter Svartån. Området har totalt ca 1 300 lägenheter.

Närområdet
Stjärnhusen är byggda runt Östra och Västra Vintergatan. Alla hus är i tre våningar och byggdes med stjärnform, för att lägenheterna skulle få fönster åt tre olika väderstreck. Lägenhetsstorlekarna varierar från ett till fem rum och kök.Recept som ökar studiemotivationen

Att gå från vrålhungrig till motiverad att plugga... det är förståss lättare när det snöar.

Här är iaf receptet som räddade mitt humör:

1. Tag en stekpanna, diskutera dess möjligheter som vapen.
2. Sätt stekpannan på spisen och värm lite olja i den.
3. Knäck två normala hönsägg i stekpannan (se noga till att båda gulorna är krossade), och ös över örtsalt.
4. Vänd på äggen, ös över mer örtsalt och tag fram tre skivor grovt knäckebröd.
5. Bred knäckebröden med smörgåsmargarin och kaviar och dill
6. Stjälp upp äggen på knöckebröden, tag en kniv och dela äggen längs de skåror som bildas mellan brödskivorna
7. Ät glatt dina mackor.
8. Börja plugga!

Och det snöar! Det är så vackert! Och ljust!

*älskar vintern*


Funderingar och planeringar
Jag har mycket tankar som snurrar runt i huvudet. Mycket att fundera på. Dels är det planeringar för hösten, våren, sommaren... (vinter? Mja, kanske)... och tja. Det hoppar mycket. Än är det spexet som upptar mina tankar, möten, händelser, saker att ha koll på. Sen kan det vara studierna... har en tenta på fredag... hmmm... Så är det familjen, när ska jag hinna åka hem, och kan jag stanna länge nog för att hinna träffa folk i trakten? UH tar en del plats, och i mailboxen tar den ännu mer plats. Det är helt enkelt... mycket.

När det gäller sommaren... ska jag testa det där spännande fenomenet lajv. Det är helt galet, men... det finns så mycket potential. Man kan bara vara på ett ställe åt gången, så... en del spännande effekter kan det få. På mitt övriga liv. En del planer ligger hyfsat fasta, fast ändå... det är mycket nu. Mycket att fundera på. Mycket att planera.

För övrigt införskaffade jag en kalender för 2010 igår. Den hade jag behövt ha för länge sedan.

Prioriteringar... städning och studier. Borde tvätta... borde... uff.

Ikväll är det styrelsemöte hemma hos Erik och mig. Blir nog bra. Får bara hoppas att jag hunnit jaga bort huvudvärken till dess, annars får jag knarka mig fram. Det blir det nog bra beslut av... jaja, jag brukar inte bli hög på vanliga värktabletter, så det ska nog inte bli några större problem där.

Nästa vecka ska vi ha prod.möte. Det blir nog bra det med... just nu är det mycket funderingar. Prioriteringar. Boka om? Tja... det går det med!


Så jag ägnar mycket tid åt att krafsa ner saker jag behöver komma ihåg.

Det blir nog bra.

I sinom tid.

Pysselhelg

Det är klart att det är kul med pysselhelg... men. Jag är allt bra trött nu, och imorgon är det ännu en dag. Frammåt kamrater! Mot ett mål av ... ja... :-) Det är i alla fall en väldigt trevlig stämning med många duktiga och ödmjuka medlemmar. Jag försöker hålla ett vakande öga på framstegen, spana efter varningstecken, uppmuntra människor och vara allmänt producentig. En märklig känsla. Men... "allt ordnar sig, bara man är fantastisk". Så, det är klart det blir bra :-)

Let's go for it!