Gott nytt år
Imorgon, då är det 007. Vad ska det året innebära, vad kommer att ske?

Jag vet att det kommer bli förändringar. Jag tänker mig som 2002, ett år då mycket hände, ett år då mycket förändrades. För mig.

 Så ett GOTT NYTT ÅR till er alla där ute!


Kallt och huttrigt  Hela familjen har varit i Norge i två dygn, och hälsat på släkten. Trevligt, förståss, men nu är båda mamma och jag förkylda. Och huset är utfryst. Ingen som varit här, då blir det kallt. Men det eldas för fullt, så snart kommer nog värmen att sprida sig.

 Som sagt, har varit i Norge ett par dagar.

 Åkte tidigt i onsdags morse för att komma tidigt fram, samt ha mycket dagsljus att köra i. Särskilt som pappa fortfarande envisas med att köra hela vägen själv. Han litar inte på min bror och min mor. Jaja....

 Kom upp vid två tror jag... eller frammåt tre? Vet inte riktigt. Vet dock att vi var i Mellerud halv tio, för då hade inte systemet öppnat, och vi skulle ju handla vinare åt mormor. Handlade dem i Åmål istället. När vi kom till Charlottenberg upptäckte vi att de har systemet på köpcentrerna de smäller upp där... så en annan gång hoppar vi nog över Åmål. Eller åker förbi snarare ;-)

 Tänkte på det när vi lämnade Charlottenberg, gränshandeln frodas ju. Men vad händer om svenska kronan blir starkare än den norska? Då är det nog enklare att helt enkelt flytta gränsen :-D

 Igår var pappa och jag en tur in till Hamar på förmiddagen. Var rätt trist, ingen av oss hittade något, ingen rea, och inget folk. Och så var det kallt. Mest spännande var väl att vi blev förföljda av en lastbil.

 Sedan var det kaffe hos Mari, och så....

 På kvällen var Gunnar, Kristian och jag på bio. Mormor spanderte. Vi såg Déja vù. Intressant... men jag kan inte låta bli att fundera på vad som händer med dem som inte... ja, ska inte förstöra filmen, kan ju hända att nån vill se den.

 Och idag har vi alltså åkt hem igen. Till Gräfsnäs. Och trötta är vi till mans. Och jo... mamma och jag var ju på mellandagsrea inne i Alingsås. På annandagen. (På Anna-dagen, på annandagen, eller på någon annan dag?) Mamma har alltid hört från sina kollegor om alla fynd man hittar då, men vi brukar alltid vara i Norge. Trysil eller Stange beroende på hur länge ledigheten varat.... Så mamma och jag åkte in för att kolla runt lite.
 Vilken flopp. Bara ett fåtal affärer öppna. Och tja... var inte direkt nått att hurra över att hitta i affärerna heller... trist.

 Nåväl. Imorgon blir det resa till Örebro. Det blir bra. Ska se hur lägenheten överlevt, och om disken förökat sig medans jag vart borta. Får sällskap på tåget av Rebecka. Trevligt.

 Nu ska jag lägga ner det här och ägna mig åt vettigare saker. Som att kurerar min sönderskurna hals (så känns det i alla fall).
Gudrun önskar God jul från gröna Gräfsnäs
  Egentligen... jag vet inte... jag kan inte riktigt bestämma mig för om det är tragiskt att sitta framför datorn på julafton. Men vad ska jag annars göra? Själva julfirandet börjar ju först sen. Och Gunnar lånade mammas och pappas nya dator för att rota runt på internet. Varför skulle inte jag?

Och det blir ju i alla fall ingen riktig jul. Riktig jul firas i Norge. Sitter här på mitt rum och tittar ut över de gröna gräsmattorna och den vackra blå himlen. Men det känns fel. Jag vill ha snö till jul. Ett vackert vitt täcke över marken. Som omhuldar världen och gör den mjuk och glittrande. Som ger landskapet en annan framtoning. Och vitt... oskuldens färg. *saknar*

 Men det blir nog bra ändå. Det blir julmat, julklappar, julgran.

Men det blir ingen kyrka. Ingen släkt.ingen snö.

Jag vet inte. Det känns konstigt.

 Men julen är julen. Och jul är det bara en gång om året.

 Så därför, mina vänner, önskar jag er en riktigt
GOD JUL.Hemma är där man känner sig hemma, eller Hemma är där man alltid är välkommen

  Jag vet inte vilket av det som är mest sant, men just nu lutar jag åt det senare.

 Är i Gräfsnäs nu. Skönt att vara hemma. Var rätt skönt igår... kom med tåget från Örebro. När tåget är på väg ut från Laxå (försenat, förståss, det är ju SJ) ringde pappa och frågade om jag ville ha skjuts hem. Jag svarde att han skulle åka utan mig, eftersom man ju aldrig vet när tåget kommer fram, och jag ville inte att han skulle vänta i onödan. Dessutom går bussarna hyfsat bra. När jag väl kom till Alingsås visade det sig att tåget bara var sju minuter försenat, vilket gav mig drygt 20 minuter att gå de stackars metrarna till bussen. Höll på att gå förbi rätt refug, för jag är så van att ta 500. 560 skulle det ju vara :-) Tror det är första gången ever som jag gjort det misstaget. Ingen skada skedd dock, dels gick jag aldrig för långt, och dels så hade jag gott om tid.

 Tog bussen ut till Gräfsnäs och kom hem. Det första som händer är förståss att Freia hoppar på mig (i den bokstavliga meningen, inte den bildliga). Kramar pappa och hittar mitt rum fyllt av datorer och deras tillbehör. Ja, datoRER. Två stycken för att vara specifik. Det har just uppdaterats här i huset.

 Så ringde Gunnar. Han frågade om jag ville ha skjuts hem, för han hade hört att jag skulle komma nånstans mitt på dagen. :-) Att jag redan var hemma spelar ingen roll, det är tanken som räknas. Och jag kände mig väldigt välkommen hem i alla fall. Och Gunnar kom ut till Gräfsnäs för att äta middag med pappa och mig. Efter middagen flyttade jag över datorerna till Gunnars rum, för han kommer inte förrens på lördag. Pappa har lovat att trolla bort datorerna tills dess. 

 Mamma kom hem efter jobbet. Det är så trevligt att träffa familjen, att gå mot jul...

 Idag har mamma och jag varit ute med Freia i Erska lunde. Mysigt. Först la vi spår, så gick vi en sväng runt elljusspår, förbi förskolan och scoutstugan och allt. Mysigt att se hur lite som förändrats, och vad som faktiskt har förändrats. Lite av det iaf. Så fick Freia spåra. Hon är bra duktig, när hon väl kommer igång syns det på hela henne, och på långt håll. Målmedvetenheten STRÅLAR verkligen ut ur henne. Vackra hund. Men jobbig ;-)

 Kärlek, kärlek.

 Jag saknar Erik förståss, men annars är allt bra. Jobbar på med min uppsats.

 Det blir bra.

 Nu tillbaka till allvaret.Bra, dåligt, stressigt  Japp, så är det. Bra: jag har fått G på metoddelkursen nu. Tack och lov

 
Dåligt: För mycket disk på diskbänken, och för lite i skåpen.

 Stressigt: Måste fixa en massa saker idag, eftersom jag lämnar stan imorgon.

 Bra: Jag ringde mormor igår, och vi pratade lite. Verkar vara bra med henne, och hon ser fruktansvärt mycket fram emot att vi kommer.

 Dåligt: Jul och nyår utan älskling. Men jul med familj, och nyår med vänner, så jag överlever väl.

 Stressigt: Uppsatsen, alltid uppsatsen.

 

 Ungefär så här ser mitt liv ut. Känslorna pendlar, och mycket som händer.

 Ska nog försöka ta det lite lungt nån gång under dagen med.

Grattis älskade Erik
Ett fyrfaldigt leve för Erik som blir 25 år idag.

Han leve:

HURRA!
HURRA!
HURRA!
HURRA!

Erik

Var mycket trött igår  Att gå upp 6 på morgonen efter en spexfest är ingen bra idé, särskilt inte om man inte fått sova. Men man måste ju hinna tåget....

 Tillbringade själva dagen i Stockholm. På UH:s kansli, förståss, för vad kan man annars göra i Stockholm? :-) Vi diskuterade årsmötet, och bestämde en massa saker. Jag tror det kommer bli bra. Bara vi får tag i de där inflytesepunktsansvariga. Vem sjutton kom på ett sånt långt namn? Tror vi kallade dem allt möjligt utom det. Jaja, det blir nog bra, som sagt.

 Väl tillbaka till Örebro tog jag bussen direkt till Studentgatan för Cissis fest. Lägg märke  till att vi var framme vid åtta på kvällen, och att jag knappt sovit alls innan. Så när jag kom förbi en korridor där det stod jägermaister (eller hur det nu stavas) över hela sidan gick jag in där. Kände med en gång att det var fel, så jag vände rätt snabbt och ringde Cissi för att fråga vilket nummer hon bodde på egentligen. Så gick jag dit i stället. Blev mycket roligt, många, många felhörningar från mig. Som sagt, jag var mycket trött. Allt från Love och incest till ja... allt möjligt. Det var alltså ingen som sa incest på riktigt, bara jag som hörde det. Som sagt, mycket roligt.

  En annan kul grej med julfesten (återknyter till den) var att baronen som bjudit in oss blev mördad (efter att ha avskedat hela bruket). Mördaren gick sen runt med gröna fingrar resten av kvällen (undrar om han har fått bort det nu). Giftet färgade av sig :-D

 En mycket bra helg, helt enkelt.

 Idag är det mera spex som gäller. Först manusuppläsning och så styrelsemöte. Jag hoppas att Markus och Josefin kommer, för jag behöver deras signatur på protokollet. Annars ska det bli roligt att se hur långt skådisarna kommit med repandet etc...

 Och vissa saker på styrelsemötet blir också spännande.

Glömde ju en sak i min utläggning nedan Fick skjuts hem av min fantastiska granne. (På inrådan från hennes trevlige pojkvän)

 Som en "bonus" hamnade alltså en vargkostym i bokhyllan på vårt sovrum. Den som varulven kom i. Får väl se hur Erik reagerar när han faktiskt får se den. :-D

God morgon, god mooooooooorgon Inte för att jag hör några fåglar sjunga glatt, och inte vågar jag göra det själv heller. Erik har ju gäster i vardagsrummet.

 Festen igår var rolig, och levde i stort upp till förväntningarna. Det var roligt när varulven var på besök, men kvällens höjdpunkt var nog julbocken med julklapparna :-) Den där Sasquatch-rocken... den har varit med om mycket. Mycket faschinerande när man kunde se långt upp över de håriga innanlåren på julbocken i rockens glipa. Och Frida och jag hade en liten debatt om vad som dolde sig under rocken liksom högre upp. Hörde Per säga nått om kalsonger senare på kvällen, så det var nog så.

 Gick hem rätt tidigt. Var trött och skulle upp tidigt nu då... hade egentligen velat stanna längre, men, men.... åkte iaf halv ett. Erik och hans kompisar kom ett par timmar senare, och sedan dess har jag väckts lite då och då av något som låter som kaskadkräkningar. (Då man tänker KASTA upp) Inget som någon rår för givetvis, men jag hade behövt en mer ostörd sömn. Kan inte säga att jag är överdrivet pigg nu. Fast det kunde vart värre. Hjärnan är iaf påslagen. Och jag kan snozza lite på tåget.

 Sen blir det Stockholm och planera årsmöte. Ska bli kul. Och ikväll blir det en fest till.

 Och på onsdag åker jag hem för julen.

 Livet är härligt!

Julklappar Det mesta är inhandlat, och även ett par födelsedagspresenter. Känner mig dock väldigt fattig, och så har jag min bror kvar. Lyckades inte hitta något som dög till Gunnar. Vad ska jag köpa? När ska jag hinna det?

 Idag är det plugget som gäller. Ska skriva på uppsatsen riktigt flitigt.

 Och ikväll är det fest! DET ska bli riktigt roligt. Efter den fantastiska dödssyndsfesten som utspelade sig på min födelsedag och de små teasers som kommit från vårt härliga klubbmästeri har jag sjukt höga förväntningar på kvällens begivenheter. Och jag tror de lever upp till dem. Oj, oj, oj. Vi ska nog inte prata om hur inte pigg jag kommer vara imorgon när det är dags att åka till Stockholm. Jaja, jag får väl dåsa lite på tåget. Det ger sig.

 Och det ska bli kul imorgon med, fast på ett annat sätt. jag gillar att träffa grabbarna och Sara. :-) Och så ska jag kräva Chrille på lite pengar. Det skadar ju inte heller ;-)

 Och imorgon kväll är det också fest. Hos Cissi, som fyller år. Min plan är glasklar, och jag gillar den. Det finns kärlek och omtanke, och kanske kan jag lyckas slå in lite mod med. Tror hon behöver det. Talar inte om vad det är... man vet ju inte riktigt vem som läser här när de inte lämnar några spår.

 Hursomhelst.

 Nu ska jag vara duktig med jordgubbssoppa till.

 Julen är härlig, biljetten hem är bokad och trillade ner i postfacket idag.

 *kram*

 

Glögg - gott


 Men att dricka upp en hel flaska på två personer är faktiskt ingen bra idé Erik.

 Men mysigt är det.

 Nåväl... snart gå och lägga mig. Det är ju en dag imorgon också. Med fest med mer.

 

Full fart hela helgen  Jorå... så är det.

 Fredag: Julfest. Det kommer bli alldeles strålande bra. Mmmm.... ser fram emot tomtar och troll och traditionella inslag.

 Lördag: Möte med stadgegruppen, eller organisationsutkottet, vilken grupp som nu är vilken nu för tiden. Till och med Peter är förvirrad i sina mail. Hur som helst så ska vi planera årsmötet.
 Och så Cissis fest.

 Söndag: Manusuppläsning och styrelsemöte med spexet.

 Från spex till UH till spexet igen alltså.

 HÄRLIGT!Ett lämmeltåg av ÖBOgubbar
 Jag menar, seriöst Hur många behöver de vara för att kolla på en vattenmätare egentligen? Först kom det in tre. Och sedan ropade de in ännu en! Och det stod en tre-fyra stycken och trampade i trappuppgången.

 Kan säga att det inte var helt lätt att koncentrera sig på uppsatsen då. Tog tillfället i akt att ta en liten paus.

 För övrigt. De skulle börja kvart i nio på morgonen, de kom nyss, lite innan tre på eftermiddagen. Jaja...

 Och så....
Och så lite nedräkning:
Dagar till Eriks 25-årsdag: 6
Dagar till julafton: 12
Dagar till spexpremiären: 81
Dagar till min 25-årsdag: 713

Livet är fullt av kärlek  Jordgubbssoppa och så Erik.

 Plötsligt kändes allting så bra.

 Kanske är värt det ändå.

 Kärlek, livet är kärlek.

Inkompetenta idioter Jag menar, seriöst. Hur svårt kan det vara?

 Jag har ett kollinummer, det står mitt namn på paketet, men får jag hämta ut det? Nej, nej. För på paketet står det 2/2. Alltså att det ska finnas två paket. Men varför skulle det göra det? Det finns inget annat som tyder på det. Och det finns inget annat paket där. Men inte får jag hämta ut paketet. *muttrar* Jag ville ju ha!

 Är på dåligt humör, helt enkelt.

Och så lite nedräkning:
Dagar till Eriks 25-årsdag: 8
Dagar till julafton: 14
Dagar till spexpremiären: 83
Dagar till min 25-årsdag: 715

Vackert väder
 Solen lyser, blå himmel. Känner mest för att gå ut och gå, gå, bara gå. Men jag har ju en uppsats att arbeta med, och inte all världens tid direkt. Så det är väl bara att bita i sura äpplet. Nåväl... det ordnar sig. Det går frammåt i alla fall. Ska bli skönt sen när jag är klar med tråkböckerna. Jaja... det måste göras. Lyssnar på musik, hopp från Chess till Phantome of the Opera till diverse spexproduktioner och annan musik jag gillar. Har ställt in den på slumpmässig uppspelning. Så då är det helt naturligt att hoppa så där.  Det finns så mycket bra musik. Och så har det den fördelen att det maskerar det irriterande borrandet. Inte det att det är jobbigt så som det har varit. Nä, just nu borrar de en bra bit bort. Tillräckligt nära för att jag ska höra och känna igen ljudet. Men tilräckligt långt bort för att jag ska slippa mina gula hörselskydd. (Var ett tag sen jag nämnde dem.. de gula... saknat dem?)

Nåväl...

Igår hade Erik och jag lite mys med Glögg och så... och så bjöd vi in grannarna under. Mycket trevligt. Och glögg är gott.

Och så lite nedräkning:
Dagar till Eriks 25-årsdag: 11
Dagar till julafton: 17
Dagar till spexpremiären: 86
Dagar till min 25-årsdag: 718

Så så är det.När lågorna slickar upp över hela tändaren  Visst för att eld är vackert, men nån måtta får det vara.

 Var igår när jag hade ljusdille. Oroa er inte, jag brukar ha det så här års, och det är ingen fara. Näst intill normalt skulle man kunna säga.

 Nåväl... ljus, ljus, ljus överallt. Mest värmeljus förståss. I vardagsrummet har granen och tomten fått flytta in, och med dem har varsitt värmeljus tagit slut, så nu har de fått nya. I vardagsrummet bor också adventsstjärnan, samt de värmeljushållare som bott där hela året. De blå.

 Och på vardagsrummsbordet bor det två glitterljus och ett som luktar äpple. Trevligt.

 I köket har adventsljusstaken flyttat in. Och den andra ljusstaken har fått de lila ljusmanchetterna och lila ljus, det är ju advent. Det var när jag skulle tända dessa ljus som hela tändaren fattade eld. Var ju inte riktigt vad jag tänkt mig som man säger så...

 Men men... Erik slängde ut tändaren på balkongen. Det blir nog bra.


 Hur som helst. Idag är det ordning och reda... typ.


Nytt mod. Tillförsikt.  Om jag ringer till mamma och gråter så ordnar sig allt. Konstigt det där... men så är det.

 Ska skriva n, men har lite problem med orken. Vinter....

 VILL HA SNÖ.

 Får väl roa mig med julpyntning istället. Hängde bara upp adventsstjärnan innan jag åkte.

 Helgen var trevlig. Vi traskade runt på Liseberg i regnet. Sedan gick vi en snabbis på Nordstan. Och så julbord med Knuten-folket. Trevligt. Men maten... *grimaserar lätt* kan inte säga att jag är imponerad. Och då hade jag också väldigt låga förväntningar från innan. För ärligt talat, den svenska julmaten är väldigt trist.

 Mamma plockade upp mig i Alingsås.

 Och igår hade vi födelsedagsmiddag alla fyra. Mysigt. Jag beställde Tacos. Med Tsatsiki. Vet att det inte är det självklaraste tillbehöret. Men jag ville ha det, och det var min födelsedag som skulle firas, så då blev det som jag vill. Gott blev det i alla fall.

 Idag har jag varit på Meco. Blev alltså en tidig morgon.

 Nåväl... får väl försöka fokusera lite... eller?

 Kanske senare. Vill ta det lugnt nu. Se lite TV eller nått.

 Så får det bli.God morgon

God morgon alla små söta barn. Sovigt gott? Och länge... *gäspar stort* Vad gör man inte för föreningen i väster...? Knuten, here I come!


 Återträff efter lägret i somras. Ett roligt läger. Jag var ledare och föreståndare. Hoppas det blir fler i sommar.

 Och jag längtar till jul. Fattar ni att det bara är 22 dagar kvar idag? Jag lääääängtar. Lugn med familjen. Precis vad jag behöver.

 Nä, dags att fixa det sista innan bussen till tåget går. Vill ju inte missa tåget till Gbg. :-)