Midsommar

Midsommarafton blev fantastiskt trevlig. Till vår midsommarlunch kom det 14 personer (varav en bäbis), och alla tog med sig lite av varje bland ingredisenerna, och resultatet blev ett riktigt härligt överdåd. Sill och färskpotatis, vitlökssmör, gräddfil med gräslök, köttbullar och prinskorvar, nubbar av flera sorter, mozzarellagojs, nybakat bröd och ägghalvor dekorerade med kaviar. Mmm, massa gott! Därefter hade vi kaffe, te, jordgubbar och nybakade bullar. Frammåt eftermiddagen/kvällen körde vi grillning, och då dök det upp ännu fler härliga människor. Alltihopa i strålande solsken, utspridda på filtar i gräset framför vår lägenhet. Det är så mysigt att ha en park utanför farstutrappen!

I natt har det varit en annan historia, jag vet inte hur många gånger jag vaknat av att inte kunna andas, för att snor täppt igen näsa och hals. Massa turer upp ur sängen för att snyta mig har det i alla fall blivit. Och ögonlocken är svullna och svider. Synnerligen obehagligt. Hej förkylning. Jaja, skönt att den bröt ut först efter att vi haft en härlig midsommaraftonsdag i gröngräs och solsken. Med lite tur hinner jag också med att besegra förkylningen innan jag ska ut i skogen och testa lajv.

Sammanfattning:
Midsommarafton: stort plus
Midsommardagen: förkylningsminus


Har minglat med US. De hade filmvisning av...

Har minglat med US. De hade filmvisning av de filmer som tagits fram om Funktionshinderkunskap. Mycket kul att se, lite spännande med syntolkad version. :-) Trevligt var det i alla fall!


Vilken solskensdag! Solen gassar från en ...

Vilken solskensdag! Solen gassar från en klarblå himmel, och jag känner i hela kroppen att jag inte är gjord för den här sortens temperaturer. Kall nordbo... viking. Nu är jag i alla fall på väg till Stockholm för att mingla med US, Unga Synskadade. Det ska bli jättekul!


En arbetssökandes vardag

Igår var en bra dag. Jag hade äntligen sovit ut, på min nya madrass, som är jätteskön, så jag jobbade rätt effektivt. Jag skrev tre ansökningar till olika jobb här i Örebro, som jag vill ha! En fick jag dock inte iväg pga att länken var trasig. Trist. Dessutom hann jag sortera ut ett antal fler annonser som kan funka att söka. Jag hann sy en bit på mitt lila projekt. Jag hann fixa med en stor mängd mail. Sånna är det alltför många av... mail alltså.

Så jag söker jobb, jag småpysslar, jag fixar, jag mailar, jag skriver... och jag får gjort rätt mycket. Men ganska lite av varje sak. Nå, igår var en bra dag, så idag känner jag mig peppad att fortsätta jobba på. Det finns mycket på att-göra-listan, men... det bockas av efter hand. Och det känns som att min nuvarande tidsplanering kan tänkas hålla.

Idag... tänker jag gå till apoteket och hämta ut en ny akutmedicin. Jag ska också kolla på en annan sak tror jag... och så... söka jobb, skriva mail, sy... Det finns även en tanke om picknick... men med tanke på förmiddagens åskskurar (höga dunder och smattrande regn), så får vi nog satsa på bänkar eller innomhus. Blött gräs är liksom inte så lagom mysigt att sitta i.

Håll gärna några exta tummar, så jag kan komma på intervju, få ett jobb... och börja bidra till samhället. Jag vill, jag kan, jag ska!

Teckenspråk - ja!

SVT har meddelat att de tänker sända teckenspråkstolkning av det kungliga bröllopet på sin hemsidan. Så här skriver de:

Det är bra att mer TV teckentolkas. Jag är dock kluven till att det handlar om just detta bröllop. Jag har tidigare i min blogg skrivit om ämnet, i ett inlägg. All denna massmediala storm omkring bröllopet, och vad man får eller inte får göra, vem som ska vara med, varför vissa inte ska det... Känner brudparet ens alla som kommer på deras bröllop? Har de träffats?

 

Nåväl SVT ska i alla fall ha plus i kanten för att de har med teckenspråkstolkning. Så jag rekommenderar att alla intresserade går in på SVT:s hemsida, och följer bröllopet där. Och titta gärna på teckenspråkstolkarna också, ifall det finns någon liten räknenisse på SVT så är det bra med många klick, så att de märker att intresse och behov finns för teckenspråkig TV. Ni som inte är intresserade av bröllopet kan helt enkelt fortsätta ignorera hela balunsen efter bästa förmåga.

 

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant.

Vem börjar spela musik klockan ett på natten?

Detta inlägg skickades från min mobil först, men det verkar ha försvunnit i hanteringen, så jag gör ett nytt försök här. 6.45

Jag kan inte påstå att jag sovit så gott i natt. Ojämna flöden av musik, och fulla människor som sjunger...
Nåväl, nu har jag gett upp sovandet, och är uppe och igång. Dagens plan är att åka till trakten utanför Karlskoga på bygghelg, dvs lajvförberedelser.
Inte helt pigg är jag, men... Det blir nog bra. Lite roligt att träffa folk och se vad det blir av saker.
*nynnar* "Wise men says, only fools..." Ja, det är musiken.

Man blir så trött och seg

Jag vet inte... det blir så grått och trist, och humöret blir också grått och trist. Jag tycker det är jätteskönt med regn, för det sköljer bort en massa smuts, pollen, och sånt... men. Det halvmörka utomhusvädret gör att lamporna står på här inne, och jag känner mig... seg.

Idag har inte åstakommits alls så mycket som jag tänkt. Nåväl, tur att det finns dag kvar.

Planer för resten av dagen:
* Söka ett eller flera jobb (har fyra annonser som jag faktiskt är riktigt sugen på att jobben)
* Sätta på knappar på den kirtle som jag för tillfället jobbar på. Oh, den kommer bli så läcker!
* Klippa ut nästa projekt och fundera på nödvändigheten av sick-sack
* Eventuellt lite fållning och sånt på andra projekt...

Så... jorå, det finns att göra.

Erik och jag har för övrigt fått ner den stora byrån i källaren nu. Lite ommöbleringar senare, och vår matkällare ser helt annorlunda ut jämfört med förut. Effektiv förvaring!


Just det ja, idag rekommenderas
sprakforalla.wordpress.com och UH:s blogg.Kom att tänka på den här igen...Idag kom jag att tänka på
den här tjuvlyssningen. Letade upp den, klicka på länken. Människors fördommar... är fördummande. Och humornivån på kommentarerna... säger jag helst inget om.

Död igelkott

Idag hittade jag en död igelkott i gröngräset. Jag såg dess taggar sticka fram bland grästussarna och böjde mig för att titta närmre. Jo, det var en igelkott, med taggarna på ända, och på en sida slutade igelkotten abrupt i en avhuggen yta. Troligt scenario är väl att igelkotten gömde sig i gräset, och sedan blev överkörd av gräsklipparen. En åkgräsklippare har nämligen farit omkring här utanför hela eftermiddagen.
Jag tänker på igelkotten... och jag känner att den på något vis representerar min dag. Det är frestande att gömma sig i gräset när världen knackar på, men faran försvinner inte för det. Och när du blir hittad... nä, jag har inte gömt mig idag. Jag har gjort en massa vettigt, men jag har inte varit särskilt långt utanför dörren. Två gånger har jag gått ut, för att boka tvättstugan, och för att köpa ströbröd. I övrigt har jag sökt olika jobb, snickrat på ansökningar, letat annonser...

hälsoplanet har dagen präglats av allergi. Fruktansvärt svullna ögonlock är irriterande på många plan. Att det gör ont att ha ögonen öppna, att blinka... att det hela tiden kliar... att ögonlocken är ständigt tunga, så det känns som om man ska somna... irriterande på många plan. Också irriterande att det är så svårt att komma åt vårdcentralerna. Ska göra ett nytt försök imorgon.

Imorgon kommer det kyl och frys. Efterlängtat! När vi flyttade in i februari fick vi veta att det är dags att byta kyl och frys här i lägenheten. Sedan har datum specifiserats, och passerats... lite bittert när resten av trappuppgången fick sina, Erik pratade med killarna och de meddelade att vi inte stod med på deras lista. Detta är dock åtgärdat, och nu kommer det! Det ska bli så skönt att bli av med framförallt frysen. Den har haft en unken lukt omkring sig, och det känns så där lagom ofräscht att ha sin mat där. Så jag är glad över att det ska komma nya grejjer.

Helgen som nyss var stavas Spex and love - eller Way out in the woods. Musikfestival i syskonen Carlssons uppväxthem, levande musik, sol, bad, grillning och tältning. Sommar, sommar, sommar. Helt ljuvligt är det, och ska det vara. De är ett härligt släkte, hela Carlsson-klanen!


Solskensdagar

Det är lite farligt, när man kommer till den där perioden där människorna börjar jubla att "sommaren är här". Det strålande solskenet där ute gör det svårt att koncentrera sig på sådan som man måste göra. Men alla måsten där inne gör att man inte är ute och njuter av solen. Resultatet blir stress, ångest och dåligt samvete. Det mesta över alla de saker man inte gör. Jag borde skriva fyra rapporter och lite andra saker. Jag borde vara ute och njuta lite av solen innan den försvinner. Jag borde fixa det och ordna det. Och det jag gör är... otillräckligt. Hade det varit regniga dagar hade jag varit mycket mer effektiv. Nåväl.

Solskenet är i alla fall mycket vackert, och det lyser upp våra gröna omgivningar och visar området från sin allra bästa sida. Precis utanför vardagsrumsfönstret och uteplatsen står gröna träd med knoppande blommor. Solen silas genom lövverket, och det är vackert. Solskensgrönt är en härlig nyans.

Men min att-göra-lista blir då inte kortare...