Let's do the time warp again

Inte blev det mycket skrivet, men en början i alla fall. Och så lite att fortsätta på på lördag. Och så en omstart. Den blir riktigt bra, särskilt om koreografen fastnar för vår idé, och regi förstår hur lysande det är. GO LOUISE, prata på :-)

Hade väl aldrig trott att jag skulle vara besviken på mamma

Hon lovade faktiskt att ringa. Ja, jag vet, jag kan ringa själv, och det kommer jag göra om det dröjer mycket längre. Har bara för livlig fantasi, kan tänka mig hur det låter... har inte fått tag på... inte lyckats med... jobbat... jobbet... och allt bra nog, men... jag finns ju här. I Örebro. Tre timmar bort. Eller ett telefonsamtal bort.

Ytterligare en tidig morgon, ytterligare en tur till Stockholm

Men jag kan gå upp tidigare, om det skulle behövas. Det är inte det att jag är morgontrött, det är det att jag är trögstartad på morgonen. Men ju tidigare man går upp, desto mer tid finns det att vakna innan man går. 5 ringde klockan idag. Räknade inte med så mycket tid, så nu ska jag röra på mig och borsta tänder och sånt. Får väl se hur landet landar. Eller nått. Det blir bra. Det blir det.

Pepp - snön ligger vit över marken

Och det faller mer och mer. Jag gillar snö, jag gillar när det snöar. Julkänslorna dyker upp mer och mer, och jag gör små listor, och drömmer lite.

Känns bra med en positiv början på dagen idag. Försöker låta bli att leta järtecken och annat, men... Ah, det blir bra, det går bra. *förhoppningar* :-)

Idag.

En månad kvar till jul, och ja... Idag.

Stannar hemma

På gott och ont. Men den här helgen ska jag vila upp mig. Ta det lungt. Återhämta mig. Hoppas bara att helgen räcker till.

Det går bra nu

Eller ja, allting är ju relativt. Men jag är rätt nöjd i största allmänhet, och jag hyser förtröstan inför framtiden. Allt blir bättre i vår. En dryg månad kvar till jul, och snart dags att börja pynta och ha sig. Härligt. Och sen kommer nyår, och ett nytt år måste väl innebära nya möjligheter?

Fick en bok med tidningsankor när jag firade födelsedag, den har jag haft mycket roligt åt. Samtidigt som jag kan glädjas över fina kort och uppläggningsfat och sånt. Det är också en anledning till att känna sig nöjd med livet, jag har bra vänner, som är trevliga och som verkar uppskatta mig. Annars skulle de väl inte lägga tankemöda på mig, det finns enklare sätt...

Dagens plan är lite ospecifik, men avslutas i alla fall med stadgeuppdatering hos och med Mariah. Och då lär jag äntligen få läsa det där protokollet. Är lite fundersam över vissa saker. Har lekt lite med tanken på att skriva en motion, men jag vet inte... är det värt tiden och mödan, och kommer min idé att funka med de personer vi har i år? Jag vet inte. En del är jag säker på, andra känner jag inte, och den allmänna känslan... tror dock det ordnar upp sig. Hur stor tro har jag? Är det värt att skriva en motion?

Till den andra föreningen tänker jag defenetivt inte skriva en motion. Men vi har möte i helgen. Ska bli kul. Har en liten tanke med det, ska bara kommunicera med väl valda personer först, och se var tanken landar.

Måste bara avsluta med ett citat från ovan nämnda bok:

"En ny schweizisk undersökning visar att kor som betar på flera tusen meters höjd ger en nyttigare möjlk än de som går på marken."
Gotlands AllehandaFullspäckad helg

Om man klämmer in så mycket det bara går på en helg, minimerar sömnen och ändå missar två hela helgers program... tja. Jag gör så gott jag kan. För att proppa helgen full var jag tvungen att börja på torsdagen. På kvällen hade kostym sitt första möte, och Johanna visade bilder på som är tänkt. Kan nog bli riktigt kul i år. Jag hoppas fortfarande på liken, åtminsone om de är lik. Har en hel del tankar på ämnet. Sedan kom fredagen och den tidiga morgonen. Väckarklockan ringde 05.00, och jag var inte pigg. Hann dock med ett blogginlägg... så tåget till Stockholm. Nästa gång jag bokar ett morgontåg ska jag ta en tyst avdelning. Lyckades ta mig till Stockholm, och tåget var bara lite försenat... drog mig sen mot Slussen och vidare till stället vi var på. Har totalt glömt vad det hette, men det spelar ingen roll. Heldag med temat "Stadsbidraget - Fördjupad prövning, så funkar det" låter det roligt? Intressant?
Tja, en del bitar var rätt tankeväckande. Tror att vissa saker kommer att få genomslag, men rent allmänt känns det som att vi har rätt bra koll. Träffade en som var från MOK (eller nått sånt hon sa typp måck). Aldrig hört talas om förut, men där väcktes också en tanke som jag ska leka lite med tror jag.
Sov på vandrarhem natten mellan fredag och lördag. I sovsal. Vilket inte var så lyckat, eftersom jag gått upp sjukt tidigt, och så haft full konsentration hela dagen. Ville alltså sova tidigt, men det var svårt eftersom rummet var fullt av ryssar som pratade glatt med varandra. Till sist, (när klockan var såpass mycket att även folk som inte gått upp 5 borde tycka att det var kväll) så bad jag dem vara tysta. Då började de viska istället. Bättre, men inte vad jag tänkt mig.
Lördagen inleddes av väckarklockan, och så frukost och iväg mot centralen för att hitta en buss. Missade den med minimal tid, och var tvungen att vänta in nästa. Döm om min bitterhet när jag märkte att bussen körde förbi bra mycket närmre övernattningen. Hade jag vetat det hade jag ju kunnat vänta där, och så hunnit den första bussen. Var dock en lättnad när en annan steg på bussen, som jag visste skulle till samma ställe. Skönt att a sällskap med nån som har koll. Arlanda är inte riktigt en plats jag brukar hålla till... tror jag varit där en gång, hösten 2001, i samband med en flygtur till Östersund. Och på den tiden var jag så förvirrad att jag inte hade en aning om var jag var och vart jag skulle. Det ordnade sig på den tiden med.
Från Arlanda tog vi ytterligare en buss, och sedan tillbringades helgen med HRF. Mycket hade de på sitt program, och trevligt var det. Och intressant. Men lungt. Tänker bara på hur det skulle se ut i någon av mina organisationer om samma eller liknande frågor skulle diskuteras. Vansinnigt god mat dock, och tvårätters luncher och trerätters middag. *suckar* Men trevliga är de. Har en liten nalle som souvenir från helgen med. Vansinnigt söt.
Hade någon tanke på att lägga mig tidigt på lördagkvällen, då jag var TRÖTT vid det laget, och hade ett eget hotellrum. Smet ungefär när det andra gänget invaderade sofforna/baren på våning ett, och kom upp på mitt rum bara för att inse att jag inte kunde somna den här kvällen heller. Denna gång på grund av basgångar som fortplantade sig genom väggarna och fick garderoberna att skallra. Vid midnatt tröttnade jag och ringde receptionen för att fråga hur länge detta skulle pågå. Fick besked om att de fått tillåtelse att spela till halv ett. Suckade och väntade, och till sist somnade jag. Inte var jag pigg när väckarklockan ringde på söndagmorgonen. Men jag släpade mig upp, åt frukost, kom till konferenssalen... ja, allt det där. Tappade orken ungefär en halvtimma innan lunch, men härdade ut. Lunchen var god, men det måste blivit något fel i köket, för det tog bra lång tid mellan att förrätten dukades undan, och huvudrätten kom in. 20 minuter innan vi skulle återsamlas kom huvudrätten. God, ja, men... tur att jag inte dricker kaffe, för då kunde jag ägna mer tid åt maten. Mer diskussion och information ... och sen var det buss till Arlanda, tåg till Stockholm, tåg hemmåt. Skönt var det att komma till Örebro igen, efter en fullspäckad helg.
Erik var inte hemma när jag kom hem, så jag gick ner till grannarna. Lite glögg hos Niklas och Louise, och så en film hos Therese. Trevligt.

Gick och la mig när jag kom hem, och sov länge. Sovmorgon och att sova ut. Det är bra skönt.

Planer för resten av veckan? Vet inte... fråga mig imorgon. Ser i alla fall ut att bli ett låtmöte, och i helgen är det Stockholm igen. Fast Ungsomsrådet.

Och trots denna fulla helg så har jag missat både Ungsomskonferensen och allt vad den innebär, och spexets pysselhelg med manusuppläsning och sånt. Tur att det kommer fler. En ny Ungdomskonferens i nästa år, och nya pysselhelger lite här och där fram till premiär.

Det blir bra.

Ännu en tidig morgon

Är jag normal? Jag tvivlar lite... andra gången den här veckan som jag går upp klockan 5. Sen kan de där med jobb försöka få det till att alla arbetslösa är lata och bara sover bort hela dagarna. Inte jag.

Är dags för ännu en tur till Stockholm. Idag blir det konferens som Stadsbidraget (visst låter det kul?), och imorgon och söndag blir det HRFs Förbundsmöte. 90 pers idag och tror jag kom fram till att HRF:arna är runt 40. Mycket folk i helgen alltså, och ändå missar jag både Ungdomskonferensen i Göteborg och pysselhelgen i Örebro. Till min stora sorg. Pysselhelger är det fenomen. Ungdomskoferenserna också, ack så olika, ack så roliga.

Prioriteringar...

Nåväl, det ordnar sig.

Ska fixa det sista innan det är dags att gå...


Det är mycket svårare att skriva en ansökan till ett jobb man faktist vill ha

... särskilt när man tänkt en bra stund, och sedan fattat ett medvetet beslut. Krångligt det där med ansökningar....

En annan sak som är krånglig när man ska skriva ansökningar är när man råkar känna den/de som ska läsa den. Kommer det jag skriver förändra deras bild av mig? Spelar det alls någon roll vad jag skriver? Har de redan bestämt sig? Vad ska jag ta med? Ah, det är jobbigt att söka jobb. Jobbigt, som i påfrestande, inte som i tungt.

Jaja, det värsta som kan hända är ju fortfarande att man inte får jobbet. Även om det känns annorlunda nu.

Jag visste ju vad jag gav mig in på när jag bestämde mig. Att fatta välgrundade beslut är ändå rätt skönt.

Vad gör jag uppe så här dags?

Och hur kunde det gå så enkelt? Jag vaknade faktiskt innan klockan skulle ha ringt (05.00). Åtminstone Erik borde ju uppskatta detta. Har kommit ganska bra igång med mina morgonförberedleser, och tar mig nu tid att blogga lite mitt i frukosten. Det skulle faktiskt kunna vara möjligt att pendla till Stockholm. Men oj... inte i längden, kanske. Men det är bra att veta att det går att gå upp tidigt även på vardagar.

Idag blir det organisationsutskottet. Kul, mycket att diskutera på kort tid, men det kan nog ordna sig. I helgen är det allt på en gång. Skulle önska att jag kunde vara på tre ställen samtidigt. Tre städer samtidigt, men... jaja. Både Göteborg och Örebro får ge vika. Det kommer fler konferenser, andra år. Och fler pysselhelger i år och i vår :-)

Skrev en budget igår. Fantastiskt roligt att leka med siffror. Tror dock fortfarande att 2008:as lider av vissa brister. 2009 känns lite mer avlägset, så det kanske kan funka bara på det. Och de som jag kände var osäkrast kunde jag säkna en del. Kommer säkert att komma en del åsikter etc, men vaddå, nu finns det i alla fall nått att tycka om. Så får vi väl se hur det prioriteras framöver...

Jaha, då var det väl dags nu. Att gå vidare i morgonrutinerna. Jag har ju ett tåg att passa. Hoppas bara att jag hinner. Gör jag inte det så beror det på Länstrafiken. Bara så ni vet.

Dåliga samvetet

Japp, nu har jag gjort nått åt det. En del av det i alla fall. Vilket otroligt skön känsla. Jag bara skickade av en radda mail, och betade av ett gäng punkter på min lista.

Lugnet sänkte sig på ett helt otroligt sätt. Nu är det bara ett par saker kvar för idag. Ett telefonsamtal eller två till exempel.

 VP+budget 2009 - under kontroll, i väntan på ett mail
 Stadsbidraget - nästan allt bokat, ska kolla trafikmöjligtheterna närmre på
 HRFs förbundsmöte - biljetter bokade, allt annat ok
 org - ett par tre mail skickade, tror det är ok så, även bokat biljetter
 protokollet - så uppdaterat det går att få, väntar på ett ok, och brev

 Jo, tror jag har allt jag kan ha under kontroll.

 Nu ska jag gå över till fas två:
 Fars dag - telefonsamtal
 Ringa mormor
 Kolla papper från af

 Ja, och så är det ivrig väntan på mail från väl valda personer. Men det kommer, det med. Och det går inte fortare för att jag sitter här och är otålig.


"Shit, vad vuxen man känner sig när man bankar in saker i väggar"

Jag verkligen älskar Erik. Det är givetvis han som är upphovsmannen bakom titelns citat. Varför säger han så? Kom förbi en sväng, så ska jag visa vad som har "bankats in i väggarna". :-) Fint blir det i alla fall. Tycker jag. Jag pekar och Erik bankar. Dominant? Jag? Inte då...

 Det där dominanta hänvisar alltså på et av de fina korten jag fick på festen/födelsedagsfirandet som Louise och jag hade. Riktigt roligt, riktigt trevligt. Och mycket fint. Då syftar jag både på presenter, dekorering och trolliga personer. Ni som var där förstår nog. Jag vet inte om det är meningen att man ska hylla pyntet när man var med och gjorde det. Men Louise och jag hade i alla fall jättetrevligt både under förberedelser och fest, så det var en lyckad idé att ha fest ihop. Nu känner jag mig rätt färdigfirad för i år. Tilläggas bör att det här är det mesta firandet som jag har haft på bra många år. Jag vill inte ens försöka räkna efter. Jag har bara sparat en sak, och det är det lilla kuvertet från mormor. Misstänker att det kommer ett brev från Norge också, närmre på den rätta dagen. Så att jag kan skapa mig lite stämning trots Stockholmsturen. Nå, det blir trevligt det med.

Har några till saker att ta itu med idag, vilket jag skjutit upp lite väl länge. Ska väl helt enkelt kolla på de där sakerna. Snart.

Fars dag idag med. Så ett telefonsamtal hem blir det defenetivt. Ska försöka undvika att krocka med badkar eller sport. Får väl se hur det går. :-)


När ska jag lära mig? Jajja, nu är det i alla fall lite ordning på torpet :-)

 Fast rubriken syftar egentligen till det nya lösenordet till spexets interna sidor. Jag skriver fortfarande badkar varje gång jag ska in där. Det är ju inte det längre... jaja, men jag lär mig, det vet jag ju. Har ju ändå varit samma sak ett antal gånger nu. Från hasselmus till hockyspex till lönnsirap till flingsalt till badkar. Och nu årets... men det tänker jag inte lägga ut här. Det vore ju dumt. :-)

 Annars går förberelserna inför kvällens fest rätt bra. Ska väl se hur det går för Louise med löven, lite frisk luft är ju inte så dumt, annars finns det ju mer att göra. Mot telefonen, helt enkelt.

 Japp, det var väl det. Räcker så. För nu.
 Mest för att jag känner mig stressad. Fast lung stress... är det någon som förstår hur jag menar. Äh, skit samma.
 
Det blir bra.

Hittade

Jag hittade den här filmen på en sida... saknar lite det där, när man var liten och allt var så enkelt. På ett annat sätt i alla fall.
Och eftersom filen inte är textad så lägger jag texten här nedanför.

Att va' söta men lika som bär vad är det o ha?
Lite annorlunda är inget fel o va'
Om man är av en annan sort
Varför ska man kastas bort?

Lite trasiga och knasiga!
I vårt trasdocksgäng
Lite trasiga och knasiga!
Det är vår refräng
Är din näsa sned eller armen ur led
och din tå är gul och blå
"lappri" säger trasdockan - Du är lika bra ändå

Fast trasiga och knasiga!
Vi sjunger vår refräng
Lite trasiga och knasiga!
I vårt trasdocksgäng


Borde, men orkar inte

Känns som att göra-listan bara blir längre och längre. Jag lägger till mer och mer, och tänker att det där kan jag göra sen. Men när kommer sen egentligen? Jag börjar helt enkelt bygga upp en känsla av att det är dags att ta tag i saker, så jag kan börja stryka på listan. Som någon sa nån gång... det är en ofelbar känsla att stryka på en lista. Hur det är med uträtade frågetecken vet jag inte, men det ordnar sig väl det med. Harmoni. Det är vad jag söker. Ska bara bocka av några saker på min lista..........

Att handla onormala saker

Pynt, vi behöver pynt. Vad ska vi ha för pynt? Vad finns det? Jaja, det blir nog bra. Trots att vi inte hittade nån grön pappersduk. Däremot hittade vi all mat etc som vi vill ha. Det är kul. Det kommer bli superbra. Och grön "karamellfärg" (den hette inte så, och det stod inget om proportioner eller eventuella smakbisatser) men vad sjutton. Det blir superbra. Och te, och godis. Och dryck. Allt som behövs, helt enkelt. Både för de många och för de få. Och allt är planerat, och tider, och allt. Kan inte bli bättre. Ska bli riktigt kul på fredag, helt enkelt. Louise och jag har sl¨tt våra kloka hjärnor ihop, och resultatet får ni väl se, ni som kommer :-) Längtar till fredag.

Imorgon ska jag nog ta till lite småfix etc, och så den lilla "daten" med Matilda som står bra där, i min almanacka. Går nog fort, och så kan jag ge mig ut på stan och leta efter vissa specifika saker. Något för mina ben, bland annat.

Japp, det var nog allt för nu.
Helt enkelt.

Örebrolivet

Det snöade när jag gick upp. Nu ser det mest ut som att det droppar. Men ändå. Vitt, ljust. Härligt!

Annars är det förberedelser inför fredag. Lite varje dag. Borde städa mera också... *suck* Städa är verkligen inte kul.

Låtgruppen har börjat lite lätt. Ser fram emot att kostymgruppen ska dra igång. Se vad det finns för planer och tankar i år. Om vi kan/ska återanvända den neonaprikosa tjockdräkten eller inte... liken... de vackra klänningarna... allt det där. Ser verkligen fram emot det.

Annars är det ändå rätt lungt.

I Gräfsnäs

Skönt att vara hemma över helgen. Mamma och jag har varit ute och spårat med Freia idag. Riktigt roligt. Hon är fantastiskt duktig, och så tycker hon det är jättekul. Det märks. Är roligt att göra saker som alstrar så mycket glädje. Dessutom är det skönt att röra på sig. Härligt. Det har varit fantastiskt soligt hela helgen. Och igår kom Karin och hälsade på. Den perfekta helgen, helt enkelt. Och imorgon är det tillbaka till Örebro och vardagen. Men å andra sidan... :-) Det är härligt det med. Är nöjd med livet i största allmänhet just nu. Trots bristen på jobb. (Nej, det ville inte ha mig på intervju 2 heller)

Erik är hemma igen, och jag är på väg hem

Japp, skönt att Erik kunde komma hit igårkväll, så vi hann se lite av varandra innan jag åker idag. Snart dags att ge sig av mot bussen, mot tåget, mot föräldrahemmet. Där där man alltid är välkommen. *längtar* Ska möte pappa på stationen, och se om vi hittar nått tyg. Lite roligt, men har inga större förhoppningar. Fast man kan ju alltid försöka, helt omöjligt kan det ju inte vara. B-planen blir väl att satsa på det helvita, men jag är skeptisk. Jaja, vi får väl se. Saknar mamma, och Freia också, och min bror som kommer hem på lördag från sin Englandstripp. Och så ska jag träffa Karin, vilket jag verkligen ser fram emot. Hoppas bara att Freia uppför sig hyfsat.

Här i Örebro är det just nu mest grått och blåsigt. Jag ska fundera ut vad jag ska ha på mig idag, prova ett par byxor, och packa lite ordning... japp, det blir bra.

Och så har jag bytt MSN-adress. Blev ohållbart med mailadresser som bara tar emot vissa mail, och som vägrar skicka några alls. Hoppas att alla som borde ha fått med sig att jag bytt har fått med det. Tror det iaf. Annars ser jag mest fram emot lite allmänt förtidigt firande av min födelsedag. Både hemma i Gräfsnäs och hemma i Örebro. Stockholm däremot... äh...

Igår började jag i alla fall på ett dokument jag haft dåligt samvete över bra länge. Känns skönt. Ska bara avslutade det och skicka iväg det också....

Ska bli spännande att se ommöbleringarna. Har lite farhågor, men det ordnar sig kanske... jag har i alla fall idéer.

Nåväl... dags att ta itu med dagen!