Hur kan det komma sig att man behöver ta med sig slinga till en lokal som har slinga?

Idag har UH:s Almedalsarrangemang genomförts. Men tekniken, tekniken... för att göra en lång utläggning kort så slutade det med att vi kopplade in den slinga vi lånat från HRF Gotland, och att Högskolans tekniker kopplade in sitt system på "vårat". Vi rullade alltså ut en slinga i en lokal där det redan fanns en, för att kunna höra. När stora delar av panelen på scen också behöver slinga funkar det inte med en väldigt tyst sådan, som bara täcker åhörarplatserna. Längre utläggning på ämnet finns i avsnitt tre som jag just skickat iväg till AT:s redaktion (hur snabbt de hinner lägga upp det vet jag inte). Vad som sades finns beskrivet i UH:s blogg. När det gäller övriga seminarium jag varit på idag finns det beskriviningar i UH:s blogg. Där finns också en hel del att faschineras över. I övrigt har jag inte mått så bra idag. yrseln kom smygandes vid lunchtid, och efter vårt evenemang så fastnade jag på toaletten. Är inte alls i fas med min kropp. Har därför tagit det lungt på sen eftermiddag och kväll. Har missat kvällens tal, och socialiseringen med mina vänner. De bryr sig i alla fall, det kommer uppmuntrande SMS lite då och då.

Annars börjar jag verkligen längta hem till Gräfsnäs. Ska bli skönt att komma hem, umgås med familjen och varva ner en stund. Och träffa Erik igen. Det är inte alls samma sak att dela säng med Susanne som att göra det med Erik. Och jag föredrar Erik.

Läs även andra bloggares åsikter om
, , , ,

Måndag i Almedalen

Jag har precis skrivit klart ett blogginlägg till AT. Här kommer några korta reflektioner

  • Tokigt mycket människor
  • Strålande solsken
  • ABBA på teckenspråk
  • Arbetsmarknad för unga
  • Det sötaste och långsammaste "tack" jag någonsin fått

Passa också på att gå in på UH:s blogg, där vi uppdaterar kontinuerligt.

Första dagen

Vaknade upp i Stockholm. Efter frukost etc träffades några av oss på Centralstationen, för att ta pendeltågen ut till Nynäshamn. Därefter färja, och sedan var vi till sist där, I Visbys hamn. Vi vandrade till vår lilla stuga, som... ja. OK, att vi visste att den var liten, men... det här är rätt löjligt. Den ska vara för fyra personer... det finns en säng och en bäddsoffa. Utdragsdelen är inte helt hel, så den måste vara precis intill sängen. Det betyder att vi blir två i sängen, och två i soffan. Tätt, tätt, och nära samman :-) Jaja, får jag bara ordentlig frukost, så... och den följde jag med Josefin och handlade. Så jag är nöjd. :-D

Därefter vandrade vi ner till Högskolebiblioteket för att träffa HSO. Det var intressant. Det som förut hette Almedalsbloggen, och numera
Makthavare.se har bestämt sig för att sätta fokus på tillgänglighet iår. De vände sig då till HSO, som ju är ett samarbetsorgan för rätt många Handikappsförbund. HSO i sin tur vände sig till lite olika organisationer som är här, och kollar tillgänglighet. DHR och RBU ska till exempel kolla fysisk tillgänglighet. Vi kommer fortsätta med det vinnande koncept vi kört tidigare år, och köra slingpatrullen. Kolla om det finns slingor, om de används, etc... Och då vill HSO ha vårt stöd när det gäller att svara på frågor om tillgängligheten. I princip kommer de ta den information som vi lägger upp på vår blogg, och sen skriva ihop med de andras. De lägger upp på sin blogg, länkar tillbaka till de olika organisationerna, och skickar materialet till makthavare.se. Koncept som de flesta vinner på, och det är verkligen kul att tillgängligheten kan få komma i fokus.

Sedan vandrade vi ner och lyssnade på Talet. Ikväll var det Vänsterpartiet, först Ung Vänster, och så Lars Ohly. På makthavare.se skriver de så här. Mina egna reflektioner. Ljud - bra. Innehåll... Jag tycker det var mycket mer substans i Ung Vänsters tal. Lars var... tja. Hans tal var inte helt sammanhängande. Han höll egentligen typ tre olika tal. Det i mitten var om tillgänglighet, och målet med ett fullt tillgängligt samhälle 2010. Intressant. Får se vad resten av veckan har att bjuda på. En massa spännande seminarium finns inplanerade. Vi satt och gick igenom nu på kvällen vad var och en ska gå på. Det ska bli kul att se vad som händer.Följ UH:s blogg! Det är där det händer!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Veckans bloggare - AT - Almedalsveckan

Nu har jag precis skrivit min första text som Veckans bloggare i Alingsås Tidning. Första avsnittet går också i tryck i måndagens tidning. Så... blir lite spännande att se om det får någon uppmärksamhet. Mamma och pappa kommer nog läsa åtminstone avsnittet i tidningen. Eller delar av det... nä, men jag tycker i alla fall att det är läsvärt och spännande. Något att följa. Jag tänker klippa in texten till det första avsnittet här. Är lite osäker på om jag gör det med fler. Adressen till AT är i alla fall http://alingsastidning.se/. Något annat läsvärt är givetvis UH:s blogg, där vi kommer uppdatera under veckan. Och våra samarbetspartners SDU har också de en blogg. Mycket bloggande blir det :-) Fast vi är ju ett gäng, också!

Nu följer avsnitt 1 för AT - Almedalsveckan:

Almedalsveckan, denna mytomspunna politikerfestival. Där samlas politiker, organisationer, mängder av människor strömmar till den Gotländska sommarvärmen.

Jag heter Gudrun Skaven Petterson och är ledamot i Unga Hörselskadade (UH). Vi ska också åka till Almedalen, och tillsammans med Sveriges Dövas Ungdomsförbund (SDU) ska vi försöka göra våra röster hörda. Vi har sedan flera år ett samarbete, och i år ska vi driva Likvärdighet. Vi har snygga T-shirts med texten ”Kan du stava till Likvärdighet” samt teckenspråksalfabetet på baksidan. Vi har också flyers med fyra punkter för likvärdighet. Jag citerar här rakt av:
  1. Delaktighet – Rätt till tvåspråkighet Ge oss rätt att tidigt utveckla både svenska och teckenspråk. Lagstifta om vår rätt att lära oss två språk!
  2. Likvärdighet – Obegränsad tolkning Tolk till alla högre utbildningar, även KY-utbildningar och privata utbildningar. Vi vill också kunna välja vår framtid!
  3. Kunskap – lärare som vet hur det är Lärare måste veta vad som behövs för att inkludera alla typer av elever. Inför funktionshinderkunskap i lärarutbildningen!
  4. Rättvisa – Meritpoäng för teckenspråk Studier i teckenspråk måste ge meritpoäng precis som studier i ”moderna språk” gör. Teckenspråket är också ett modernt språk!
  • Likvärdighet i skolan nu!

Förutom att med våra gemensamma krafter sprida vårt budskap ska också UH anordna ett seminarium. Vi är inne på Almedalskalendariet med En tillgänglig skola för alla – en paneldebatt med funktionshinderperspektiv. 2010 är året då Sverige ska vara ”fullt tillgängligt”, men det är lång väg kvar att gå. Vi har en panel med massa kunskap om skolpolitik respektive funktionshinderfrågor. På tisdag, den 30:e går det av stapeln.

Den tredje aktiviteten som vi kommer syssla med är att gå på andras seminarium. Vi har under några år haft en ”slingpatrull”, som har kontrollerat om seminarierna har fungerande slingor, och om de använder dem. Vi har kollat ljudkvalité, akustik… i år ska vi göra samma sak, men också kolla hur bra de är på tolkning. Finns tolkar? Vad händer om vi tar med tolkar och vill att de ska göra plats för dem på scenen?

Vi åker med färjan idag, söndag, och kommer vara på plats till och med torsdag, då det är dags att åka hem igen. Intensiva dagar kommer det att bli. Målet med veckan är givetvis att få så stor uppmärksamhet som möjligt för våra frågor. Vi vill vara dem som folk pratar om, vi vill att politikerna ska lyssna till oss och agera. Och vi vill att många ska komma på vårt seminarium.



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Nackdelen med att bo i lägenhet

Fredag.                                    Ledig.                                    Sovmorgon.

                                   Min väckarklocka stod visserligen på idag, för att jag inte skulle sova bort allt för mycket av dagen, samt att man ju vill vara i tid till manusmötet. Och jag har några telefonsamtal att ringa innan dess. Men inte vaknade jag av väckarklockan idag. Idag vaknade jag av den ÖBOanställda som klippte gräset mellan vårt hus och nästa. En liten, trevlig gräsplätt, som är situerad under vår (och andras) balkong(er). Och vårt sovrumsfönster vetter ut mot balkongen. Och i den värme som vi har nu så är fönstret öppet, särskilt om natten. Så på morgonen har jag mycket tydligt hört varje kvist som attackerats av de skarpa blanden under maskinen... varje rot, varje sten. Hade det bara varit gräs, och ett hyfsat jämnt ljud hade det inte varit jobbigt, men som det nu var...

Det är klart att det är bra att ÖBO sköter om gårdar och annat. Visst. Men varför klipper de gräset på morgonen? Kan de inte jobba med något annat först, och sen klippa gräs? När folk är mer vakna. Det måste ju rent statistiskt vara någon som har sovmorgon varje morgon, och att göra ljudliga saker precis under ett rätt stort antal lägenheters sovrumsfönster. Det verkar inte helt genomtänkt för mig.

Det är klart... även när jag bodde i Gräfsnäs vaknade jag ibland av gräsklippare. Men då hade jag sovit till frammåt 11, och då är det mer ok. Då får man skylla sig själv, och har inte riktigt rätt att klaga om man blir väckt.
Erik missade dock gräsklippandet idag. Lyllos. Fast vanligen är det jag som inte hör, så... :-)

För övrigt... det mest irriterande av allt. När jag väl gått upp, då blev de givetvis klara med olåten. Så nu är det tyst, sedan ungefär en halvtimma tillbaka. Ironi, någon?

Märklig känsla



 Man sitter där i solen.. och jobbar på rätt effektivt. Man tycker att man hunnit med mycket, och sedan inser man plötsligt att klockan är mer än vad man tror. Då har det ju gått mer tid, och alltså har man varit mindre effektiv. Inte alls roligt.

 Något annat som inte är så roligt är alla dessa tokmånga mail som kommer in hela tiden. Vissa försvinner helt enkelt i mängden, och så varmt som det är så uppför min dator sig lite underligt, och hittar på egna saker på vad som ska göras. Hoppar omkring mellan sidor, och öppnar länkar som jag inte alls klickat på. Det ger till resultat att när jag kollar mailen så ser vissa mail lästa ut, trots att jag inte sett dem. Och då jag får så många mail så... försvinner de.

Livet är orättvist.

Och det känns jättefånigt att vara nöjd, och sedan bara bli besviken. Kanske kan hitta något sätt att vara nöjd ändå, men... hur?

Jaja... snart promenad, det kan behövas.

För övrigt är
UH:s blogg uppdaterad. Och snart börjar Almedalen, och då blir det liv, även i bloggen.

Nu bär det snart av, över land och över hav

Nu räknas i och för sig inte Östersjön som ett hav, det är inte tillräckligt salt vatten för det. Men Gotland är i alla fall väldigt... avlägset. När jag var där förra gången (som då var min första gång) kom vi fram till ett antal "sanningar" om denna ö. För det första... när man åker på Färjan över så tappar mobilerna kontakt med alla nät. Och det är klart att man inte behöver några mobilmastar mitt ute på sjön, men... Vi kom också fram till att det inte är meningen att Gotlänningar ska lämna Gotland. Tankarna som ledde fram till detta konstaternade tänker jag inte gå igenom här, men... det innefattade bussar, samexistens, trafik... och Sommarens sista sommar på Gotland. Det var en bra visit på den mytomspunna ön. Varför inte?

Över land ska jag också... flygbiljetter är bokade och funderingar över taxi, bussar, kollektivtrafik. En tur till Umeå för att jobba på ett läger (jäjj!) och en tur till Luleå som blir av förutsatt att det kommer in tillräckligt många anmälningar. Hittills har det, vad jag vet, kommit in 0. Men Umeå finns det deltagare till, och planer. Det blir bra.

Sommaren är härlig!

Nervositeten börjar dock stiga. Främst när det gäller Gotland, då det är okända marker på många sätt. När det gäller de nordliga delarna av Sverige är jag mer nervös över själva flygandet. Jag tenderar att inte må så bra i de lägena...

I övrigt... har en hel del mera att gå igenom och ordna med idag. Så nu ska jag kasta mig över lunch, för att sedan fortsätta arbeta. Livet är... varmt och soligt.


15 rep som drar åt olika håll

Sova lite nu kanske? Det är för mycket som är förvirrat här i livet... verkligen. Jag försöker få ihop saker och ting, och tja... det går väl sådär. Och folk får panik åt olika håll, och förvirring, och veckodagar som bara rusar iväg.

Mycket att fundera över. Mycket att organisera. Strukturen skymtar dock bakom nästa krök, så det är inte så jättefarligt. Egentligen. Bara det där med andras panik... wojne, vojne.

Jordgubbar? Någon?

Hur ska det gå?

Äh... jaja. Dagarna är verkligen fulla av intryck... naiva individer. Idioter. Kreativa snillen... folk som inte har ordning på någonting, folk som är välplanerade och hjälpsamma. Folk som har problem med att ta till sig de allra enklaste instruktioner. Folk som inte kan tänka själva. Folk som sprudlar. Personer som entusiasmerar och skapar.

Många, många intryck. Lätt hänt att man blir trött i huvudet... verkligen.

I övrigt... tja... har inte så mycket mer att delge. Ska ägna mig lite åt blanketter och sånt efter middagen tänkte jag.

Och idag gratulerar vi naturligtvis Rebecka på födelsedagen. Och Julia. Grattis båda två! (Ja, jag vet att ni inte känner varandra.)

När inga egna ord räcker till...

Festen kan börja
Mel: Vårvindar friska

Festen kan börja, ingen får sörja
Här finns det både nektar och mat
Vinet serveras, ingenting felas
Ingen får vara dålig kamrat
Klappa mitt hjärta, fröjdas min själ
Vinet serveras, genast nåväl
Fatten nu glaset, börjen kalaset
Skål allesamman, Skål!



Texten finns i Den gamla visboken, 1954 under rubriken Ester och Axel och inleds Så bistert kall sveper nordanvinden.

Så bister, kall sveper nordanvinden
om stuguknuten den sena kväll.
I stugan sitter så blek om kinden
en liten flicka vid spisens häll.
Den bleka hyn och de tärda dragen
de vittna tydligt om sjukdom, nöd,
och hennes pappa har hela dagen
för krogen glömt skaffa barnen bröd.

I kalla stugan vid fönstret sitter
bror Axel skådande upp mot skyn,
och minnets hägring, än ljuv än bitter
omväxlar snabbt för hans inre syn.
Fast tåren skymmer hans blick han sjunger:
Gråt icke Ester, min syster snäll.
Snart kommer pappa och då vår hunger
skall fly sin kos, vi få mat i kväll.

Men minns du Axel när mamma levde
hur annorlunda det var mot nu.
I kalla stugan vi ej behövde
på pappa vänta, men kära
du lyft upp mig sätt mig vid fönstret neder,
jag vill så gärna mot himlen se.
Där aftonstjärnan hon blickar neder
kanhända mamma vill mot mig le.

Så mamma gjorde, jag minns så gärna
när hon om kvällen mig sjöng till sömns.
Men titta Axel där föll en stjärna,
hon sade ofta min mamma ömt,
att när en stjärna från himlen faller
en själ får flytta till himlen opp.
När jag till slutet går hem då faller
väl ock en stjärna utur sitt lopp.

Men låt mig bror i din famn få vila,
det är så kallt och jag är så trött.
Och Axel tager sin syster lilla,
uti hans armar hon slumrar ren,
Han sitter tyst liksom för att vakta
och gungar syster som slumrar ren,
mot himlen blickar, då faller sakta
en stjärna ner ifrån himmelen.

En liten stjärna, så sade Ester,
skall falla när jag går hem till Gud.
Så tänkte Axel och skådar efter,
och lilla syster har ren fått bud.
Se ögat brustet och bleka kinden
ej mera fåras av sorgens tår.
Ej mera isas av kalla vinden,
förklarad Ester för tronen står.

Den grymme fadern från krogen kommer,
får se sin älskling ren kall och död.
Då i hans själ väcktes verklig ånger,
till Jesus flydde han i sin nöd.
Nu aldrig mer han på krogen sitter
men ofta böjd mot sin vandringsstav,
av ånger fäller han tåren bitter
vid enkla korset på Esters grav.

Hon, omedveten därom, fick vara
en missionär som från syndens stig
den arme drinkarn fick återföra.
Men kära, vem skall få föra dig?
Du som i lustarnas land vill dröja,
se Jesus klappar på hjärtats dörr.
Ack öppna, skynda för Gud dig böja,
du ångra skall att det ej skett förr.

Jag tänkte på Rebecka

Ni som inte var med vid det här tillfället får väl bara... strunt samma.

Det var i alla fall ett gäng som var hemma hos Suzy, när Rebecka plötsligt upptäcker en hand som "sticker upp" ur bordet. "Vad läskigt!" var i alla fall hennes reaktion. Suzy påpekade att den reaktionen har hon aldrig fått förut.

Så när jag imorse fick syn på en hand som stack upp ur vattnet nedanför slottet så tänkte jag på Rebecka. På vägen hem lyckades jag faktiskt knäppa några bilder med mobilen (genom bussfönstret). Så nu tänkte jag lägga upp dem här, med en särskild hälsning till Becks.


Mellan möten

Har varit i Stockholm idag för att ha möte med Personalgruppen. Känns bra att vi hade det, även om vi blev klara bra mycket tidigare än vi hade planerat. Skönt att känna att man kan ha tid att diskutera annat som händer i föreningen också. Bra möte, helt enkelt. Nu är jag på väg hem igen, till Örebro. Där har manusgruppen möte, de började redan 14... ska bli spännande att se hur långt de hunnit komma när jag väl kommit fram.

Jag sitter på tåget. Rätt skönt, för de har ett erbjudande om gratis internetuppkoppling under en månad. Lite roligt det där erbjudandet... för det gäller en specifik månad, mellan specifika datum (inget välja själv här) och dessutom bara på dubbeldäckarna. Förstår inte riktigt hur de tänkte då... men för att kunna utnyttja erbjudandet måste jag alltså åka under perioden, och på vissa specifika tåg... tjosan. Men idag har jag lyckats, så här sitter jag, och uppkopplingen håller sig nästan som jag vill ha den. Jag får i alla fall en del avbetande av mail gjort...

 Nu... lämnar vi Enköping.

Och dagen är... underlig.

Tror inte jag ska skriva så mycket mer än så just nu...


*glider vidare*

Hur kan det komma sig...?

Nu vet jag inte riktigt åt vilket håll jag ska vända mig. Det kommer många, många mail... och det ska vara möten... aktiviteter... ja. Jag känner mest att jag bara längtar hem. Vill ta det lugnt. Vill... ska ringa Gräfsnäs ikväll... behöver prata om den senaste utvecklingen, samt höra de käras röst. Funderar på att ta ett varv telefonsamtal över gränsen också... släkten.

I Örebro är det bara grått idag. Vuxendagiset har visserligen trevlig stämning, men... jag kan komma på så många bättre sätt att tillbringa tiden. Nå... det är i alla fall vuxendagis och inte ungdomsövervakning. Och det är ju positivt.

Igår... det var en i min grupp som fått ett papper. Jag uppfattade inte riktigt varifrån hon fått det, däremot kände jag igen den arrangör det hänvisas till. Så jag har ett litet minidilemma på hur medmänsklig jag borde vara. Arrangören är definitivt inget jag vill utsätta folk flest för... men just den här kvinnan är så oerhört irriterande. Och gnällig. Hon skulle passa som handen i handsken, hon skulle nämligen få något riktigt att gnälla över då. Men får man tänka så elakt? Och för övrigt... om jag inget säger... så har jag inget sagt. Men om jag säger något, och hon sedan blir dittvingad av Arbetsförmedlingen? Då kommer hon ju gå in med negativ inställning, och det blir definitivt inget bättre av. Men om hon kan undvika stället...? Hittills har jag i alla fall inget sagt. På gott eller ont.

Livet är... märkligt.

Det händer mycket, men inget har struktur. Eller inget... väldigt lite i alla fall. Eller det är luddiga strukturer som kan rasa ihop i ett moln av damm... allt ruckar på allt annat och inget är fast. Livet på ett gungfly.

HUR gick det här till?

Vill bara bort.

Drömmen: Ett jobb. Och jo, jag tror det är möjligt.

Inbjudan i inboxen = inbjudan i inlägget

Har i min mailbox fått en inbjudan till seminariet som UH ska anordna på Gotland i sommar. Och en uppmaning om att sprida den. Jag kommer dock inte maila vidare den, då folk inom organisationen får den på annan väg, och folk utanför... man ska vara lite restriktiv med hur mycket man spammar folk med. Någon form av möjlighet till intresse borde i alla fall finnas. Så... på UH:s blogg finns inbjudan. Direktlänk här. Intresserade som är på Gotland då kan ju komma. Det kommer bli mycket intressant, och naturligtvis önskar vi oss många som kommer.

Vad? En skolpolitisk debatt
Var? 30:e juni kl 15.00 i Högskolans Bibliotek/Hörsalen (Jodå... Almedalsveckan på Gotland)
Vem? Betty Malmberg - Moderaterna, Mikael Damberg - Socialdemokraterna, Metta Fjelkner- Lärarnas Riksförbund, Jan-Peter Strömgren - Hörselskadades Riksförbund, Julia Willig - Unga Hörselskadade. Moderator för diskussionen är Lars Lindberg.

Varför? 2010 ska tillgängligheten ligga i centrum vilket betyder att allt i vårt samhälle ska anpassas efter personer med funktionshinder. Vidare är ett av målen i den nationella handikappolitiska planen att identifi era och undanröja hinder för full delaktighet i samhället för människor med funktionshinder.

Med tanke på regeringens vision om att Sverige ska vara tillgängligt för alla kommer det under denna debatt att diskuteras om att införa ett nytt ämne på lärarprogrammet.
Det är viktigt att lärarna som tillbringar mest tid med våra barn har en utbildning i hur man ska upptäcka, agera och hantera funktionshindrade barn och ungdomar.

Nyligen genomröstades en ny språklag där det allmänna åläggs ett särskilt ansvar för att skydda och främja det svenska teckenspråket. Samtidigt motarbetas lagens syfte av införandet av nya antagningsregler till högskolan år 2010 där teckenspråk inte ger meritpoäng. Det är något som inte står rätt till. Vad är egentligen en likvärdig skola för alla barn och ungdomar?

Slempropp

Vaknade upp idag... och tja... andningen är inte helt enkel. Det är mycket, mycket slemproduktion idag. Blödde dessutom näsblod förut. Hatar när det händer. Är så irriterande. Så nä, frisk är jag inte. Men inte sjuk heller. Har aldrig gillat det där mellanläget.

Pratade med mamma igår. Skönt att höra en röst hemifrån.

I förrgår firades det examen. Therese, Louise och Niklas tar ut varsin kandidat. Det var en rolig kväll, och igårmorse bjöds det på nybakat bröd. Therese är inte riktigt klok, gå upp och baka bröd sådär!

Annars... jag vet inte riktigt... är inte så frisk, har svårt att bestämma mig för hur min icke schemalagda tid ska spenderas... förvirrar mig själv, helt enkelt.

Var och röstade igår också. Det var roligt. Medborgare. Inflytande. Lite skönt faktiskt. Resultatet.... tja, jag är ingen politisk analysatör... men ja. Jag är inte förvånad över att så många Ungdomar röstade på Piratpartiet, det är inte så få av mina vänner som tydligt deklarerat den avsikten. Själv röstade jag inte på dem. Det finns andra frågor jag är mer intresserad av. Faktiskt.

Nu: matintag och sen avfärd till dagens omgång av vuxendagis. Bra att Arbetsförmedlingen har så meningsfulla program...


Manligt? Kvinnligt?

Jag satt och funderade över manligt och kvinnligt, och hittade två test... jag är i alla fall bra mycket mer kvinnlig än manlig :-)


Hur kvinnlig?

Din poäng: 279
Det är sådana som du som sätter definitionen för vad som är kvinnligt och inte. Du är ett praktexempel av kvinnlighet. Sträck på dig och var glad!
Testet

Hur manlig?

Din poäng är: 85

Du är en pojke som fått sina första fjun.
Testet


Mmmmmmmmanus

Idag hade manusgruppen sommarens första möte. Vi har nu bestämt vilket synopsis vi ska bygga manus ifrån. Det ska bli så roligt att skriva manus i sommar. Igen. Och vilket härligt gäng. Det kommer bli superbra. Och nu är vi ett exklusivt fåtal som vet vad nästa år kommer utspela sig runt. Nörden och hemlighetsmakaren i mig stormnjuter.

Borde jag?

Nå.... helgen i Stockholm är avklarad. Ungdomsrådet har haft styrelsemöte. Jag tror på det här gänget, när vi väl hittat varandra så kommer det bli superbra. Idag däremot... vaknade jag upp och mådde inte alls bra. Förkylning, oh yes. Kombinera det med en massa värme och en massa pollen så kan ni ju gissa hur jag mår. Det har sina nackdelar att vara allergiker. Just nu är jag inne på att bästa boten är att ta ett badkarsbad. Ta det lite lugnt, dricka en massa... sånt.

Annars har jag lite mail och telefonsamtal att bocka av. Får väl se hur det går med det. Varmt är det i alla fall.

*längtar efter regn*