Uppe kvart i fem

Känner mig förhållandevis trevlig. Tror inte jag kommer vara det ifall det är störande... individer på tåget. Jaja... annars räknar jag med en gräsligt varm dag. Ska bli roligt att träffa Karin! Och naturligtvis alla andra som ska fira. Och imorgon, ska  bli skönt att komma hem till Gräfsnäs!

Ute lyser solen

Mötet var bra, trevligt, och några steg framåt. Bra så.

Sen drog jag ut på jakt, letade efter present till Karin. Tror jag hittat en bra grej, så det blir vad hon får. Hoppas det faller i smaken. Sen hittade jag lite saker åt mig själv också... har lite idéer på vad jag vill sy och så... och lite annat.

Nu är det trötthet, huvudvärk, sockerchock och lågt blodsocker. Och antagligen lite vätskebrist. Yr? Oh, ja. Väldigt. Tur att jag är hyfsat bra på att skriva utan att kolla på tangenterna. Och att skärmen passerar förbi ögonen rätt ofta, så jag kan sudda det som inte blir rätt. Så snurrar livet på...

Ikväll har Suzy smyckesfest. Är inte riktigt sugen, ganska trött, men det verkar kul, så jag tänker komma förbi i alla fall.

Det blir bra. Allt blir bra, i sinom tid.

För övrigt träffade jag Veronika på bussen. Roligt!


Idag blir det möte

Ska fundera mera på årsmötet. Blir en spännande tillställning. UH, SDU och DBU.

Och solen lyser!

Och snart ska jag hem till Gräfsnäs!

*positiv*

Rollspel är kul

OK, jag har fastnat, fastnat totalt. Det ante mig redan från innan... hur som helst... ikväll har vi brytit oss in i ett vapenförråd. Är ovänner med alla grupperingar i stan snart tror jag... dags att lämna, defenetivt... skönt att ge sig iväg från staden. En längre utflyckt är inte mig emot just nu. Ska bli spännande... spännande...

OK, jag lever mig in...

 En bra kväll i alla fall.

Jag vet inte

Det är så mycket meningslösheter. Kanske borde lyfta telefonluren och så... eller slänga iväg ett mail... men det är så svårt... lyckades dock ringa vårdcentralen, där jag fick ett väldigt positivt bemötande. Så så kan det vara...

Jepp, ringde på dörren, så nu blir det promenad.

Sista kongressdagen

Ja... bussen var sen, så jag smög in på Conventum lite över nio. Kom in i salen samtidigt som presidiet flyttade fokus från permissionsansökningar till att återuppta förhandlingarna. Idag behandlades resten av motionerna, vilket tog förvånansvärt kort tid. Dock hade vi antagligen slutat med väldigt få ombud om inte det gått så fort, så det var med flit... Att klubba igenom saker snabbt har sina sidor, men jag tror att de flesta bara ville hem. Flera gånger under dagen påpekades beslutet om medlemsavgiften, och vad det beslut kongressen tog kommer få för konsekvenser. Beslutet varar ju i fyra år. Om det inte kallas till extrakongress.... vilket vissa flaggade för. Förutom motionerna var det bara det där med ersättningar för förtroendevalda och resereglemente på dagordningen, sen var det avtackningar.


 Jag var väldigt trött idag. Är, för den delen... och jag tror att det var ganska utbrett. Det fanns en stämning om att man ville hem, och ja... dagen var inte så spännande, inga livliga debatter direkt... Det var mer spännande med de tankar som väcktes hos mig apropå acceptera kongressens beslut, och hur bråttom man har, och var det kostar i demokrati. Och det var absolut inte odemokratiskt nånstans, det fanns möjlighet att protestera. Det fanns möjlighet att säga saker. Så det är bara att... bära med sig alla intryck från en intensiv vecka. Jag är glad att jag inte varit ansvarig, för jag har sett, på nära håll, hur de sprungit som tättingar. Fast det där med att sitta vid presidiet... och propositionsordningar. Och disciplin. Hmm... tankar, funderingar, saker att bära med sig. Är ju några år till nästa omgång. Och mina organisationer är HELT annorlunda.


  I natt kommer jag lägga mig tidigt, och sova gott och länge.

Kongressdag 3 - Dag 5 i kongressveckan - samt Oscarsgalan

Kongressen

Igår var det heldag kongress igen. Kanske till och med mer, eftersom förhandlingarna inte bröts för annat än mat och lite pauser. Den största punkten igår var handlingsprogrammet och associerade motioner. Är för tidigt på morgonen för stavning, kollar över när jag har fått igång hjärnan, senare idag eller imorgon. Förutom det var den andra stora punkten de stadgeenliga valen. HRF har nu valt, en omvald förbundsordförande och likaså förbundskassörkassör, samt nio ledamöter, några omvalda, och några nyval. Blir en spännande kombination människor som jag ser fram emot att lära känna framöver. Är för trött för grammatik och interpunktion också... Annars betades det av ett gäng intressepolitiska motioner, och dem fortsätter vi med idag. Igår drogs också förbundsstyrelsens förslag angående samverkan under kommande kongressperiod. När det gäller just det känns det väldigt bra att ombuden gick på förbundsstyrelsens linje, eftersom det fanns en del märkliga beslutsformuleringar i de andra... Generellt sätt är det spännade när det gäller demokrati, hur man hanterar beslut som bygger på något som skrivits av någon som inte riktigt har koll på hur saker funkar praktiskt. Dock är jag alltid för folks rätt att motionera, för det är ett bra sätt att visa för sina förtroendevalda vad man brinner för, och vad det finns för argument. Sånt är alltid nyttigt, eftersom de valda alltid ska representera sina väljare. Det är mycket lättare att representera fol om man faktiskt vet vad de tycker. I övrigt när det gäller kongressen tycker jag det är synd att jag missade kongressmiddagen, hade varit roligt att vara med. Men det krockade med ett viktigare arrangemang - Örebrospexets Oscarsgala.



Oscarsgalan

När Oscarsgalan sen gick av stapeln på kvällen... jag har sytt, utspritt under en längre tid, på min Oscarskostym. Oscarsgalan är nämligen, för dem av mina läsare som inte är Örebrospexare, bland annat en maskeradfest. Tyvärr hade jag inte riktigt hunnit så långt som jag tänkt innan kongressveckan - helt mitt eget fel, så jag sydde det sista (hårbanden) fredag kväll. Nåväl, jag var i alla fall utklädd till Jasmine från Alladin. Jag hade då också sällskap av Rebecka som just Alladin. Efter kongressen vandrade jag till HG för att få skjuts hem, och blev där satt i arbete av Mariah med att klippa lappar till bordsplaceringen. Sedan var det hem, duscha, och svida om. Erik tog ett vansinnigt bra initiativ i sammanhanget när han köpte en snabb midddag i form av en portion färdig konsum-sushi, som vi sedan delade på. Hade aldrig klarat av timmarna fram till själva sittningen annars. Med sminkningen fick jag hjälp av Louise, det tackar jag för. Särskilt ögonbrynen hade jag inte klarat själv. Hade fegat ur nånstans på vägen. Iväg till de centralare delarna av Örebro igen. Vi åkte till HG, började mingla, och sedan följde jag med Niklas för att hämta upp några av underhållarna från
RUMs spektakel. Vi satt i bilen och tittade efter väl valda personer, och när jag fick syn på nått bekant hoppade jag ur bilen, som Jasmine, och då fattade de grejjen. Själva sittningen, trevlig, men jag hörde inte jättemycket, och peruken började snart kännas tung. För att inte tala om att den gled bakåt hela tiden. Jag tyckte tempot på sittningen känndes rätt behaglig, och ah... de sedvanliga procedurerna togs vid. Toastmastrarna presenterade kategori efter kategori, och dess föredragande. Den föredragande sa något litet om priset, och om varför det var de som delade ut... i de flesta fallen var det nämligen förra eller förrförra årets vinnare (beroende på om förra årets vinnare var med på festen i år eller inte). Jag tycker att det är en rolig grej, att man får glänsa lite till när man väl fått ett pris. Tanken hoppar till jubileumsboken och när, när, när??? Nåväl... det var många värdiga vinnare under kvällen. Särskilt vill jag nämna bästa Oscarskostym, som jag, Marie och Ida (årets kostymgrupp utom kostymchefen) fick äran att dela ut. Den är lite annorlunda mot andra priser eftersom folk (av naturliga själ) får rösta på plats. Rösträkningen sker inför alla närvarande (var och en av rösterna läses upp högt). Vinnarna blev i alla fall, med stor majoritet Shreck och Fiona (Jojje och Fia). De trevliga skånetjejjerna höll ett alldeles utmärkt tacktal. Kul. Andra som fick röster var Becks och jag (Alladin och Jasmine), Anna Hellman som var Mrs Lovett, likaså Niklas och Louise som Sweeney Todd och Mrs Lovett. Oscar fick ett antal röster, kommer inte ihåg vad han var, men det förekom långa... knivar? saxar? naglar? Jaja... Tommy och Frida fick också en del röster... fasen kommer uppenbarligen inte ihåg det här så väl som jag trodde. Jaja... Annars var det många välförtjänta vinnare i de härliga kategorierna och *trumvirvel* JAG FICK ETT PRIS! Jag har nu min andra Oscarsstatyett, som är mycket snyggare än den första. Dock tycker jag nog kuvertet var snyggare förr. Hur som helst, jag har nu införskaffat en Guldpalm (står för gyllene sanning) för min kommentar "Är det snuskigt så är det i ditt huvud" som snabbt adopterades av först reseten av låtgruppen, och så övriga spexet. Mycket roligt. Med tanke på hur mycket dels bra, och dels konstigt jag säger så är det ett under att jag inte fått Guldpalm eller Floskel tidigare. Men nu så!



Kom hem, sminkade av etc och släckte lampan, samt lade huvudet på kudden för att sova 03.04. När väckarklockan ringde idag 07.00 var jag inte direkt pigg och utsövd. Som väntat, för övrigt. Idag väntar ännu en dag på Conventum, med kongressförhandlingar och sedan möte med nya Förbundsstyrelsen. Vill man följa den processen rekomenderar jag www.hrf.se, och att man klickar sig in på kongresswebben, där de lägger ut nyheter kontinuerligt. Ska skriva ett inlägg om den sista dagen också, sen, när den är avklarad. Ska blir SÅÅÅ skönt att sova i natt.


Kongressdag 2 - Dag 4 i kongressveckan




 Så... idag började äntligen allvaret. Efter standardpunkter som val av årsmötesfunktionärer och avklarande av årsredovisningar så blev det stadgediskussioner och så en lååååång debatt om medlemsavgiften. Det som var roligt var att HRF som en del av årsredovisningen hade en filmer och sånt, både reklam och annat. Sånt lättar alltid upp. Stadgediskussionerna var... spännande. Jäv kontra personer, lokala idéer... ja, stadgar är ett väldigt spännande fenomen. Dagens bröts också två gånger för pandeldebatter, vilket var roligt att lyssna på. Det flesta gjorde riktigt bra ifrån sig och, ah.... När det gäller medlemsavgiften... jag kan inte riktigt känna att det är en fråga med den tyngd att den förtjänar den tid det tog. Att ägna timmar åt diskussioner om de stackars fattiga pensionärerna som inte kommer ha råd att vara med om man höjer medlemsavgiften med 25 eller 65 kronor, på ett år... Som sagt var, jag känner inte riktigt att frågan har den tyngd att den förtjänar så mycket uppmärksamhet. Min teori är att folk passar på att diskutera det de förstår. De förstår precis vad skillnaden mellan 240, 200 respektive 175 gör i deras egen plånbok. De tror det i alla fall. Synd att vissa av de finare poängerna... försvann. Men det är min åsikt det.

 Annars var det roligt att träffa folk. Pratade med Anna under middagen, med Sune till och från under röstningarna, med Oscar högt upp vis en trappa, och med Erik som kom förbi mitt på eftermiddagen. Pratade med ett ombud från Östergötland någonstans om teckenspråk för barnen. Jag tycker om att prata med olika engagerade människor på olika nivåer och om olika saker. Man kan lära sig så mycket av varandra. Pratade också med en politiker vid lunchen. OK, han pratade väl mest med Birgitta, men jag hoppade in i diskusionen när jag hörde något intressant.

 Sådant kan också livet vara på en kongress.

 Det här är en jättespännande upplevelse. Jag gillar helt enkelt att vara på kongress.


Dag 3 i kongressveckan - Forskningskonferens och kongressens öppnande




Idag har varit en spännade dag. Många riktigt spännande föreläsningar om kommunikation, miljö, ja, allt möjligt. Fast jag tappade fokus på slutet... och det var de mest ... tja... medicinska, akadmiska, av föreläsningarna. Och nu kallade jag just en prisutdelning för föreläsning, men den kändes som det. En eloge till arrangörerna för att de fått ihop ett bra och intressant program, men de skulle lagt in lite upp-och-stå pauser också. Tycker jag.

Efter forskningskonferensen var det Kongressens öppnande. Det var en massa tal, väl valda ord etc. Jag är mycket glad att antalet talare var begränsat, för det var långt nog ändå. Däremot gillade jag filmen.

Och efter en hel dag av tolkar, textning, föreläsningar och tal... så när jag hoppade av bussen i Brickebacken fick jag en fråga, på engelska, om var "the tecnology building" på universitetet ligger. Min engelska var vansinnigt dålig, men kroppsspråk och gester desto mer illustrativt. Nedför, vänster, höger, lång, bågformad... ja... inte var det avancerad vokabulär direkt.

Imorgon drar kongressförhandlingarna igång på riktigt, med start på dagordningspunkt 2. Ska bli kul att se hur resten av veckan utvecklar sig... från fredag till lördag och så söndag. Tre dagar av förhandlingar och... hmmm, ska bli spännande att se.

Och för att hoppa tillbaka till invigningen och så, så vill jag passa på att ge en eloge till två av talarna. Birgitta Tell som välkomnade till Örebro på vägnar av distriktet och föreningen här, och Julia Willig som framförde hälsningar från UH. Birgitta talade med sådan värme och glädje om staden att man känner sig stolt att bo här. Julia sa det hon ville säga på ett kort och koncist sätt. Det var väldigt uppfriskande efter alla haranger.

Så så är det med det.

Dag 2 i kongressveckan - Förbundsmötet



 Idag har jag träffat HRFs Förbunsmöte. Faschinerande att se vilka frågor som ställs, och vilka saker som lyfts. Också trevligt att prata med folk som har kvar sin förankring lokalt. Det får mig att se mer entusiastiskt på UHs föreningsträff.

 Annars känner jag mest att jag har för mycket att göra.


Dag 1 i kongressveckan - Förbundsstyrelsens sammanträde



Idag börjades mjukt. Jag tog en lugn morgon/förmiddag, och gav mig sedan av för lunch med Förbundsstyrelsen. Vi åt på Clarion Hotel, och ja... det var hyfsat. Jag var inte särskilt hungrig, så jag var inte så kräsen. Mest roligt att träffa alla, och så. Sedan hade vi möte i ett rum benämnt "aktern". Tyvärr störde rummet slingan. Men å andra sidan hade mötet bara en beslutspunkt, så... annars var det mest information, rollfördelning och sånt. Vem "tar hand om" vilka gäster etc... :-) Jag passade på att anteckna tågordningen för torsdagen när kongressen ska öppnas. Man vet aldrig när man kan behöva sånt... Kom då på att jag borde prata med Heléne om en sak, och med Julia om en annan. Ska bara komma ihåg det länge nog för att faktiskt göra det också. Imorgon ska vi beprydas med "märklappar" också. Då menar givetvis sådana anordningar som antyder vad man heter och vilken "funktion" man har.

Annat som är roligt är givetvis HRFs reklam. De är verkligen bra på att synas, men så kostar det väl också. Så ser ni en reklampelare den här veckan i Örebro så tycker jag faktiskt att ni ska stanna till och läsa vad det står. Och konstiga anordningar på Våghustorget, Olof Palmes torg och Teatertorget är till för att tittas närmare på. Så är det. Så ska det vara.

Men nu är jag trött, och ska gå och lägga mig. Får väl fundera över morgondagen imorgon, helt enkelt.

*kram, kram*

Nu är den här

Nu är den här, den mest hektiska veckan på hela året. Har svårt att tänka mig att man skulle kunna späcka en vecka mer. Fast det blir i alla fall mjukstart. Dagens plan är bara att umgås med Karin. Ska bli riktigt kul att ses igen. Blir lunch hemma hos Heléne, och sen får vi se...

Ikväll blir det valstormöte. Det ska bli spännande. Hur länge håller vi på ikväll? Hur många frinomineringar blir det? Vet folk vad de...? Hihihi. Finns mycket som är spännande.

Imorgon är det möte med HRF:s Förbundsstyrelse. Kanske hinner jag sy lite med...

Onsdag - HRF:s Förbundsmöte

Torsdag - Forskningskonferens och Kongressens öppnande.

Fredag - kongress

Lördag - kongress, och på kvällen skippar jag kongressfesten för att istället gå på Spexets Oscarsgala.

Söndag - kongress, och så möte med den nya Förbundsstyrelsen.

Fullt upp hela vägen, alltså. :-) Roligt, roligt, roligt.

Om man gör det man tänkt, istället för en massa annat...

Men det är helg, och jag är ledig. Då är det ok att vara lite ofokuserad. Fick i alla fall lite sytt igår... slutade när jag insåg att det var en viss detalj jag inte tänkt på, och att jag skulle behöva vara mer vaken för att tänka på den...

Så sen såg jag på Grease, samtidigt som jag spelade mera Age of Empires.

Så kan det också gå.

Oscarsgalan

Har suttit och plitat på Oscarsgalenomineringar nu... när jag läste igenom vad jag skrivit så insåg jag något som förvånade mig själv. Hoppade dessutom över några kategorier... gyckel, WOW, Guldpalm (vem sjutton kom på den fåniga omdöpningen? Eller är det för att fröken Palm ifråga inte varit aktiv på några år?) Hur som helst... Sen fanns det en person jag ville nominera, men som jag inte hittade någon kategori för. Och det kanske var lika bra, för det jag ville skriva kan så lätt bli missuppfattat. Och det vill man ju inte. Man vill ju att folk ska bli stolta och glada.

Ska bli kul på lördag att se vilka som vinner. Se om andra har tänkt som jag, och om det gett genomslag. Är lite fundersam över ett par saker... har, med facit av tidigare år i handen, vissa misstankar. Tur att det finns kontrollinstanser. Intressant att just en av mina farhågor är uttryckta redan i informationen... fast givetvis i en annan mening. Och alla andra skrivningar skulle bli jättejättefel. Och vad kan jag göra om jag har rätt?

Annat när det gäller spexet... valberedningens förslag är utskickade. Ett par sistaminutensamtal kvar... kanske. Beroende på... och vad har egentligen folk för kompetens? Och hur är det med det där att ta ansvar? Vi vill väl att folk ska göra det?



Hoppas på jobb... helst här i Örebro, så jag vet hur jag har det med tid, och hur jag vill prioritera. Så som dagarna ser ut just nu är helt tokigt. Har alltför mycket på min att "kolla upp-lista". Har ytterligare en radda saker på min "att göra-lista". Kanske borde lista på riktigt också, och inte bara i huvudet. Då kan man i alla fall bocka av.



Förutom det... ska sy lite nu. Måste ju bli klar med min kostym till Oscarsgalan. Och nästa vecka är det ju kongressveckan, och då blir det inte mycket tid till övers...

Upprörande och förolämpande

Kom en lapp idag i brevlådan... om att ÖBO ska inspektera städningen i studentlägenheten... de har inte det minsta med att göra med hur bra eller dåligt vi städar här så länge vi bor här. Flyttstädningen är den annan sak, men det är då... och jag är inte säker på att jag tycker de har några rättigheter då heller, med tanke på hur den här lägenheten såg ut när vi flyttade in.

Inte imponerad. Känner mig uppretad, upprörd och förolämpad.

En chans till

Och ger inte det heller något, dvs om idag känns lika hopplös som igår... då har jag planen klar.

Men apropå igår var det roligt på kvällen. Fast... hur mycket droger...? Jaja...

Totalt meningslöst

Så kan man sammanfatta dagens utflykt. Men jo... nu har jag i alla fall fått tillgång till schema, så nu vet jag när alla andra meningslösa träffar är. Jättekul. Verkligen.

På plussidan dock, rollspel ikväll. Och Erik är alltid på plussidan, även om hans humör ibland halkar över på minussidan. Inte nu dock.

När tidig morgon snurrar

Lite mat i magen, och världen snurrar inte riktigt lika fort. Planen är att ta sig iväg, trots snurrande... får hoppas att det går bra. För övrigt känns det lite märkligt att en bussresa inom staden jag bor tar längre tid än mina bussresor till skolan i högstadiet och gymnasiet. På den tiden hade jag ändå ett par mil till skolan. Nu handlar det om... jaja... känner lite att jag måste ta mig det, ge det en chans etc. Kanske till sist få nån form av inloggning, så jag kan se schema själv.

Sökte lite jobb igår, har höga förhoppningar där. Blir jag bortsorterad nu också, så... tja... jag har nog mina idéer.

Var en gammal sångtext som ploppade upp i mitt huvud nu på morgonen. Rätt skönt.

Du vet väl om att du är värdefull?
Att du är älskad här och nu?
Att du är viktig för din egen skull?
För ingen annan är som du!

Hur svårt kan det vara?

Jaja... har fått en träff till i alla fall. Men jag har fortfarande ingen aning om hur det är meningen... hmm, får väl hoppas att jag kan få ut mer vettigt på onsdag då. *grimaserar* Jag försöker och försöker fråga efter schema, och får svaret att det finns på en specifik sida. Bra så, men jag behöver användarnamn och lösenord för att komma åt det. Försöker att få tag på det... upprepade mail, och idag via telefon. Ringer, får en tid då jag blir uppmanad att ringa upp igen. Ringer vid nämnda tid, får inget svar, varken på fast telefon eller mobil. Ringer en timma senare, får inget svar då heller. Telefonen ringer... får... en tid, ett datum. Jag vill ju bara ha ett schema. Hur svårt kan det vara?

Erik är hemma

... och snart ska vi äta. Det känns bra. Nu är livet tillbaka i rätt spår.

Har varit en bra helg, mycket vänner som finns, som bryr sig, som är trevliga.

Akut hemlängtan

Det var länge sedan jag drabbades av akut hemlängtan, men nu idag, när jag lagt på luren efter att ha pratat med mina föräldrar så kom det över mig. Tårarna bara rann, och jag kände hur jag längtade HEM. Men men.... ett litet tag till... i slutet av månaden åker jag västerut. Ska bli skönt. Träffa familjen, hunden. Vandra omkring i Gräfsnäs... det är så vackert så här års.

I övrigt... idag är en varm dag. Jag försöker hålla uppe vätskekonsumtionen. Sånt är livet... ska ge blommorna lite vatten också...

Och snart iväg med mina söta grannar. De är så omtänksamma. Så skönt att veta att man har riktiga vänner nära inpå.

Sommar, sommar, sommar...

Filosoferande och flanerande

Igårkväll blev det Rabarberpaj hos Therese. När de flesta gått hem kom vi av någon anledning in på det där med att lämna spår i andras liv. Jag tänker på det ibland. Dels mina "gamla" hjältar som jag beundrade i mina tidigare år, och lärde mig massor av, dels när jag själv ser på ungar och ungdommar, som växt till sig i mitt regi. Jag kan ärligt säga att jag gjort skillnad. Det är en helt otrolig känsla. Det är också spännande att tänka på alla de spår man lämnar utan att mena det. Alla människor man påverkar utan att märka det. Jag vet att jag gör skillnad. Det känns tryggt. Det är filosoferandet.

Idag har det varit Kumla marken. Kul att vandra omkring och så på folk, stånd och saker. Nu är jag dock trött, och känner bekanta dragningar i näsa och kinder. Nästa stopp: badrumsspegel och smörja... solsken på min hopplösa hud har den effekten. Jaja, det är i alla fall skönt att leva. Det är flanerandet.

Yrseln? Tja... den finns kvar. But what can you do?

Utfrågad och diverese prov

Först det viktigaste: Jag älskar Erik. Han följer med mig för att jag vet hur jag blir efter blodprov. Illamående, yr... Har helt enkelt världens bästa sambo.

Så... kom till läkaren, svarade på en massa frågor... testade olika saker... konstaterade att jag är konstig. Och "Det här är inte normalt, men det hade du kanske räknat ut själv". Sen blev det blodprov och urinprov. Och så ska jag få en tid för skallröntgen. Vi får väl se hur det blir. Ska också komma ihåg att ringa vårdcentralen när tiden kommer för att få en telefontid... Jaja... allt ordnar sig. I sinom tid. Men det är så tröttsamt... vill bara må bra, vara som vanligt...

Sockerchock och ombytlighet



  Jorå... söt soppa och glass på det gör att det snurrar på andra sätt än det gjort på sistone. Och det snurrandet som jag levt med i två veckor nu... det snurrar också på... märklig situation, o ja.  Och lite så där... apropå så ringde de från vårdcentralen för att boka om min läkartid. Doktorn kan inte komma på fredag, så jag får komma redan imorgon. Så mycket bättre i min värld.

 Annars är nästa plan att läsa en stund på balkongen. Det är ju så härligt väder.

Och tårarna rinner igen

Jag klarar inte av motgångar. Jag klarar inte av höga ljud. Magen är konstig. Huvudet spränger. Rytandet jag utsattes för när allt jag ville... tårarna rinner

Stress? Ja, det är nog så. Hur ska jag kunna lugna ner mig? Varför kan inte allt bara falla på plats. Låt mig drömma, låt mig glömma. Låt mig känna att jag har kontroll över mitt liv, eller åtminstone över min kropp. Tårarna strilar nedför kinderna.

Som nån form av tröskverk



Eller en skördetröska kanske... ni vet... de där stora maskinerna som "äter sig fram" i åkrarna. Så känns mitt huvud. Så känns det att andas... som att det är en process som kräver enormt mycket energi. Tjo, tjenare, defenetivt inte frisk.

För övrigt... har drömt om söndertrasade vansinnigt morrande hundar. Attackerandes hej vilt med ögonen lysande av... ja. Så kan det gå.

Från nästan död till vansinnigt drogad

Jorå... jag har förstått charmen med rollspel. Anledningen till att jag så länge vägrade att prova var att jag visste hur det kunde gå. Ännu en sak som man vill göra med sin tid. Ack ja... Helt vansinnigt i alla fall. Mycket action...

Funderingar på dagen, morgondagen och framtiden

Men hur jag ska få ihop de två senare... det vet jag inte. Har också funderingar på ett helt annat plan. Och så lite hemlängtan. *suckar* Och sen stör jag mig en del på vissa saker som inte är helt genomtänkta. Och helt i händerna på någon annan... Besvärligt. Men det hör till kategorin morgondagen...

Avdelningen andra nyheter... lyckades komma fram till vårdcentralen idag. Gick upp 7 på morgonen och ringde. Över sju timmar senare ringde de tillbaka. Men nu har jag fått en tid så jag får träffa läkare. På fredag. Vid det laget lär det ha gått två veckor... eller jag har gått i två veckor utan att våga lita på... igen det här med planering. Att våga. Tillit till sig själv och...

Måttligt bra med andra ord.

Men solen lyser!

Märkligt, mycket märkligt

Tittade mig just i spegeln, en snabb justering av frisyren senare och jag funderar... såg jag verkligen gråa hårstrån? Inte oväntat dock, mamma blev gråhårig extremt tidigt så... men ändå... tur att jag inte är lika åldersnojjig som min sambo. För övrigt så ger det håret mer lyster... man kanske kan få det att passera som solblekt? Eller så var det bara jag som inbillade mig... livlig fantasi har både fördelar och nackdelar. Som allt annat här i livet.

När det gäller sjukvården så når jag fortfarande inte fram. Jättekul. Verkligen.

Och när det gäller jobbsökandet... tja... ska väl dra iväg några... och så har jag en plan. Och en förvirring... kanske borde ringa ett sånt samtal... hmm....

Livet är... härligt. Märkligt, mycket märkligt.