Det där med myndighetsutövande

Det kom ett telefonsamtal idag, tack och lov till Erik. Men... Vi har ju nyligen flyttat, och i samband med det så bytte vi adress hos adressandring.se smidigt värre, då de lovar att kontakta alla myndigheter och ja, fixa allt. Efter ett tag på vår nya adress får vi ett brev från Försäkringskassan där de meddelar att vi inte längre ska få något bostadsbidrag, eftersom vi inte längre bor på den adress vi sökt bostadsbidrag för. Logiskt värre, om det inte vore för den där detaljen att vi ju redan anmält vår flytt. Lösningen är dock uppenbar, printar ut en ändringsanmälan från Försäkringskassans hemsida, fyller i den, och skickar iväg. Inser dagen efter att vi glömt bifoga hyresräkning. Suck. Idag kommer då alltså ett samtal från någon handläggare på berörda myndighet, och jag satt alldeles faschinerad över nivån av förklaringar som personen krävde från stackars Erik. Uppenbarligen är det synnerligen suspekt att vi hade dubbelhyra i två veckor (vilket vi hade för att kunna flytta på ett vettigt sätt). Det är också suspekt att vi enligt skatteverket flyttade in här olika dagar (det är för att man inte kan ändra för andra där, jag ändrade min adress först, och sen tjatade jag på Erik några dagar innan han gjorde det). Suspekt, suspekt, suspekt. Vi har säkert krånglat så här för att kunna stjäla åt oss, vaddå, några hundralappar extra? Bostadsbidragen betalas ju i alla fall ut preliminärt, och bestäms året efter att man fått det. Så... så mycket kan man nog inte lura till sig på den vägen, och några dagar hit eller dit, vad är det?

Nä, den nivån av ingående förklaringar till våra flyttplaner... fånigt! Har de inget bättre för sig?
På den trevliga sidan av vardagen så är det strålande solsken, vår uteplats börjar få fason (Eriks förtjänst), utemöblerna är uppe från källaren och ute, och vi har skaffat trevlig vaxduk till bordet. Snart är det väl dags för planteringar och grönt också, det blir riktigt trevligt.

Tips på hur man skrämmer bort katter mottages tacksamt, de gillar uppenbarligen också läget på vår uteplats. Vi är dock inte så förtjusta i att ha dem där, särskilt med tanke på Eriks allergi och att vi snart kommer vilja ha dörren öppen dit under långa stunder. Inga katter i lägenheten, tack!

Läs även andra bloggares åsikter om
, , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback