Hemma

Nu är jag hemma i Gräfsnäs. Det är så skönt. På många plan, men framförallt mår min kropp bra av frisk luft, promenader... allt sånt. Det känns som en bra dag idag. Trots att jag inte kunnat sova särskilt bra på ett flertal nätter. Antagligen för mycket tankar som snurrar... nåväl. Jag sov i alla fall inte så bra natten till idag. Heller. Så jag hade svårt att ta mig ur sängen imorse. Men efter en kvart-20 minuter lyckades jag. Med STOR viljeansträngning. Sedan var det frukost och sånt, samt packande. För det gjorde jag givetvis inte igårkväll. Och så där frammåt 10 började jag hämta saker på sovrummet, trots att Erik inte gått upp. Hade väl hoppats på att han skulle åtminstone masa sig upp för att säga hejdå innan jag drog, men... Jag hoppade i alla fall på bussen ner till centrum, hämtade ut biljetterna och hoppade på tåget. Hade velat köpa med mig nått lunchigt, men nu blev det inte så. För tajt med tid. Resan gick bra... nästan förseningsfritt, och jag hade lite tidningar och småpyssel med. Och det har ju varit en så underbart solig dag.

Väl i Alingsås bestämde jag mig för att vandra lite på stan, i den soliga dan. Så skönt. Jag gjorde en snabbis in på Esborns. Var en besvikelse. Bara samma böcker överallt :-( Och inga riktigt klipp heller. Nåväl. Var dock väntat. Var länge sedan jag var imponerad av den affären. Tyvärr. Så gick jag till Balders Hage. Jag älskar verkligen den affären. Diversehandel, och man kan vandra runt, runt, runt och ändå hitta nya saker. Idag hade jag dock ett särskilt syfte med besöket där. Jag har köpt lite presenter till kommande födelsedagar tidigare, och Balders Hage har de där särskilda sakerna som kan göra en present mer speciell. Eller ännu mer, ska jag nog säga. Hoppas det går hem både här och i Örebro. :-) Jag skulle i alla fall bli glad om det varit till mig.

Sedan gick jag till Willys. Behövde lite saker till mig själv, och passade på att ringa hem och höra om något behövs här. Och, tänka sig... :-) Så ikväll blir det räkor. Välkommen hem? Oh, yes! När mamma väl slutat på jobbet och så, så... :-) Fast... på Willys, eller snarare sen... orkade inte gå tillbaka till centrum igen där. Mest för att jag var trött i ryggen av väskor och sånt... nåväl, så jag inväntade bussen strax utanför mitt gamla gymnasium. Och började räkna veckor och sportlov. Det var bättre förr. Fast busstidtabellen är bättre nu. Faktiskt. Det går bussar riktning ofta. En gång i timman! Passade på att plocka med mig en busstidtabell också, kan vara bra att ha. Och resan hem gick väldigt fort. Kändes också märkligt.

En annan märklig sak... när jag tänkte ringa hem hann jag slå 019333 innan jag reagerade. Fel hem. Eller rätt hem, eller ja... ni fattar. Nu har mitt 019-nummer verkligen fastnat som "hem". Örebro. Inte Gräfsnäs.

Hemma har det varit lugnt. Pappa och jag delade på en fejkpizza, och sedan gick vi ut med Freia, småpratade lite och så... och så mötte vi lite folk, och ... socialisering här är så annorlunda mot vad det är hemma i Örebro. Lustigt.

Nu är det för övrigt mörkt ute. På riktigt. Också något som skiljer hem från hem. Jag ser ut från soffan här i mitt rum. Jag kan se, i den här vinkeln, tre fönster lysa, och en gatlampa. Och jag vet vad som finns innanför vart och ett av fönstrena. Om jag flyttar på mig, och tittar ut genom mitt fönster i andra vinklar kan jag få med fler fönster, ett till hus och lite mer gatlampor. And that's it. När det är mörkt här så är det det på riktigt.

Och brasan i kaminen sprakar... och Freia är kelig. Och allt är lugnt. Och skönt.


Kommentarer
Postat av: Gunnar

Bussarna har väl alltid gått en gång i timmen? Får för övrigt masa mig iväg till örebro någon gång...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback