På östfronten, en massa nytt

Hmm... ja, jag bor ju i de östra delarna av Örebro. Och min familj och släkt är västerut, västerut. Så mitt liv får helt enkelt räknas som östfront, så jag får en ursäkt att korrumpera gamla uttryck.

Så länge det bara är uttryck som korrumperas är det väl lugnt?

Så... vad är nytt i casa Enrisvägen 22? Tja, till att börja med så funderar vi på att flytta. Av flera anledningar, men den största är naturligtvis att det här är en studentlägenhet, och Erik och jag är inte studenter hur länge som helst till. Bättre att flytta frivilligt till en lägenhet man vill ha, än att bli utslängd och ta något man hittar.

Nya lägenheter kommer ut på ÖBOs hemsida lite titt som tätt. Erik och jag har hittills varit på två visningar. En tredje visning blir av så snart ÖBO slutat krångla. Och intresseanmälningar är inlagda på fler. Den första lägenheten vi tittade på av på Enrisvägen 2, jepp, vägg i vägg med Thereses lägenhet. Det var ju mest det läget som gjorde lägenheten intressant, och vi hade redan från innan vissa farhågor, särskilt gällande kokvrå istället för kök. Vi kom, vi såg, vi dissade. Det var verkligen inte något för oss. För litet, för sunkigt, och nej... ingen kokvrå tack. Därefter gick vi upp till Björkrisvägen och tittade på en lägenhet. Den hade vi kunnat tänka oss, det var en bra lägenhet, rätt ok planlösning osv... men... den ligger på andra våning rätt ovanför ett dagis, cykelvägen som hela Brickebacken använder sig av för att ta sig fram, och tja... på gården var det lekplatser, vilket borgar för lekande ekande barn. Vi vet ju hur trötta t.ex. Niklas och Louise är på det där. En ok lägenhet är inte bra nog i det här läget, vi har ju fortfarende tid på oss.

Det bästa vore om man kunde hitta en bra lägenhet, med uteplats. Erik vill odla, och vi vill båda ha hund. Päls och sådant får diskuteras... kanske kan det bli att vi blir fodervärdar åt en av försvarets hundar, som ett första steg. Där finnes en hel massa funderingar på både positiva och negativa sidan. Dels är det pälsfrågan, hur funkar vi med schäferpäls? Allergierna hur går det med det? Sen är ju frågan om man verkligen klarar av att lämna ifrån sig en valp när den blivit 18 månader. Men åh.... jag vill jättegärna ha hund. Och försvaret har givetvis världens sötaste lilla valp som bild på sidan där man kan anmäla intresse. Fördelarna: försvaret betalar mat och vetrinärskostnader för valpen. Nackdelen: man måste lämna ifrån sig vovven när den blir 18 månader. Förmildrande omständighet: man kan få tillbaka hunden om det visar sig att den inte klarar försvarets tester, men då måste man givetvis själv betala för mat och sånt.

På den andra sidan... det var årsmöte med spexet i förrgår, måndag kväll. Då fick den gamla styrelsen ansvarsfrihet, vi beslutade om verksamhetsplan och sånt. För mina två motioner gick det lite olika. Stadgeändringsmotionen låg en kvarts röst från att bifallas (behövdes ju kvalificerad majoritet) när årsmötet beslöt att godkänna en felformulerad röst, och ändringen genomfördes. För frågan om teckenspråkstolk gick det lite mer förvirrat till, och årsmötet bestämde att styrelsen och produktionsgruppen tillsammans ska besluta om det.

Och... valen. Mina kära läsare, ni läser just nu en blogg som ägs av den ena av Örebrospexets två producenter. Jepp, Pontus och jag valdes, och det ska bli jättekul. Och apropå teckenspråkstolk så sitter producenterna i både styrelse och produktionsgrupp. Så... here we come! Ska bara ordna en praktisk lösning, så kör vi! Sannolikheten för en eller flera teckenspråkstolkade föreställningar är alltså hög.

Jorå, så det händer saker, även här.Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , , ,

Läs även andra bloggares åsikter om , ,Kommentarer
Postat av: Becks

Stort grattis till producent-posten, till både dig o Pontus! Det kommer gå galant!

många glada hejarop från andra sidan jorden

2009-10-22 @ 14:42:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback