Och vinnarna är...

*trumvirvel*

Det var en bra Oscarsgala. Det var roligt att vara toastmaster med Therese. Jag önskar bara att jag kunde öva upp min röst och göra mig själv mera hörbar.

Men det var framförallt en härlig stämning, många värdiga vinnare, och ja... :-)

Ska göra en resumé över kvällen speciellt avsedd för exilhasselmusen som råkar ha namnsdag idag. Grattis
Becks!

Efter Måltidsvisan blev det ett flertal visor och ett underbart gyckel, i väntan på tekniken. Men när väl tekniken fungerade så var det vansinnigt snyggt. Bilder på de nominerade... flaschande rubriker... och underbara outfits. Fia med knuff väckte en del beundran när de gjorde entré. Homer Simpson sågs, och likaså en krokodil. Lorelai Gilmore var där, och många, många fler. Helt underbart. Jo, och Bananerna i pyjamas förtjänar ett hedersomnämnande, P1 och P2. :-)

Årets första Oscar delades lämpligt nog av Oscar. Oscar var ju en del av det vinnande konceptet förra året. Årets vinnare för Årets gyckel blev Dalmasarna. Deras framförande av folkmusik på mittsitsen var... prisvärt. En Oscar utdelad, många kvar. Därefter gick vi vidare till Årets floskel delades ut av Therese. Fredrik var ju inte där. I år vann "Kan alla som inte pratar vara tysta" - Eva. Härligt att floskler fortfarande kan prisas och uppskattas tycker jag. Sedan fick Producent-Andreas äran att dela ut Årets klippa, då förra årets klippa ju är i Haag. Årets vinnare var Albin. Därefter sjöngs en sång innan vi körde ytterligare en triss i priser. Maten var för övrigt kallskuret, massor av skinka, kalkon, salami, lite ost, lite kyckling, massa sallad... och vackert upplagt med tomatrosor, gurkspiraler, stjärnfrukter, vindruvor, paprikorier med mera... KM i sitt esse. Nå, nästa trio priser.

Årets tabbe delades ut av förra året dekorchef - Markus. De vann ju förra året. I år gick priset till Niklas T och Klubbmästeriet. Då Niklas och Louise var på bröllop fick Marie ta emot priset, i sin kollegas ställe. Oh, så vackra prider det var. Helt underbara, särskilt gjorda för var och en av kategorierna av My. Årets klippa var till exempel ett stycke granit på en gyllene platta. Gyckel en liten clown... Efter Tabben delades Årets improvisation ut. Den presenterades av Jonas, som vann förra året. I år blev vinnaren en trio: Andreas, Niklas H och Anna Ha. Det handlade om glas... och uppstädningen, en som sätter saker i rullning, en som beordrar och en som utför... som jag uppfattade det. Nackdelen med att ha missat hela stalletveckan och det mesta av föreställningarna. Nåväl... Därefter var det dags för Årets hångel. Eftersom det priset inte delades ut förra året så fick 2007 års vinnarduo äran av att dela ut priset. Fia och Oscar gjorde väl ifrån sig, och troféen (i form av välpimpade T-shirts) har nu gått till Markus och Andreas. Smaskigt.

Därefter framfördes ett fantastiskt gyckel av Nördarna. Härligt. Så tog vi en liten paus. 5 minuter tar ungefär en kvart, som vanligt på spexfester. :-) Efter paus fick Markus scenen, och han lämnade över de berömda dekorchefshängslena. Med lämpliga förklaringar till både tidpunkt och tradition. Och Sofia är väl värd att bära dem. Svenska spel (Fia med knuff-gänget) fick också scenen, och de drog en temadialog. Så... mera priser. Marie fick presentera Årets rookie. Det fanns så många värdiga nominerade i år... även en del som inte lästes upp... så många härliga människor. Och priset, priset... en gyllene bebis! Min favorit av alla designer! Tänk om man varit rookie i år... hade verkligen velat ha den. Men. Den har i alla fall funnit ett värdigt hem, och med mina formuleringar i avrundningen av motiveringen. Nice! Och vinnaren är... *trumvirvel* TEO! Så rätt! Sedan gick scenen igen till Jonas, som den här gången fick presentera ÅSK. Förra året gick den ju till kastratsångarna... i år gick den till Johan och Samuel. Den exakta formuleringen har dock försvunnit i någon form av dimmor...

Sedan sjöng vi om Fru Svensson och hennes lyckliga karl. Det är ju snart studenttider. Sedan delade vi ut två riktigt tunga priser. Årets man delades ut av förra årets kvinna Eva. I år vann den oförbätterliga Oscar. En Oscar till Oscar. Sedan fick förra årets man Andreas dela ut ett pris till Årets kvinna. Det var ett dramatiskt event. Det fanns tre nominerade som presenterades på festen, tre värdiga kvinnor. Therese Carlsson, Anna Hellman och Fia Blomqvist. Kan inte varit lätt för den juryn... så... Andreas bad om assistans, och Oscar och Tommy tog fram extra saker, en bräda, en stol, en motorsåg. De delade helt enkelt priset. Med motorsåg. Sedan trollade My fram extra kvinnor och lim. Alla tre är årets kvinnor, och de talade så fint om glädjen i att dela priset med varandra, för de är alla fantastiska. Underbart.

Så fick Fia och Anna gyckla. De visade ett bildspel med musik över året som gått. Därefter var det dags för paus, röstning på Årets kostym, samt undan med huvudrätt och in med efterrätt, kaffe och punsch. Efter paus hade vi ytterligare ett gyckel, och nu var det JC (Jocke som var utklädd till JD från Scrubs) som sjöng en hyllning till bandet. That we like. Så fick folk ta desserts och sånt. Och kvällen första punschsång blev Nu festar asen. Årets Oscarskostym presenterades av en av förra årets vinnar, nämligen Fia. Från förra årets gröna Fiona så var hon i år röd. Och årets vinnare var en helt klockren outfit. Samuel Öhlund, som Stig Helmer Ohlsson. Från utklädnad gick vi till det naturliga följden. Årets nakenchock. Då det priset inte heller delades ut förra året så gavs Producenten Markus äran att presentera det. Och vinnaren var.... min sambo. "Om man springer snabbt så syns det inte." Mhm... och Erik var inte nykter vid det laget på kvällen. Väldigt roligt att som toastmaster ta ordet efter det tacktalet. :-D Nå, det måste vara kärlek. Så nu har vi en naken, gyllene torso i lägenheten. Efter Gul lyser solen så presenterades två till priser. Förra årets WOW - Matilda fick äran av att presentera Årets överraskning... ja, och alla undertitlar. I år delades det ut till Anna Hellman. Därefter fick jag presentera Årets gyllene sanning. Den innehöll också en överraskning. Priset var en platta med Sanning. Jepp, det var överstruket. Det hade nämligen, vinnaren till ära, döpts om till Årets kraftuttryck. För Friden! Samuel Öhlund. Underbart. :-)

Efter kvällens sista punschsång - Haralds så delades de två sista Oscarsstatyetterna ut. Johanna fick äran att dela ut priset då Mia var på Premiär, och skulle komma först till eftersläppet. Sen att Mia råkade sitta där just då... är en annan historia. :-) Glitterpittar har vi haft gott år om i år, men priset (ja då, en gyllene, glittrande pitt) delades ut till Malin. Och hon såg och lät fantastiskt glad över att få ta emot den. Och... sist på kvällen. Så delade vi ut det allra sista priset. Tommy fick den äran, Ylva var ju inte heller där på sittningen. Årets prestation i år gick till Melina.

Så, nu finns det en massa glada vinnare att gratulera. En massa härliga människor som har ärats och prisats. Och ah, Oscarsgalan är ett fenomen att älska.

Eftersom jag idag hade ett möte i Stockholm (tro mig, verkligen inte min idé) så gick jag rätt tidigt. Tog sista bussen hem på kvällen. På väg ut träffade jag dock Fredrik, vilket var trevligt, eftersom det var så oväntat. Och onyktert :-P

Efter fyra timmars sömn så drog jag iväg igen. På bussen på väg in mot stan fick jag en déja vù upplevelse från förra året. Även i år var efterfesten i Universitetsrondellen när jag for förbi. Hade så mycket hellre velat stanna på festen, och efterfesta och sånt, men jaja... sånt är livet. De såg ut att ha trevligt. Hur länge de höll igång vet jag inte. Det kryper nog fram... så småningom.

And that's all for tonight folks!

Kommentarer
Postat av: Marie

Det var verkligen en förtrollad kväll/natt! Folk verkade ha jättetrevligt och det var nästan lite vemodigt att vinka av flocken med underbara spexare strax efter sex på morgonen och se dem transportera den vid detta laget ganska deformerade, otroligt stora tärningen.

Och Högströmska var helt underbart morgonen efter. Att sitta i solen och äta frukost (potatissallad är väl inte supergott som dagen-efterfrukost men med lite tillbehör så!)efter att ha städat klart.Hoppas du hade trevligt i Sthlm,

kram på dig!

2009-05-18 @ 08:18:23
Postat av: Suzy

Även jag som inte kunde närvara tackar för genomgången av kvällen =) Låter som en höjdarkväll - som vanligt! Även jag såg efterfestarna i rondellen vid runt tio på förmiddagen ;) såg skönt ut i solen... hoppas mötet blev snabbt avklarat och att du sen kunde njuta av vädret! KRAM

Postat av: Becks

Tack tack för resumén, och vissa vinnare är så fantastiskt roligt att de vann!

Men...varför fick Klubbmästeriet årets tabbe? Frågetecknen hopar sig...Solskenskramar från GC

2009-05-18 @ 16:23:35
Postat av: AnnaHa

Underbart med en liten genomgång av kvällen! Jag satt just och undrade över vem var det nu som vann den kategorin... TACK!

2009-05-18 @ 19:52:44
Postat av: Albin

Jag stämmer in i tack-kören. Perfekt med en sammanfattning för oss som missade!

2009-05-19 @ 15:05:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback