Varför har vi två brevbärare? eller Postmannen springer alltid två gånger

+poäng till Becks för att hon känner igen det som kommer efter eller i Rubriken till detta inlägg. Men i alla fall... jag är fullkomligt övertygad om att vi antingen har två brevbärare, eller så springer brevbäraren två gånger här. Vi får i alla fall post genom brevinkastet två gånger om dagen. Och det är ju rätt löjligt. Rent logistiskt måste det vara smartare om posten sorteras och körs ut en gång. Men så är kanske den nya tiden... när allt ska konkurensutsättas, Privatiseras... ja, ni vet. Allt det där. För det blir givetvis billigare postutdelning, och mer effektivt om det är flera företag som gör det? Eller? Erik fick ett brev från CSN med dagens första omgång post. Jag fick en räkning från min mobiloperatör med dagens andra omgång. Lagom till att jag satt och betalade räkningarna, för övrigt. Hemförsäkring för ännu ett år... *suck* och så den nerdimpande mobilräkningen. Jaja... försöker i alla fall minska på mängden och storleken av nedfallande räkningar. Och nu sitter jag här och funderar över poängen med flera brevbärare. Fler löner, mer bensin... fler olika ställen som posten ska sorteras. Mer slitage på leder. Ja, för konkurrens är ju alltid bra. Allt blir så mycket bättre. Och billigare. Verkligen.I övrigt håller jag på att läsa nya böcker... jag älskar verkligen att fördjupa mig i en helt ny värld. En annan verklighet.

Imorgon blir det en tur till min verklighet, dvs en träff med min handläggare på Arbetsförmedlingen *gäsp* Fast en fråga har jag att ställa, och det kan bli intressant med svaret... hade bara önskat mig ett brev från CSN innan dess, för att ha lite mer info istället för tänk om. Nåväl. Vi får väl se hur det blir. Framtiden kommer, oavsett man är redo för den eller inte.

Och höstalmanackan, som var välfylld redan i våras, nu blir den pepprad med förfrågningar. Naivt att förvänta sig att folk ska kunna med liten förvarning. Och de som inte kan svara i tid kan i alla fall inte planera sitt liv. Man ska aldrig vänta på andras drag, då blir man bara trippelbokad. Nä, säg nej!

Tror det var det...Läs även andra bloggares åsikter om
,

Kommentarer
Postat av: Becks

Ja du, jag fattar kopplingen direkt. :)

"Adeln i Sverige har fattat beslut,

mitt arbete som postman är slut..."

Tack! :D

Soliga kramar

2009-08-18 @ 21:13:51
Postat av: AnnaHa

Jadu, jag funderade över precis samma sak, innan jag upptäckte att först kom posten, sedan brev som levererades av city mail. Onödigt kan tyckas...

2009-08-18 @ 21:18:06
Postat av: Marie

som AnnaHa säger så är det även citymail som levererar post, med cykel, vissa dagar i veckan. Bring Citymail är specialiserade på adresserade försändelser som skickas till privatpersoner, exv tidskrifter, kontoutdrag och adresserad direktreklam. Kanske du blev lite klokare?!...

Jag visste inte själv om det förrän nu i sommar när jag hade semester och var hemma när posten kom!Hoppas CSN gör som du vill!

kram!

2009-08-19 @ 07:49:41
Postat av: Alexandra - arg brevbärare

Citymail är till för att avlasta Posten. Vet du hur mycket brev som delas ut varje år på ett postkontor (det vill säga i genomsnitt på 15 distrikt)? Upp till 3,5 miljoner brev, 500 ton reklam och ovanpå det 20 cm tjocka kataloger i 10-tal utformningar och tidpunkter på året. Och detta är efter Citymails begynnelse. Kan du tänka dig hur mycket det var innan CM? För bara 6-7 år sedan var posten dessutom tvungna att dela ut dina räkningar för sig, och inte tillsammans med b-posten. A-posten låg i "värdeväskor" tunga som bly över axeln. B-posten och reklamen låg på vänsterarmen. Och så ska du springa med det.Det kom sjukliga mängder post - sjukliga - och helt otroligt nog gör det det fortfarande. Och nu vill jag verkligen betona detta: fortfarande. Även om du i snitt bara får 2 brev om dagen - vilket är lågt. Folk konsumerar som idioter. Paket, adresserad reklam, avier. Det utgör 50 procent av var dags postmängd. Sen kan de inte betala för sin materialistiska läggning. Påminnelser, inkasso, kronofogden.Så det är något helt otroligt logiskt att du får post två gånger om dagen. Posten ägs av staten och Citymail är privatägt. Inget konstigt, inget att ifrågasätta. Två helt olika utgifter.

2009-09-26 @ 12:04:08
Postat av: Gudrun

Becks: Jag syftade faktiskt till orginalet, eller jag menar förstasången.Och Alexandra: (ingen aning om vem du är, mer än vad du skriver) Varför arg? Jag attackerade inte dig, eller ens din yrkeskår, snarare systemet med flera aktörer. All post måste ju fortfarande sorteras till vart det ska, vem det är adresserat till... tror nog det skulle vara effektivare med postkontor (oavsett privat eller annan operatör) som är sorterade efter vart posten ska snarare än vilken post det är. Min åsikt.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback