Lite besvärligt är det allt, om man ska vara ärlig

Det här med soliga dagar och så är av många efterlängtat, men det har sina nackdelar.

Pollensäsongen som så många lider av.

Plötsligt blir det så mycket tydligare att man borde göra något åt fönster... balkong... etc det som göms i snö... det  blir så synligt, det där som man inte är stolt över. Det där fula, det otvättade, det som man egentligen inte vill kännas vid. Det lägger sig som ett tungt borde på allt det där andra som man också borde ta tag i. Trots allt, även om solen är uppe längre blir det faktiskt inte fler timmar på dagen. Och det är så mycket annat som man mycket hellre vill göra.

Och nu kommer också det där med att man "ska" bli brun slank och snygg inför sommaren. Eller i alla fall så borde man vara ute och njuta av det vackra vädret när det nu är här. Synd bara att datorer inte funkar så bra i solsken (värme, strömförsörjning, hur mycket man ser på skärmen).

I största allmänhet så är solen ganska obarmhärtig. Den avslöjar oss i all vår bleka, lata vinterdvalade sorglighet. Men ändå fröjdas vi, för nu, nu kommer ju blommorna, knopparna, gräset blir grönare. Jag tycker om när naturen är grön. Det är vackert. Men frågan är om inte vintern är vackrare. Det vackra, vita, mjuka, svepande täcket som döljer allt fult. Och en vacker vinterdag när solen glittrar i snökristallerna... DET är sann skönhet. Och mycket, mycket, mycket mindre ångest.

Kommentarer
Postat av: Anonym

kan nästa hålla med. men det är så himla jobbigt med alla kläder man måste ha på sig och ta med sig överallt när det är vinter.

2007-04-02 @ 21:08:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback